Megnyílt Curtis kedvenc helye, a Pizza Excellence

Köztudott rólam, hogy imádom a pizzákat, ezért az ismeretségi köröm felhívta a figyelmem arra, hogy a hetekben nyílt egy új étterem, ahova érdemes lenne ellátogatnom. Úgy gondoltam, hogy teszek egy próbát a Pizza Excellence nevezetű külvárosi olasz pizzériával.
Az étterem könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is egyaránt, ráadásul a parkolás miatt sem kell aggódni, mert ingyenes, hely pedig bőven akad.

A tulajdonosok elképesztő igényességgel rendezték be, rendkívül jó ízlésre vall megálmodóiról. Ötvözték a modern stílust az olaszos hangulattal, minden apróságra nagy hangsúlyt fektetve. 
A teraszon foglaltam helyet, mert hiába csábító a benti kialakítás, jobban kedvelem, ha a szabadban fogyaszthatom el kedvenc ételeimet. Az étlapon több, mint 15 féle pizza közül lehet választani, melyekhez valódi olasz alapanyagokat használnak. Csupán néhány standard pizzát véltem felfedezni, ugyanis a többin különleges feltétek sorakoznak prémium minőségben, megfizethető árakon. A hagyományos pizzákat kedvelem jobban, ezért a Margheritara esett a választásom. A tésztája igazi olasz recept alapján készült, hosszú kelesztéssel, azt kell, hogy mondjam, tökéletesre sikeredett. A sweet million paradicsom adja meg neki az alaphangot, majd a sült paradicsom tovább hangolja, végezetül a bivalymozzarella teszi teljessé az ízharmóniát. Kellemesen csalódtam, ugyanis amellett, hogy nagyon ízlett, kreatív volt a tálalás is, ráadásul nem sajnálták a feltéteket sem.

A nagy melegre való tekintettel kértem egy ízesített limonádét is, melyet szintén nyugodt szívvel merek Nektek ajánlani, isteni finoman készítették el. 
Miután elfogyasztottam a pizzát, a szomszéd asztalnál hallottam, hogy éppen a Passion fruitos tiramisu desszertet dicsérik. Mint kiderült nem hiába. Mennyei volt. 

Bátran merem minden korosztálynak ajánlani Káposztásmegyer szívében ezt a kis ékszerdobozhoz hasonlító olasz éttermet, mert a családias hangulat mellett a személyzet is kedves, tapasztalt, vidám hangulatú, úgyhogy szívesen vissza fogok hozzájuk térni, mint törzsvendég. Legközelebb megkóstolom a magyar gasztronómia fogásait is az étlapról, ugyanis ezt a vonalat is belecsempészték az ínyenceknek.

 
Címe: 1048 Budapest, Megyeri út 205.
Facebook: www.facebook.com/pizzaexcellence 
Fotók: Pizza Excellence Facebook

Írjon véleményt