Reggelizz úgy, mint egy dzsentri!

Gentry Top brunch, reggeli

Házi ételek, saját töltésű kolbász, látványkonyha, speciality kávé, pezsgő, kézműves italok, kézzel készített edények, kismarosi kidőlt fából készült pult, vidéki, mégis modern hangulat. Ez a Gentry Coffe & Brunch.

Valentin Ádám tulajdonossal beszélgettem.

 

Pár hónapja nyitottak, belépve mégis nagy a nyüzsgés.

Ádámot a kezdetekről, a névválasztásról kérdeztem.

Miért lettetek Gentry? Mi volt a koncepció?

A Gentry név onnan jött, hogy szerettük volna, hogy egy kényelmes, kicsit a dzsentri életstílust tudjuk átadni az embereknek. A mai kor dzsentrije simán megiszik egy üveg pezsgőt reggelire, és mellé lenyom egy croissant. Ezt a hangulatot szerettük volna megcsípni. A hely adottságait is így próbáltuk kihasználni és kialakítani is, az épület pedig adott, sugározza magából ezt az életérzést.

Reggeliző hely vagytok, mégis van ebéd is. Hogy hogy?

Igazából reggeliző és kávézó helyként működünk, a nagy vágyunk, célunk is ez volt a hely megnyitásával. De az önkormányzati rendelkezések miatt ebéddel is várjuk a vendégeinket, nemcsak egésznapos reggelivel.

Az ebéd egy vegetáriánus fogás, mellé pedig több féle hús feltétet lehet választani annak aki úgy kívánja. A naponta változó ajánlatot többnyire aznap találjuk ki, az alapján hogy mit tudunk frissen beszerezni a piacon, minden reggelünk ott kezdődik.

 

Terveztek vacsorát is?

Igazából azt még meglátjuk. A nyitva tartást fogjuk egy picit variálni, de kimondott vacsoráztatás egyelőre nem szerepel a terveink között.

Ahogy itt ülök, egyszerűen lenyűgöznek az illatok, és amiket látok elkészülni a pultban. Milyen fogásokkal várjátok a vendégeket, és mi az, ami nagyon különleges nálatok?

Amikor helyet megálmodtuk, az volt az első legfontosabb, hogy mindent mi készítsünk Jani kollégámmal és legyen minden egyedi. Magunk töltjük a kolbászt, mi készítjük a kombuchateát, mi facsarjuk a juice-okat… stb., amit mind-mind láthat is a vendégünk. A másik pedig, hogy szerettünk volna olyan reggeliket kínálni, amitől biztosan jól indul a betérő emberek napja, és nem jön vele szembe egy másik helyen ez a kínálat.

Így többek között szerepel nálunk, ami mára már az egyik kedvenc is lett, a buggyantott tojás most például kukoricával és savanyított bodzabogyóval. Ugyanakkor  a croissant-ba saját füstölésű a kacsamellet teszünk pekándióval és gyömbérrel, vagy tarjasonkát, spenóttal és sós citrommal.

Az awaken pörkölésű, kávét is szeretném kiemelni, a barista kollégák Franci és Ádám “játszótere” a pult másik olda . A kisüzemi sörök, champagne és a prosecco pedig talán alap egy igazi dzsentri brunch-ban.

A GentryCoffe&Brunch különleges ételei, ízpárosításai mellett nem lehet elmenni. Egyszerűen csodálatosak.

Mindenféleképpen térjetek be a Királyi Pál utca 9. szám alá, akár egy korai reggelire, akár egy ráérős, „pezsgőzgetős” étkezésre! Imádni fogjátok.

 

Cím: 1053 Budapest, Királyi Pál u. 9.

facebook: www.facebook.com/gangrycoffe&brunch

 

 

 

 

 

Írjon véleményt