Pizza, streetfood, Itália, = PizzaRicca

Egy hónapja nyitott egy igazi autentikus olasz streetfood hely a bulinegyed környékén a Klauzál téren. A hely neve PizzaRicca, amely a pizzán lévô gazdag feltétekre utal. A tulajdonos már akár ismerôs is lehet, Autiero Pasquale aki hivatását tekintve szakács, és az olasz riviérán dolgozott mint séf.

Elhozta a legnépszerûbb ételekbôl is a két abszolút sláger terméket, ezek pedig a pizza és a lasagne. Kezdôdött az egész úgy, hogy 2017-ben a Tutto food kiállításon  találta meg azt az olasz céget aki az alap pizza tésztát készíti.

A pizza tészta pedig búzaliszt, rizs és szójalisztbôl áll. Szinte azonnal beleszeretett ebbe a termékbe, és elhatározta, hogy pizzát fog árulni budapesten. Majd megtalálta a Klauzál téren ezt a kis üzletet! Aztán összeállt a teljes kép, így lett az igazi olasz alapanyagokból készített pizza és lasagne.

Ha valaki járt már Olaszországban, akkor hasonló kialakítású üzlettel lehet kint is találkozni, a polcokon az igazi olasz olívaolajok és egyéb olasz termékek sorakoznak, mint a paprika csipsz vagy éppen a finom cinotto  üdítôk. Semmit sem gondolt túl, ugyanis nyolc féle pizza van és lasagne a táblán, mindnek alapja a bazsalikomos, paradicsomos besamel szósz és bivaly mozzarella.

Pár gondolat a pizzáról amely ovális, rusztikus formájú, rajta csak Olaszországból származó feltétek vannak, és ami a lelke az a 100% bivaly mozzarella ezekre mindig nagyon odafigyelnek, hiszen ezektôl lesznek egyediek itthon. A caprese saláta pedig a frissesség és egyszerûség miatt készül és lett hamar a környék kedvence, ami akár egy a ház salátája is lehetne a PizzaRicca helynek. A sikerhez pedig elvileg minden adott, a lokáció, népszerû termékek, mediterrán hangulat! Hamarosan visszanézünk hogyan tudtak a környék streetfood pezsgésébe becsatlakozni! 

PizzaRicca címe: Budapest, Klauzál tér 10.

Facebook: www.facebook.com/PizzaRicca 

 

 

Írjon véleményt