A legjobb olasz éttermek

Top olasz éttermek

Az olasz mindig  jó választás. Akkor is ha ruháról, design cuccokról, foci csapatról, csajokról vagy éppen étteremről van szó. Mi most az utóbbival kapcsolatban szeretnénk tippeket adni, főleg mert a olasz csajokkal ellentétben, ezek az éttermek garantáltan nem hagynak minket cserben. Jöjjön hát a GastroGuide e pillanatban 13 kedvenc olasz étterme!

 

Al Dente

Picit megbújik a Krúdy utcában ez a kis klaszikus “sarki olasz”, és pont azt nyújtja, amit ígér. Az antipastiért is érdemes, hallgatózni a zsezsgést, élvezni a Mikszáth tér környékének jóleső hangulatát. Minden függ picit a séf, Uccio hangulatától is, de hát épp ezért sarki a sarki.

Al Dente címe: 1088 Budapest, Krúdy u. 9.

 

Anyukám Mondta

Az a kemence mára már legendás lett, nem beszélve akár egy bivalymozzarelláról, akár egy kávéról, és akadnak, akik egy jó pizzáért is az encsi vendéglőbe szaladnak. Mondjuk mi mindig sajnáljuk, ha retúr a járat, hiszen egy encsi vacsoránál már csek a másnapi ebéd lehet jobb.

Anyukám Momdta címe: 3860 Encs, Petőfi u. 57.

 

Caffé Gian Mario

Bárhol lehetnénk Olaszországban, ha a Bajcsy-n betévedünk ide, egész egyszerűen már a mód, ahogy ránk köszönnek spontán és autentikus. Zéró mesterkéltség, maximális társasági élet, jönnek-mennek a budapestiek, a budapesti olaszok és az átutazók. Meccsidőben extra élmény, de ha csak egy ristretto és egy pizza a vágy, az is sima jeles.

Caffé GianMario : 1065 Budapest Bajcsy Zsilinszky u. 35.

 

Porcellino Grasso

A budaiak egyik kedvenc családi étterme, a Rózsadomb kellős közepén található Porcellino. Nyáron kellemes teraszával várja, nem csak a környékbelieket. Kemencében sült pizzák, autentikus alapanyagokból készült olasz fogások, igazi trattoria-hangulatot megidéző környezetben. Hétköznap délutánonként pizzasütős foglalkozás gyerekeknek!

Porcellino Grasso Ristorante címe: 1024 Budapest, Ady Endre u. 19.

 

Jamie Oliver’s Italian

A város egyik legjobb olasz kedvence: a világhírű brit séf Jamie Oliver franchise éttermének magyar láncszeme, melyen az olasz séf, Gennaro Contaldo is elég rendesen rajtahagyta névjegyét. Hamisítatlan olasz ízek, egyszerűen mégis tökéletesen elkészítve. Fiatalos, pörgős, trendi hely nagy baráti társaságoknak.

Jamie Oliver’s Italian címe:  1014 Budapest , Szentháromság u. 9-11.

Asztalfoglalás

 

Riso Ristorante & Terrace

Igazi randizós hely, ez az a vár lábánál elhelyezkedő ristorante. Kis asztalok, elbújós sarkok és őrületesen finom ízek. A kiszolgálás kedves, ugyanakkor diszkrét. Különleges fogások, nem hétköznapi alkalmakra. A rizottót a pizzát és a többi mediterrán fogást ér kipróbálni! A terasz pedig Budapest legjobb panorámájával rendelkezik! 

Riso Ristorante & Terrace címe: 1012 Budapest, Lovas u. 41.

 

Tommy di Napoli

Friss, minőségi alapanyagokból, az olasz gasztronómia sokszínűségét megmutató konyha jellemzi.  Kemencében sült nápolyi pizza, finom igazi olasz autentikus tészták. Baráti ebéd, első vagy sokadik randi, üzleti megbeszélés? Egyben biztosak lehetünk: vacsora után elégedetten dőlünk hátra a székünkben. Plusz jó időben egy szuper jó terasz gondoskodik a felejthetetlen ittlétről.

Tommy di Napoli címe: 1023 Budapest, Árpád fejedelem u. 8.

 

Fausto’s Ristorante & Osteria

Fausto di Vora egyszerre két lehetőséget is kínál a hozzá érkezőknek: választhatunk, hogy a lazább, bisztrósabb hangulatú Osteriában vagy az elegánsabb Ristorantéban szeretnénk étkezni. Egy dologban nincs különbség: mindkét helyen a tőle megszokott magas minőséget kapjuk. Friss, szezonális, autentikus és könnyed fogások az Osteriában, míg kifinomult olasz ételek, attraktív tálalásban és kortárs értelmezésben, az elegáns éttermi részben.

Fausto’s Ristorante & Osteria címe: 1074 Budapest, Dohány u. 5. 

 

Trattoria Toscana

Az első szuperolasz éttermek egyike. Régóta, megbízatóan képviseli hazánkban a magas minőségű olasz konyhát. Azon belül is itt a toszkán régió hagyományos ételeit készítik. Ennek köszönhetően bármikor betérhetünk ide egy jó Firenzei óriás steakre, melyhez az alapanyagot egyenesen az óhazából hozzák. A többi olasz trattoriához hasonlóan, itt is több száz féle olasz bor közül választhatunk.

Trattoria Toscana címe: 1056 Budapest, Belgrád rakpart 13. 

 

Raffaello Ristorante e Pizzeria 

Megbízható jó olasz étterem Budán  helyezkedik el. Itt beigazolódhat a régi mondás: az egészséges versengés nagyobb teljesítményekre ösztönzi a résztvevőket. A Raffaello állja a sarat: nagyvárosi olasz étterem bejáratott fogásokkal, fantasztikus pizzákkal nagyon jó tésztákkal és salátákkal, de alapvetően nem ígér többet, mint, amennyit képes teljesíteni. Egy stabil étterem jó ételekkel és egy kellemes terasszal. 

Raffaello Rostorante e Pizzeria címe: 1113 Budapest, Karolina u. 72.

 

Da Mario

Régi, megbízható belvárosi olasz, az európai nagyvárosokba kitelepült olasz éttermek ízlésével, mert az olasz konyha nagyon adaptív, hamar asszimilálódik a helyi viszonyokhoz, ízléshez. Ezzel veszít egy keveset az eredetiségéből, viszont a szokásos olasznak tartott nemzetközivé lett sztenderdet képviseli megbízhatóan.    

Da Mario címe: 1054 Budapest, Vécsey u. 3.

 

La Fabbrica 

A Bazilika tőszomszédságában helyezkedik el, ez az ízig vérig olasz étterem. Mindet fogást megtalálunk szinte amit Olaszországban szerettünk. Hihetetlen finom pizzák, extra finom tészták, és olaszos hangulat. A hely extravagáns, és a terasz pedig egyedülálló panorámával dobja fel az ebédet. Abszolút ajánlott törzshely! 

La Fabbrica címe: 1051 Budapest, Sas u. 8.

 

TG Italiano

Belvárosi éllovas, legenda, gigászi forgalmú konyhával, üvegkalitkás látványkonyhával, impozáns grill felhozatallal. Nagyvonalú, még Olaszországban is feltűnést keltene, gyakran megújuló fogásokkal, alapvetésük a frissesség, tökéletesen otthon vannak a letisztult olasz hagyományokban, a kedvencek is körültekintéssel készülnek. Egyedülálló atmoszféra.

TG Italiano címe: 1051 Budapest , Október 6 utca 8.

 

 

Írjon véleményt