Az országban nincs még egy ilyen nyakkendős gyorsétterem

Yolofood 2019

Hiánypótló egészséges gyorsétterem nyílt ősszel a budapesti Árkádban. A Yolo Bistro által kínált ételek közül a legtöbb diétába illeszthető, mégis finom, ráadásul olyan adagokat kínálnak, amitől biztosan jól laknak a vendégek. Kiss Gábor, a vendéglátóhely séfje arról beszélt, látványkonyhában készítik el az ételeket, így mindenki a saját szemével is megbizonyosodhat róla, hogy friss alapanyagokkal dolgoznak.

Új színfolttal gazdagodott a fővárosi Árkád bevásárlóközpont: szeptember 12-én nyílt meg az új Food Loft, ahol több új étterem is elkezdte működését. A most létrehozott gasztro-tér egyik szenzációja a Yolo Bistro, ahol látványkonyhával és egészséges ételekkel várnak mindenkit, aki a szokványostól eltérő, mégis íncsiklandozó ebédet szeretne elfogyasztani vásárlás előtt, után vagy közben.

A Magyarországon egyedülálló vendéglátóhely egy nyakkendős gyorsétterem, ahol elérhető áron étkezhet bárki úgy, hogy a kiszolgálásra nem kell órákat várni. Kiss Gábor séf elmondta, mindent a vendégek szeme láttára készítenek friss alapanyagokból, de maximum 15 percen belül már fogyasztható is a megrendelt finomság.

„Olyan éttermet szerettünk volna nyitni, amihez hasonló sincs hazánkban. Az étlapunkon egyáltalán nem szerepelnek zsíros húsok, nem használunk hozzáadott cukrot vagy ízfokozókat, viszont teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett alapanyagokat annál inkább. Ügyeltünk arra is, hogy férfiak és nők is megtalálják a számukra legmegfelelőbb ételeket. A nálunk fogyasztható fogások kivétel nélkül jól illeszkednek egy diétába, a visszajelzések alapján mégis ízletesek. Ráadásul garantáltan jól lakik minden hozzánk betérő vendég, mert normális adagot szolgálunk fel, a mennyiséget illetően nem fine dining étteremként működünk. Azt szeretnénk, ha a vendégeink jól éreznék magukat étkezés alatt és után is” – magyarázta a szakember.

Az étlapon többek közt megtalálhatók a legkülönbözőbb tortillák, quesadillák és grillételek, az étterem specialitásai közé sorolható többek közt a pikáns vadas zabgombóccal, a tonkatsu csirkemell pikáns krémmel és a Yolo jércepaprikás teljes kiőrlésű nudlival.

Kiss Gábor Hozzátette azt is, a zöldségektől kezdve a húsokon át a fűszerekig mindent frissen használnak fel főzéshez, tehát más egészséges vonalon elindult éttermekhez képest ők a minőségre óriási hangsúlyt fektetnek.

„Nagyon odafigyelünk rá, hogy minden frissen kerüljön az asztalra, és ezt a mentalitást a szívügyünknek tekintjük. Hiánypótlónak tekintjük az éttermünket Budapesten és országos szinten is, mert eddig nem volt lehetősége az embereknek egy olyan egészséges helyre beülnie ebédelni vagy épp vacsorázni, ahol a kiszolgálás is gyors, de közben prémium anyagokból is készülnek a fogások” – tette hozzá a séf.

Elárulta azt is, hogy az általuk használt csomagolódobozok, tányérok és az evőeszközök is környezetbarát anyagokból készülnek, mivel nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre.

A Yolo Bistro egyes kerületekbe már elindította a házhozszállítást is a Netpincéren keresztül, de terveik szerint hamarosan két újabb éttermet is nyitnak majd Budapesten, hogy minél többen megkóstolhassák az ételeiket. Ha pedig valaki egész hétre, előre szeretne egészséges ételeket rendelni annak a www.yolofood.hu oldalon elérhető tematikus, azonos filozófia mellett készülő menüiket ajánlják.

Írjon véleményt