Ha pizza akkor Tommy

A Tommy Di Napoli tulajdonosa sokat járt és élt Olaszországban és nagyon megszerette a nápolyi ízeket, a választása is a tradicionális nápolyi ételekre esett. Éttermében az egyik húzós étel a pizza lett, amit fa tüzelésű kemencében készítenek el.

A nápolyi szövetségtől egy pizza minősítést is kapott az étterem nem is olyan régen. Hangsúlyosak a tészták és a saláták is, aki tehát szereti az olasz ízeket, az tud választani. Az étterem vendégköre 80%-ban magyar, és ennek nagy része a törzsvásárlókból áll, ami azt bizonyítja, hogy az étterem koncepciója jól lett felépítve, és az ételek elnyerték a vendégek tetszését. A Tommy tipikus családi étterem, fantasztikus nagy terasszal és letisztult hangulatos belsővel. A hétvégén pedig a környékről sok család keresi fel a Tommyt, hogy egy igazi olasz pizzát egyenek. Meglepett, hogy a személyzet mennyire profi és jól dolgozik, az üzletvezető elmondta, nyitás óta van együtt a kezdő csapat, így megértettem ennek a “titkát”. 
Menjünk vissza a kezdetekhez, hogy is érte el ezt a sikert az étterem!

A kezdő csapatot ki tanította meg  az olasz ételek elkészítésére?


– Ez úgy nézett ki, hogy nyitáskor olasz szakácsok dolgoztak itt és az Ô receptjei maradtak meg. A pizza pályát egy nápolyi úriember, Fabio Cristiano építette fel. Ô egy hónapot volt itt, neki saját pizza iskolája van Nápolyban,  számos rangos elismerést bezsebelt és Ô tanította be a mi kollégánkat, aki természetesen azóta is itt dolgozik. 

Honnan szerzitek be az alapanyagokat?


– Az alapanyagokat szinte mindent külföldről, Olaszországból szerzünk be, de magyar beszállítón keresztül.


Mennyi féle pizzátok van az étlapon? 


Pizzából 23 féle van. Vannak speciális pizzáink is, közülük van különleges formájú például ami egy csokornyakkendőre hasonlít, ennek a közepe van töltve, mint egy calzone igazából.

 

A pizzák íz világa olaszos, van magyaros is?


– Mi csak olasz pizzákat készítünk, tehát aki ananászosat szeretne, azt nálunk nem találja meg. Fábio nyugtalan is lenne ha ezt meghallaná / nevet/ ,nálunk csak igazi nápolyi pizzák vannak, vékony tésztás , levegős szélű. 


Milyen levesek vannak? 


Zöldségleves, halleves, bableves, paradicsomleves. A favorit az a halleves rákkal , kagylóval, tintahallal és a kemencében sült pirítóssal. 

Az olaszok híresek az egyszerű de finom salátákról, ti milyen salátákat készítetek?


– Rukkolás salátától a tenger gyümölcsei salátáig van minden. A nyári időszakban kifejezetten népszerűek a saláták is, akár a  pizza mellé is választják.

Milyen olasz desszerteket készítetek?


Tiramisu, Panna Cotta, sajttorta,de az abszolút favorit a csokoládés szuflé vanília fagyival, van aki csak kifejezetten emiatt jön ide. 

Az ételeket csak helyben lehet fogyasztani, vagy el is vihetik a vendégek?


Mi mindig azt javasoljuk, hogy helyben fogyasszák , mert akkor a legjobb az élvezeti értékük. Természetesen van házhoz szállítási opciónk. A Woltal együtt dolgozunk és ők 5 kilométeres körzetben kiszállítanak, ami nagyjából az oktogonig ér ki. Rugalmasak vagyunk ebből a szempontból, előfordult már, hogy vettünk fel telefonos előrendelést, amiért aztán a megadott időben érte jöttek.

Végül, aki tényleg szereti a nápolyi pizzákat, annak jegyzem meg a végén, én egy Tommy pizzát választottam, bivalymozzarellával, rukkolával, és koktélparadicsommal. Csak annyit tudok hozzá tenni, hogy kipróbáltam már pár pizzát, de eddig nálam ez lett az abszolút befutó, mint ízben, mind összetételben tökéletes választás, ha erre jártok kötelező benézni és enni egy igazi nápolyi pizzát!

 

címe: 1023 Budapest, Árpád fejedelem u. 8.

facebook: www.facebook.com/tommydinapoli

Írjon véleményt