Legjobb pizzák Budapesten

Top pizzák 2019

Pizza fronton nagyon erősödik a gasztronómia, egyre jobb és egyre több pizzázó nyílik Budapesten. Nagyon erős lett a mezőny, és egyben a választás is, hiszen annyira jó pizzák vannak, hogy nagyon nehéz eldönteni melyik a legjobb. Ez egy felsorolás, és nem egy rangsor, aki itt szerepel azok mind nagyon jók, ha valaki betéved bármelyikbe, biztosan nagyon jó pizzát fog kapni.

 

Pizza Excellence

 

 

A Pizza Excellence több dolog miatt is lett első a listán. Az egyik ilyen ok az, hogy nem régen nyitottak és már rekordokat is tudhat maga mögött. Nem egyszer fordult elő, hogy a pizzák elfogytak még zárás előtt, növelniük kellett a kiszállítás területet, mert egyre több helyen kíváncsiak a pizzáikra. A cukrászuk Magyar Barbara, az egyik legtehetségesebb magyar cukrász lett, és a vendégek büszkén fogyasztják kedvencük desszertjeit. A pizza pedig hagyományos olasz recept alapján készül hála Massimonak. Mindent összevetve ennyire jól összerakott pizzázót manapság keresni kell. A másik fantasztikus dolog pedig az, hogy ezt a külvárosban lépték meg, ahol pedig a legjobbak lettek, és azóta a környékbeliek csak itt pizzáznak. Azt nem is mondtam, hogy a városból pedig kijönnek a pizzák miatt, meg azért a sok szeretetért, amit itt kapnak a vendégek.

 Pizza Excellence címe: 1048 Budapest, Megyeri út 205.

 

Kemencés pizza

Kényeztet minket az élet, ennyi nagyon jó pizzázóval Budapesten! Eddig is voltak kedvenceim, de ez most egy újabbal bővült, ez pedig a Kemencés Pizza. Akik már régóta járnak ide, azok tudják miről beszélek, mert itt mindig állandó a minőség. Itt is az olasz vonal megy, és nagyon jól, bizonyítja ezt, hogy már több nemzetközi guideban is szerepelnek és a legjobbak között említi őket a szerző. A sikerhez csak annyi kellet, hogy legyen elhívatottság, elszántság, tapasztalat, fa tüzelésű kemence, és a siker jött, és azóta is itt van. Ez a hely a pizza rajongóknak kötelező választás, akik pedig ide járnak azok jól döntöttek.

Kemencés Pizza címe: 1. 1152 Budapest, Fô út 39.   2. 1163 Budapest, Katóka utca 60.   3. Fôvárosi Állatkert/ Ausztrál Világ / 

 

Riso Ristorante & Terrace

 

Most, hogy beköszöntött az ősz , válasszuk a teraszt, hiszen még mindig jó az idő, és élvezhetjük, ahogy a Vár tövében, csodálatos panorámával fűszerezve élhetjük át az olasz és hazai gasztronómia ízeit a RisoRistorante & Terrace étteremben. A belső kialakítás teljesen modern, mégis letisztult, az olasz éttermek hangulatát idézi. A mediterrán konyhában pedig kiváló az igazi kemencében sült pizza választék, de fantasztikus tészták is vannak az étlapon. A magyar konyha ízekeit is meglehet találni a menüben, ha éppen egy kis hazait ennénk. Egy jó tanács: érdemes foglalni mielőtt jövünk!

Riso Ristorante & Terrace címe: 1012 Budapest, Lovas út 41.

 

Vegazzi

A vegażżi az ország első speciality pizzériájaként várja a belváros szívében a nápolyi pizzák szerelmeseit és a vegán gourmandokat egyaránt. A legalább 48 órán át kelesztett tészta, a fatüzelésű kemence és a legfeljebb másfél perces sütési idő kombinációjából születő nápolyi pizzákra minőségi feltétek kerülnek, az élményt az Anker’t romkocsmai hangulata teszi teljessé. A 6 állandó pizza mellett havi újdonságokkal is készülnek, erről és aktuális nyitvatartásukról a www.vegazzi.hu honlapon vagy a Facebook-oldalon érhetőek el a legfrissebb információk.

