Jót ennél? Náluk ez Evidens

A Sas utca üde színfoltja a mindig lüktető Evidens Bistro. Kétféle ember létezik: az egyik, aki már volt itt, és eljött újra meg újra, és a másik, aki pedig még nem volt itt, de izgatja a fantáziáját, hogy eljöjjön, mert csupa jót hallott. Utána pedig ahogy eljön, teljesen megérti miről is beszélek én, és a többiek is, akik már voltak ebben az étteremben. De ha valaki az üzletfelét, vagy a párját,vagy a családját akarja jó élményben részesíteni, akkor érdemes bekukkantani Zoli világába.

Magyar Zoltán ugyanis a tulajdonosa ennek a helynek, és Ô egyben Séf is, aki ezt a helyet megálmodta és megvalósította.

A mottója teljesen egyszerű volt, hogy akkora ételt szeretne adni a vendégeknek, ami neki elég, akkor a vendégek sem fognak éhes hassal távozni.

Az Evidens Bistro a belváros lüktetésében található, ott ahol az ember már az utcán érzi a finom illatokat, akkor tudjuk, hogy valamelyik pincér már az asztalnál valami nagyon finomat készít.


Ugyanis az egyik fő ismérve az a helynek, hogy az ételek nagy része a vendégek előtt készülnek el, ami valljuk be, eléggé izgalmas tud lenni. Plusz, ami még érződik, hogy simán bevállalják, hogy látható minden alapanyag. Itt nincs titok, nem fog kellemetlen meglepetés érni.

Az adagok tényleg brutálisak, én nem vagyok kis étkű és szeretem a hasam, de én is több napig jövök vissza, hogy befejezzem a főételt. Nem túlzok, majd meglátjátok.

De mit is ehetünk? Előételekből van itt minden, klasszikus, trendi, hogy csak párat említsek: tatár beefsteak szürke marhából vagy házi kolbászos magyar lecsó cserépedényben. Ezek még csak az előételek, gyenge kezdés, mi?


De vannak finom levesek is, mint például bográcsgulyás vagy halászlé. Aki még bírja, annak a ételek is hangzatosak: házias csirkepaprikás, töltött káposzta. De vannak tálak, ha baráti társasággal vagy családdal jönnénk.

Egy fontos dolog van mielőtt jöttök, hogy előtte ne nagyon egyetek. A végén pedig egy laza somlói galuskával lehet pihizni. Mindezt nem csak az étteremben, hanem a teraszon is el lehet fogyasztani, és közben élvezni a város lüktetését.


Ha vacsorára jönnétek, akkor kötelező foglalni. Szerintem ez az étterem egy ikonikus része már az utcának. Zoli szinte mindig kint ül a teraszon és sok jó sztorival tudja a hangulatot fokozni, tényleg egy igazi élmény ide betérni.

Igazából ahhoz tudom hasonlítani, mint mikor a lovagok a hosszú út után betérnek a fogadóshoz megpihenni és jókat enni. Ez szerintem itt “evidens“!

 

Címe: 1051 Budapest, Sas utca 4.

Facebook: www.facebook.com/evidensbistro 

Fotók: Evidens Bistro 

Írjon véleményt