Hogy került a Medve a Bálnába?

Az ország egyik legnépszerűbb sajtmárkája egy pompás panorámájú, népszerű fővárosi étteremmel közösen tart tematikus heteket. Az április közepéig tartó akcióban a Bálna Terasz & Bisztró különleges menüt a Medve „Gyorsan, finomat, egyszerűen”hitvallásának megfelelően alakították ki, olyan különleges fogásokkal, mint a csokis Medve sajtos bagel, a panírozott kockasajtos hamburger vagy a Medve Martini.

 

Magyarország közkedvelt sajtmárkája a Zing Burger után ezúttal a Dunapart népszerű helyével, a Bálna Terasz & Bisztróval dolgozik együtt. Komoly hagyományai mellett a Medve sajt folyamatosan keresi a megújulás lehetőségét is, ezért a klasszikus kockasajtok és sajtkrémek mellett már lágy sajtszeletek és panírozott kockasajtok formájában is elérhető a hazai boltokban.

Így a Medve kínálatában valóban mindenki megtalálhatja a saját ízlésének legmegfelelőbbet, legyen szó finom reggeliről, étkezések közötti csemegéről, ínycsiklandó süteményről vagy egy kiadós ebédről.

 

„A Medve sajt különleges helyet foglal el sokunk szívében, hiszen egy olyan tradicionális márkáról van szó, amely termékeivel évtizedek óta vidámabbá és könnyedebbé teszi a hétköznapjainkat” – mondta Kohánszky Tamás, a Medve márkamenedzsere. „Modern márkaként folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a mindennapokban mosolyt csalhatunk az emberek arcára. A Bálna Terasz & Bisztróval kialakított együttműködésnek azért örülünk különösen, mert egy könnyed és laza hely segítségével megmutathatjuk, hogy a Medve sajtokban jóval több lakozik, mint egy szokványos szendvics alapanyagban.”

 

Az étlap elkészítését kísérletezés előzte meg: a Bálna Bisztró séfjei előbb papíron álmodták meg a fogásokat, a konyhában is elkészítették őket, majd tesztelésnek vetették alá. Így derült ki, hogy a krémes, lágy sajt nemcsak a sós ételek, de az édes desszertek alapanyagának is kiváló, és a séfek által megalkotott koktélokkal is tökéletesen harmonizál.

 

A nap első szakasza a Bisztróban a fiatalos, trendi reggelikről szól. A főételek esetében figyeltek arra, hogy a könnyed salátákat, illetve a tartalmasabb hamburgereket is felvonultassák, de az is találjon kedvére valót, aki csak egy könnyed snack-re vágyik munka után. A Medve sajtos desszert és italkínálat megalkotásával pedig igazi ínyencségek születtek.

 

„Nagyon örültünk a közös találkozásnak, hiszen a Medve egy olyan, minőségi hazai termék, melyet mindenki jól ismer, sőt a hozzánk látogató külföldiek is szívesen fogyasztanak. Már korábban is szerettünk játszani az ismert alapanyagokkal, mindig újfajta felhasználásokat és tálalási módokat keresünk. Épp ezért, üdvözöltük a lehetőséget, hogy a Medve sajttal közösen is új ízeket kereshettünk, és hogy egy igazán kreatív étel és itallapot sikerült kialakítanunkmondta Barlow Antony és Kovács Péter, a Bálna Terasz & Bisztró társtulajdonosai.

 

A 15 féle étel és ital április 15-ig kóstolható meg a Bálna Terasz & Bisztróban.

+++

Zöldborsó krémleves panírozott Medve kockasajtokkal – a Bálna Bisztró ajánlásával

 

Könnyű tavaszi, nyári leves, mely könnyedén elkészíthető és nagyon finom.

 

Hozzávalók 4 személyre

 

4 db Medve natúr kockasajt

Fél kg zöldborsó (ez lehet mirelit is)

Só, bors ízlés szerint

Egy csomag friss petrezselyem

1 liter húsalaplé

½ doboz Medve Aranyfalatok

 

Elkészítés:

 

A húsalaplébe belerakjuk a zöldborsót és elkezdjük főzni. Sóval, borssal és friss petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor a borsó megpuhul, botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd belekeverjük a Medve kockasajtokat és felforraljuk. Forró olajban néhány perc alatt kisütjük a Medve Aranyfalatokat, majd a levessel együtt frissen, apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

 

TIPP: Ízlés szerint mentával is ízesíthetjük a levest

Medve Morning Wrap – a Bálna Bisztró ajánlásával

 

Amennyiben egy finom napindító reggelire vágysz, esetleg le akarod nyűgözni a párod, neked találtuk ki ezt a finom reggeli ételt.

Hozzávalók:

3 egész tojás

Bacon, só, bors ízlés szerint

2 db újhagyma

Kevés olaj

4 szelet Medve Szeletem sajt

1 db tortilla lap

 

Elkészítés: 

Csinálj egy tartalmas baconos, újhagymás tojásrántottát Medve Szeletem sajttal. Palacsinta sütőben minimális olajon melegíts át egy tortilla lapot. Amikor kellőképpen felmelegedett, helyezz rá két Medve Szeletem sajtot. Ha a sajt megolvadt, helyezd rá az elkészült tojásrántottát. Hajtsd be a torilla lapot oldalt és tekerd fel. Vágd ketté és már azonnal tálalhatod is.

Tipp: Idényjellegű friss fűszernövényekkel és tetszőleges húskészítményekkel is megbolondíthatod a rántotta alapot.

Írjon véleményt