Vegazzi címe: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 33. / Anker’t / 



Raffaello étterem és pizzéria 

 

 A Raffaello egy igazán családias, mediterrán étterem Újbuda szívében, ahol autentikus olasz ételeket lehet enni. Az étterem olaszos belsővel büszkélkedhet, ha beül az ember, egy római pizzériában érezheti magát. A teraszon még így ősszel is érdemes kiülni és élvezni a környezetet. Itt hétköznap is nagy a forgatag, egyik vendég a másiknak adja a kilincset, jó látni azt, amikor valami működik. A pizzák kemencében készülnek igazi olasz alapanyagokból, a tésztája vékony és könnyű; a hamisítatlan olasz tészták nagy része pedig házi készítésű változatban is kapható. A kiszolgálás színvonalas, maga a hely pedig hangulatos, ha erre teszitek a voksot, akkor jó választás. 

Raffaello étterem és pizzéria címe: 1113 Budapest, Karolina út 72.

 


Tommy Di Napoli

 

 
Nem szeretnék senkit befolyásolni, de nekem az egyik nagy kedvencem és favoritom ez a pizzéria! Nekem ez a pizza jött be a legjobban mind ízében, mind állagában, friss nem gumis a tészta, a paradicsomot nem sajnálják, és az ár-érték arány nagyon rendben van. Az étterem inkább mondható lokációs helynek, de az autentikus ételek miatt simán jönnek messzebbről is a vendégek. A személyzeten látszik, hogy profi és összeszokott. A megközelíthetősége szintén jó, van parkoló, és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Mindent összevetve, nekem ez lett a legjobb pizzás hely, csak ajánlani tudom!

Tommy di Napoli címe: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 8.

 

Digó Pizza

 


Mára Budapest egyik meghatározó pizzázója a Digó Pizza. Megtalálhatóak a Sziget, a BalatonSound, Gourmet Fesztivál, és még sok más fesztiválon is, de az Akvárium előtt lévőhelyszínen is. Nápolyi pizzájuk már legendássá vált, és a fiatalok szinte mind ismerik a Digó Pizza kiváló pizzáit. Pizzáik kemencében sülnek és a legjobb feltéteket tartalmazzák, aki nem kóstolta annak ajánlom, tényleg nagyon finom.

Digó pizza címe: Akvárium Deák tér 

 

IGEN

Az IGEN már az új helyén várja a pizza és az IGEN rajongókat. A pizzák még mindig nagyon finomak és még mindig nápolyi és kemencében sült. Nagyon szerintem nem kell senkinek bemutatni, hiszen már mindenki ismeri őket. Az új hely pedig tágas, jó ízléssel berendezett és szellős, mindenki kellemes körülmények között tudja élvezni a finom pizzákat. Az IGEN , jó választás!

IGEN címe:  Budapest , Margit krt. 60.



Impasto Pizza

 

 

Egy, a gasztronómia területén feltörekvő lokációban, a Mester utcában található egy légtérben a fagylalt-szigettel az Impasto Pizza. A környéken élők ma már nem is tudnákelképzelni, hogy ez a hely ne legyen, hiszen délben Renato pizzáira mindenki kíváncsi. A legfantasztikusabb és egyben a legnépszerűbb feltétekkel találkozhat az idelátogató, hiszen itt mindenki megtalálja az ízlését, kiindulva a Margaritától egészen a Pármai sonkásig. A tésztája pedig valami fantasztikus, a szélén buborékokkal, jól átsütve; fantasztikus! Fontos még, hogy hosszan érlelik a tésztát: minimum 24, maximum 48 órát, ettől lesz olyan lágy és könnyen emészthető. Annak ki kell próbálni, aki szereti az olasz ízeket.

