Ez egy szerencsés hely!

Nem mindennapi környezetben található a Fortuna szálloda- és étteremhajó, amelyet a Duna ringat, a nyári szellő hűsít, és a Carl Rutz rakpart kél pártjára a szárazföld felől, mindezt a Margit-sziget közvetlen szomszédságában.

A Fortuna nem volt mindig szállodahajó, de még csak nem is ez volt a neve! Ez a hajó 1967-ben került ki a gyárból, és SZOT üdülőhajóként üzemelt a Dunát járva. 1991-ben keresztelték Fortunára, és ekkor még mozgó hajóként szelte a Duna hullámait egészen 2000-ig, ugyanis ebben az évben álló szállodahajó lett. 2017-ben kapott egy felújítást, hogy korszerűbb körülmények között várja vendégeit.

Érdekesség még, hogy ez az egyetlen ilyen típusú hajó, így bizton állíthatjuk, hogy a Fortuna Hajó párját ritkítja, és itt megszállni és étkezni is igazi kuriózumnak számít.

A Fortuna Hajó 42 szobával várja az autentikus élmények kedvelőit, amelyből 5 apartman és négy superior szoba. A vendégek feltöltődését szolgálja még a panoráma ablakokkal ellátott étterem, amely hatvan fő befogadására alkalmas. Az étterem berendezése igazodik a mostani igényekhez, sok a fa és a hajós motívum, amelytől azt érzem, hogy tényleg jó itt lenni. Nekem ez a stílus egyébként bejön, aki a nagyon trendi extravagáns éttermekért rajong, azoknak nem ez lesz a törzshelyük. Az étlapon megtalálhatóak a klasszikus magyar ételek, illetve korunk nemzetközi ízei egyaránt. Bisztró jellegű a konyha, az ételek tálalása szép, az adagok pont megfelelőek.

Aki eszik levest, főételt és desszertet, az biztosan nem marad éhes. Amin meglepődtem, azok a kedvező árak voltak: egy gulyásleves 1.600 HUF, ami azért ebben a lokációban nem mindennapos, ennél több szokott lenni. De a főételek között is a marhapörkölt túrós nudlival 2.500 HUF, így azt gondolom, hogy teljesen megéri betérni és egy jót enni, nem csak egyedül, hanem akár családdal is. Nyáron, jó idő esetén a hajó decket is egy teraszos grill étteremmé alakítják át, ahol a grill ételek mellett koktélok, a Margit híd, a Mátyás templom és a Budai vár látképe tárul elénk. Szerintem a hely tökéletes kisebb rendezvényekhez és esküvők lebonyolításához is, semmiképp nem egy hétköznapi helyszín, hiszen eseményeket az éttermen felül a korábban említett szabadtéri teraszon, valamint egy 120 fő befogadására alkalmas rendezvényteremben, és egy kisebb tárgyalóteremben valósítanak meg, amelyek panorámás, természetes fénnyel ellátott helyszínek.

Én ajánlom ezt a helyet legalább egyszer, mert kuriózum, kellemes a környezet, jó a panoráma, és mert ár-érték arányban tényleg nagyon rendben van a hely.

 

weboldal: http://fortunaboat.com/hu/

 

facebook: https://www.facebook.com/fortunaboatbudapest/

 

instagram: https://www.instagram.com/fortunaboat/

Írjon véleményt