Házi ételek, saját töltésű kolbász, látványkonyha, speciality kávé, pezsgő, kézműves italok, kézzel készített edények, kismarosi kidőlt fából készült pult, vidéki, mégis modern hangulat. Ez a Gentry Coffe & Brunch.
Valentin Ádám tulajdonossal beszélgettem.
Pár hónapja nyitottak, belépve mégis nagy a nyüzsgés.
Ádámot a kezdetekről, a névválasztásról kérdeztem.
A Gentry név onnan jött, hogy szerettük volna, hogy egy kényelmes, kicsit a dzsentri életstílust tudjuk átadni az embereknek. A mai kor dzsentrije simán megiszik egy üveg pezsgőt reggelire, és mellé lenyom egy croissant. Ezt a hangulatot szerettük volna megcsípni. A hely adottságait is így próbáltuk kihasználni és kialakítani is, az épület pedig adott, sugározza magából ezt az életérzést.
Igazából reggeliző és kávézó helyként működünk, a nagy vágyunk, célunk is ez volt a hely megnyitásával. De az önkormányzati rendelkezések miatt ebéddel is várjuk a vendégeinket, nemcsak egésznapos reggelivel.
Az ebéd egy vegetáriánus fogás, mellé pedig több féle hús feltétet lehet választani annak aki úgy kívánja. A naponta változó ajánlatot többnyire aznap találjuk ki, az alapján hogy mit tudunk frissen beszerezni a piacon, minden reggelünk ott kezdődik.
Terveztek vacsorát is?
Igazából azt még meglátjuk. A nyitva tartást fogjuk egy picit variálni, de kimondott vacsoráztatás egyelőre nem szerepel a terveink között.
Amikor helyet megálmodtuk, az volt az első legfontosabb, hogy mindent mi készítsünk Jani kollégámmal és legyen minden egyedi. Magunk töltjük a kolbászt, mi készítjük a kombuchateát, mi facsarjuk a juice-okat… stb., amit mind-mind láthat is a vendégünk. A másik pedig, hogy szerettünk volna olyan reggeliket kínálni, amitől biztosan jól indul a betérő emberek napja, és nem jön vele szembe egy másik helyen ez a kínálat.
Így többek között szerepel nálunk, ami mára már az egyik kedvenc is lett, a buggyantott tojás most például kukoricával és savanyított bodzabogyóval. Ugyanakkor a croissant-ba saját füstölésű a kacsamellet teszünk pekándióval és gyömbérrel, vagy tarjasonkát, spenóttal és sós citrommal.
Az awaken pörkölésű, kávét is szeretném kiemelni, a barista kollégák Franci és Ádám „játszótere” a pult másik olda . A kisüzemi sörök, champagne és a prosecco pedig talán alap egy igazi dzsentri brunch-ban.
A GentryCoffe&Brunch különleges ételei, ízpárosításai mellett nem lehet elmenni. Egyszerűen csodálatosak.
Mindenféleképpen térjetek be a Királyi Pál utca 9. szám alá, akár egy korai reggelire, akár egy ráérős, „pezsgőzgetős” étkezésre! Imádni fogjátok.
Cím: 1053 Budapest, Királyi Pál u. 9.
facebook: www.facebook.com/gangrycoffe&brunch
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra