Itt a pizzát te mixeled

Márciusban új pizzázó nyitott, ahol a pizza nem egy kerek sztori, hanem ovális, és igazából nincs is széle a pizzának, vagyis van, de máshogy! Erről beszélgettem a két tulajdonossal. 

Mikor nyitott a Pizza Liberta?

– Idén március 2-án nyitottunk ki, de egy viszonylag hosszú, négy hónapos idő előzte meg ezt a dátumot. Itt ugyanis korábban egy tervező iroda volt, így teljesen át kellett alakítani a teret. Azért választottuk ezt a lokációt, mert a belvárosban akartunk lenni, ahol pörög a gasztronómia, és ez egy kiemelt hely is egyben. Az feltételezzük, hogy ha ez az üzleti modell és ez a típusú pizza itt megállja a helyét, akkor máshol is meg fogja állni. 

Miért lettetek pont Pizza Liberta?

– Sokat gondolkoztunk a néven és mivel pizzáról van szó, szerettünk volna valamennyit megtartani az olasz indíttatásból, de az egyedi koncepciót a névvel is szerettük közvetíteni. Mivel a Pizza Liberta Magyarország első a’la carte pizza bárja, ahol 38 féle feltétből szabadon választhatsz, felár nélkül, illetve szabadon kreálhatsz magadnak pizzát, ezért úgy gondoltuk, hogy a Liberta az a szabadság, amit az élmény ad. Emellett olyan világot szeretnénk, ahol az emberek bűntudat nélkül jókat ehetnek. Ahol fontos a mértékletesség, de nem kell szorongani, önmagunkat sanyargatni, nincsenek hamis elvárások és torz eszményképek. Minden pizzánkkal azért dolgozunk, hogy szabadon átadhasd magad a pizza élvezetének!

Kicsit mondanátok milyen tésztát használtok?

– Pizzáink tésztája vékony és ropogós, melyet a dél-olasz típusú pizzák inspiráltak. A hagyományos alap pizzatészta hamar kiszáradt, tört, és én ezt akartam továbbfejleszteni. De meg kellett felelnie sütésileg is, hiszen a pizza 3 percnél kevesebb időt tölt a kemencében. A fejlesztett változat különlegessége, hogy hosszan friss marad, így akár másnap, melegítve is finom. A tészta 24 órát pihen, hosszú kelesztésű élesztős tészta és nincs benne semmilyen adalékanyag. Ez az egyedülálló recept a saját munkám, ilyen tészta csak itt van – tette hozzá Németh Balázs a Pizza Liberta séfje.

Alapanyagokat itthon szerzitek be?

– Igen minden alapanyagot hazai beszállítóktól veszünk, de kiemelten fontosnak tartjuk a legízletesebb alapanyagok beszerzését.

Milyen kemencét használtok?

– Ez egy speciális kemence, amit Amerikából szereztünk be. Ez egy láncos kemence, ami extra beállításokkal dolgozik, sütési idő, légbefúvási technikák, szinte mindent állítani tudunk, és így a mennyiségi készítésnél sem változik a minőség, ami nagyon fontos nálunk.

Van nálatok házhozszállítás?

– Igen házhoz is szállítunk pizzát. Jelenleg a Netpincérrel és a Wolt-tal dolgozunk együtt Budapesten.

Mik a kedvenc pizzák?

– Az abszolút favorit a PROTEIN REMIX pizzánk, és a HOT PEPPERONI, ebben viszont igazi csípős pepperoni van, nem a himi-humi típusú. De a többit mindenki úgy állítja össze ahogy szeretné, így mindegyik kedvenccé tud válni. 

A pizzán kívül lesz más terméketek?

– Jelenleg a pizza mellett csak saláták és desszertek vannak. De nem is tervezünk mást, mi ebben akarunk a legjobbak lenni.

Írjon véleményt