37 éve velünk van Pierrot

A Pierrot, egy apró, de annál személyesebb égkő hazánk gasztronómia történelmében.  1982-ben nyitotta meg kapuit Magyarország első privát kávéházaként az akkor teljesen elfeledett Budai Várban. A tulajdonos és alapító Zsidai Ilona döntésén, miszerint a Fortuna utcában nyit étteremet sokan csodálkoztak és sokan kételkedtek ennek sikerében. A történelem őt igazolta: az idén 37 éves étteremben a közel 4 évtized alatt számos nemzetközi és hazai sztár, író, politikus és közéleti személy is megfordult. Ennek nyomát a Pierrot ikonus falán is láthatjuk: minden ide érkező ismert emberről dedikált fényképet helyeztek a falra.

A Pierrot az évtizedek alatt nagyban hozzájárult itthon a gasztronómiát fogyasztó réteg megteremtéséhez, az európai kávéházi kultúra és professzionális vendéglátás itthonielterjedéséhez.

Az étterem négy nagy átalakuláson esett át fennállása óta. A Lutz Lajos vezette konyha klasszikus magyar fogásokkal várjaa vendégeket üzleti vagy családi ebédre, vacsorára, de esküvőket és családi rendezvényeket is gyakran tartanak mind belső termeiben, mind a csodálatos kertjében.

Az étterembe lépve barátságos, laza, de mégis elegáns atmoszféra fogad minket, a falon elhelyezett hírességekképétől kezdve egészen a sarokban található zongoráigminden részletnek helye van a térben. Ízléses mértékben vannak klasszikus műtárgyak és festmények, otthonoshangulatot idézve.

Abrosszal terített asztalon pompás teríték fogad, miközben a velünk foglalkozó felszolgáló udvariasan elkéri kabátunkat. Miután leültünk helyünkre, elkezdjük felfedezni milyen hangulatos helyre érkeztünk, ez jellemzi a Zsidai Csoportéttermeinek többségét.

Lutz Lajos konyhafőnök és kreatív séf a klasszikus magyar konyhát emelte egy újabb szintre a Pierrot-ban. Vezetésével letisztult, elegáns polgári magyar konyhát találunk, fő étlappal, desszertlappal, napi ajánlattal és elegáns borlappal.

Klasszikus magyar étterem lévén az étlap hazánk klasszikus fogásait tartalmazza, de minden ételt egy Lutz Lajos által átgondolt módon.

Rengeteg szezonális, kísérletező és ötletes étel közül tudunk választani. Nagy hangsúlyt fektetnek a tökéletes alapanyagok felhasználására, és azok professzionális módon való elkészítésére. Az étlap tartalmaz húsos, halas és vegetáriánus fogásokat is, így minden vendég megtalálja a számára legideálisabb választást. Előételek, magyar klasszikusok, főételek és desszertek találhatók az egyáltalán nem rövid étlapon.

Az 50 fős étteremben pont annyi személyzet van, hogy az általunk választott ételek és italok gyorsan érkeznek, nem kell rájuk sokat várni. Első kóstolásunk után rögtön érezni aPierrot alapvető stílusjegyeit: elhívatottság, tudás és minőség.

Jól komponált, színekben gazdag, mégis letisztult tálalásban érkeznek a tányérok. Az ízlésesen elhelyezett elemek íz bázisukban harmonikusak, de önállóan is élvezhetőek. Málnás kacsamájpástétom, mellé házi briós. Fogas filé rákpaprikássalés selymes derelyével, malacpofa pörkölt, báránygerinc és borjúbécsi mind megtalálható a klasszikus magyar főételek között.

Sok étel kíváncsi, étvágygerjesztő hatást vált ki belőlünk, amik képesek fenntartani és tovább fokozni kulináris élvezeteinket. Elegáns éttermi adagok érkeznek, így egy előétel-főétel-desszert hármassal bőven jól lakunk egy vacsora alatt. Az ételek mellé borpárosítást is kérhetünk, jellemzően magyar borok közül választva.

Jól képzett, érezhetően elhivatott felszolgálók kísérnek minket végig étkezésünk folyamán, a felszolgálásban máig érezni a klasszikus vendéglátás hagyományát.

Áprilistól októberig az étterem mögött található kert is megnyit: 13. századi várfalra felfuttatott növények, hangulatosvilágítás, pompázatos színű virágok ragadnak ki minket a mindössze 10 percre lévő belváros zajos forgatagából.

Összességében: remek választás lehet azon vendégek számára, akik nyugodt és barátságos környezetben szeretnének időt tölteni, miközben a magyar konyha átgondolt klasszikusait kóstolják végig a legjobb alapanyagokból, professzionális felszolgálás kíséretében. Étkezésen kívül, ideális választás lehet családi vagy üzleti rendezvények megtartásához is.

 

Írjon véleményt