SixLetter Coffe Co., hat betű, ami mögött világszínvonal áll

SixLetter

Kicsit túlzásnak érezheti az olvasó a címadást, de nem mondtam nagyot vele. A SixLetter Coffee Co. az Alkotmány utcában, mind kávé szempontjából, mind pedig az enteriőr szempontjából kiváló, és megkockáztatom, tényleg nagyon magas szintű.

Ami nyomban szemet szúr, amikor belépünk a kávézóba, az a belső tér különleges kialakítása. Igazából csak azzal eltölt az ember szeme és lelke perceket, amíg befogadja, amit lát. Gyönyörűen megtervezett terek, indusztriál hangulat, fények és látványkonyha, mindez a város szívében. Az egész egység őszinteséget tükröz, amitől meg is nyugszik az ember és tudja, jó helyen van. Mint megtudtam, nem véletlen a hely lenyűgözősége, hiszen Bonta Gáspár tervezte. Azt is mondhatnánk, hogy nem kell más a sikerhez, mint egy nemzetközileg is elismertbelsőépítész, rendkívül magas minőségű kávé, géppark és termékskála, mindez sok-sok kreativitással megfűszerezve, és persze nem utolsó sorban kiváló ételek. Legalábbis első blikkre ennyi is elég. De a SixLetter Coffee Co. ennél sokkal többet ad. A hely névválasztása igazából egyszerű és nagyszerű, hiszen a SixLetter tulajdonképpen az angol coffee szóval alkotott szójáték, amely ötlet Balázsi Péter Cafecoachtól származik, akárcsak a kávézó és annak arculatának eredeti alapkoncepciója. Többek között a világos pörkölésű, 100% arabika kávék is az ő közreműködésével érkeznek a kávézóba.

   

A hely fő profilja, maga a kávé specialty kávézóként szeretnének bekerülni a köztudatba, mesélte Szabó András (üzletvezető) a fél éve megnyitott helyről.

És mit is jelent a specialty kávé fogalma a SixLetternél?

Rendkívül magas minőségű kávékat, amelyeket még egy plusz csavarral is megtoldanak a nagyközönség számára: nemrég ugyanis egyedi kávék kiválasztásába és pörkölésébe kezdtek a budapesti Racer Beans Coffee Co.-val együttműködve, melyek kizárólag a SixLetterbenlesznek elérhetőek. Az így már eleve egyedi, rendkívül magas minőséget képviselő kávékat, egy, az enteriőrbe tökéletesen passzoló, gyönyörű Synesso MVP hyrda kávégépen készítik el, ami már önmagában is egy igazi „műremek” a kávé imádóknak és a dizájn rajongóknak egyaránt. Természetesen ők is készítenek különlegesebb italokat. Nyáron nagy kedvencek közé tartozik az espresso tonic, és a cold brew is. Ez utóbbi hidegen kivonatolt kávét jelent, amit egy speciális eszközzel készítenek. Erre a kávéra különösenbüszkék, mivel ezzel az eljárással igazán kiváló minőséget tudnak adni, és nagyon kevés helyen tudják ezzel a módszerrel elkészíteni a kávét.

A hely különlegességét továbbá az adja, hogy időszakosan érkeznek vendég kávék is. Európában nagyon sok különleges mikropörkölő működik, ezért a koncepció része az is, hogy szeretnék őket itthon is megmutatni, megismertetni, ezzel a kávékultúránkat továbbszínesíteni. Most nyáron például egy görögországi pörkölő kávéjával is várták a vendégeket.

Ha még ez mind nem lenne elég a kávé szerelmeseinek, rendszeren szerveznek eseményeket is. Legutóbb például egyedülálló héttel várták a kávékedvelőket, kávés koktélokat készítettek. Nagyon szeretnek újítani, ezzel a héttel is ez volt a céljuk, hiszen a specialty kávézókban egyébként nem szokás alkoholos kávékoktélokat készíteni. Magyarországon először itt találkozhattunk Cold Brew Gin Tonic-al és a specialty Espresso Martinivel is.

Az előbbit hazánkban sosem készítették, az utóbbi is azért különleges, mert bár koktél bárokban lehet fogyasztani Espresso Martinit, de itt az az újdonság, hogy a koktél bárokban nem specialty kávé adja az alapját, itt pedig természetesen az újhullámos kávéval készítik.

A SixLetter Coffee Co. reggelivel, brunch-csal és ebéddel is várja a vendégeket. Számukra nagyon fontos, hogy minőségi ételeket készítsenek. Nem akartak belemenni a túldíszített tálalásba, mert az ételek, fogások magas minősége az elsődleges, a dizájn csak ezután jön. Az étlapon megtalálhatóak a jól ismert brunchok, és a közkedvelt reggeli fogások is. Az Eggs Benedictet egy kicsit átgondolták, hogy egyedibb legyen, a tojásrántottát választható feltétekkel kínálják, de természetesen házi hamburgerrel is várja a betérőket a látványkonyha. A görög származású séf Petropoulos Dimitrios úgy állította össze az étlapot, hogy mindenkinek a kedvére való legyen, egyszerű, könnyed, és ami fontos, hogy mindig magas minőségben elkészíthető legyen. Reggelizni 07-14 óráig van lehetőség, délután pedig 12-17-ig ebéddel várják a vendégeket. Van fix menüebéd, és természetesen klubszendvicsek, saláták is várják az ebédelni vágyókat. A kínálatot pedig kézműves sörök, és válogatott borok egészítik ki.

cím: 1054 Budapest, Alkotmány utca 21.

Írjon véleményt