Impasto pizza címe: 1095 Budapest, Mester u. 40-44



Pizza & Beer

 

 

Ez a trendi, abszolút mai hely, nem a kimondott pizzéria kategória, hanem inkább egy esti találkahely, és pihenő! A szórakozóhelyek közé zárva, mint egy sziget várja a töltődni vágyókat a Pizza & Beer. Aki először tér be hozzájuk, annak csak az ugrik be, hogy egy divatos, minden sallangtól mentes helyen van, rengeteg szín mindenhol, kicsit olaszos a hangulat, és ha ez nem elég még az orrunkba csempészi magát a friss pizza illata is. Minden pizza egy 3 aknás kemencében készül. Itt nem csak a szokványos ízeket találjuk meg, hanem teljesen egyedi is őrült kreálmányokat is, amik nekem egy kicsit már kiütik az ízlésküszöbömet, de az idejárók nem tudnak betelni vele. Ilyen a Calzone vagy az ananászos pizza is, vagy az alap nélküli sajtos. Szóval aki idén nem jut el Olaszországba, akkor érdemes elbandukolni 18:00 óra után a Pizza & Beerbe, egy szelet vagy egy egész pizzára, ha kedve van hozzá, arról nem is beszélve, hogy itt akár reggel 6-ig lehet enni.

Pizza & Beer címe: 1073 Budapest, Akácfa utca 51.



Pizza Me

 

 


Aki pedig rajong a szelet pizzákért azoknak a Pizza Me üzleteit ajánljuk, ahol a már jól megszokott pizzák mellett megtalálhatóak a havi ajánlatok is. Az igazi pizza rajongók lassan mindent ízét kipróbálják a Pizza Me-nek. Hiszem nem véletlenül lett a szelet pizzák RollsRoys-a. Az ár 500-550 között mozog, de ha igazi olasz pizzát szeretnénk, akkor ezt be kell vállalni. A Pizza Me Magyarországon már mindenki számára ismert és közkedvelt márka, és a pizzáikat pedig nagyon .

Pizza Me címe: Budapesten már 14 helyen 

 

Jamie Oliver’s Pizzeria

 Jó hely ez a Jamie Oliver rajongóknak akik kiváncsiak Jamie pizzáira. Már két helyszínen is ehetik kedvenc pizzáikat, sôt házhoz is tudják rendelni. A pizzák mellett lehet választani hét héten keresztül vegetáriánus ételeket. Én a vargányás tésztát kóstoltam, és meglepôen finom volt és ízletes, nem lett benne túltolva a gomba. Aki pedig a pizzákat választja, fog találni olyat ami az ízlése.

Jamie Oliver’s Pizzéria Budapest: 1072 Budapest, Király utca 13.Gozsdu Udvar 

Asztalfoglalás

 

Il Pastaio Budapest 

 

 

 Végül pedig egy igazi belvárosi csemege ez az étterem, én már többször is teszteltem, mert szeretem az olasz kajákat, és az itt akad bôven. A pizzát pedig nagyon tudom ajánlani, a séf már nagyon sok olasz helyen volt pizzákat tesztelni, így itt nem csak a megszokott ízeket fogjuk megtalálni hanem egészen különlegeseket is tudunk kóstolni. 

Il Pastaio Budapest címe: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 2.

 

PizzaRicca

 

 Ez a hely tényleg olyan mintha valahol Olaszországban lennénk. Azt ajánlom, aki ki szeretné próbálni valamikor délután látogasson el ide és tesztelje az egyik rusztikus pizzát, igazi bivaly mozzarellával, és nem fog csalódni. Délután, este felé sok olasz jön ide, enni és beszélgetni, és a hely átváltozik, és olyan mintha Nápolyban lennék valamelyik pizzázóban. Mindenki finom pizzát eszik, és közben csak olasz szöveget lehet hallani. Mindenképpen ki kell próbálni, a hangulat miatt is!

PizzaRicca címe: 1072 Budapest, Klauzál tér 10.

 

 

Írjon véleményt