Másodszor is célba ért a karosi bike food

Milyen is az, amikor egy jó ügy képviselete találkozik a minőségi gasztronómiával és a zalakarosi bringás életérzéssel?

Amikor Bezerics Dani, a Paletta Bisztrók tulajdonosa értesült a zalakarosi Go Bike kezdeményezésről, és a bike food-ról, azaz az év kerékpáros ételéről, azonnal tudta, hogy elkészíti annak Palettás verzióját és étlapra tűzi azt.  

Egy egyedülálló összefogásnak köszönhetően most olyan zalakarosi védjeggyel kerülhetnek forgalomba ezek a szendvicsek, amelyeknek köszönhetően, minden egyes eladott darabból 100 Ft-tal tudják támogatni a Lámpás 92′ Alapítvány munkáját, akik közel 30 éve, több száz fogyatékossággal élő és rászoruló családok mindennapjait teszik szebbé és boldogabbá.


A bike food budapesti bemutatóján Czirákiné Pakulár Judit turisztikai alpolgármester vezette be a hallgatóságot a zalakarosi kerékpáros életérzésbe és felhívta a figyelmet, hogy egyre komplexebb élménycsomagokat kínál a desztináció: a város az egészségturizmus mellett a kerékpáros turizmus erősítésével szeretné bővíteni imázsát.

A több mint 30 kilométeres körzetben kiváló kerékpárutakon, kezdőknek is kényelmesen bejárható, ráadásul meseszép kerékpározási lehetőségeket nyújtanak. A kerékpáros sporthoz folyamatosan fejlődik az infrastruktúra is, kölcsönzési pontok és szervizhálózat is rendelkezésre áll.

Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezetője kiemelte: a Go Bike integrált program óriási siker, hiszen mind a Zalakarosi Fürdő, mind a szállodák, de a helyi iskola, a kerékpáros centrum és a tourinform iroda is csatlakozott kerékpárosbarát csomagokkal, akciókkal, de ennek a programnak a jegyében készítette el nemrégiben a Park Inn Zalakaros séfje, Virág József Magyarország első bikefood ételét is. Az ételnél szempont volt, hogy legyen innovatív és fantáziadús, mobilis, és minőségi, lehetőleg helyi alapanyagokból készüljön. Az étel pontos receptúrája már elérhető a https://zalakaros.hu/bikefood weboldalon, így azt bárki elkészítheti, sőt étlapra is tűzheti.

Ezt az ételt gondolta újra és mutatta be Bezerics Dani, aki a sajtótájékoztatón megkapta Kovács Szabolcstól a bike food védjegyet, így hamarosan a Paletta bisztrókban is kóstolható lesz az étel. A kerekasztal beszélgetésén részt vett Zimányi Mózes, a Lámpás ’92 Alapítvány képviseletében, valamint Laky Zsuzsi, a Zalakarosi Fürdő egészségnagykövete is, aki szintén a kezdeményezés mögé állt.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója, a budapesti eseményen ismertette a Zrt. terveit a kerékpárosok számára is számos lehetőséget kínáló Zalakarosi Családi, Élmény- és Gyógyfürdőről.

Tapasztalatszerzésre, egy zalakarosi fürdőzésre és élménynapra hívta meg a Lámpás ’92 Alapítványt.

Írjon véleményt