Különleges koktélok a Minute Lounge & Barban

Minute Lounge Bar

A napokban nyitotta meg kapuit a Minute Lounge & Bar, amely hiánypótló helyszínként hozza vissza a klasszikus Andrássy úti miliő elegáns, de mégis barátságos hangulatát. A széleskörű spirit választék és a signaturekoktélok mellett itt a vendégeké a főszerep, akik személyre szabott italt is kérhetnek a bár csapatának tagjaitól. A helyszínen természetesen a snack falatok sem maradhatnak el, de aki igazán különlegesre vágyik, annak a fővárosban egyedülálló elzászi tarte flambée variációkat ajánlják.

Ahogyan az elmúlt években felpezsdült a magyar gasztronómiai élet, úgy lettek nyitottabbak a vendégek a minőségi italokra is hazánkban. A klasszikus koktélokat kínáló itallap már a múlté, hiszen a koktélkészítés is szintet lépett itthon.  Ebben a környezetben nyitotta meg kapuit Budapest legújabb bárja, a Minute Lounge & Bar, amely több, mint 180 spirittel, elegáns, letisztult stílussal és tradicionális, de mégis modern környezettel várja vendégeit.

A nemzetközi trendeket tükröző prémium alkoholok mellett a legkiválóbb hazai minőségi tételekből is válogathatnak a vendégek. A kevert italokat minimalista design, valamint a dominánsan helyi gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények használata jellemzi. Összesen 8 signature koktélból lehet választani az itallap alapján, de a bár kollégái kérésre szívesen készítenek egyedi italokat is vendégeiknek. Kipróbáltuk!

Quintessential (Bourbon, Fűszeres Sütőtök, Tejszín, Tojás Fehérje, Citrus, Narancsvirág, Szóda)

Nyakunkon a tél, és ettől a selymes, tejszínes koktéltól garantáltan karácsonyi hangulata lesz mindenkinek, aki belekóstol. Az italt a helyben készített sütőtökszirup, a szegfűszeg, a fahéj, és a csillagánizs kellemes aromája teszi teljessé.

Bedtime Story (Gyógynövény Likőr, Lapsang, Kakaó, Sav Mix, Fahéj)

Közülünk néhányan soha nem akarnak felnőni, elhagyni a kakaó ivást és az esti mesét. Barta Mátyás bar menedzser megalkotta a kakaó felnőtt verzióját, hideg téli estékre vagy véletlenszerű hétfő délutánokra ajánljuk.

Silky Way (Gin, Vörösáfonya, Goji, Citrom, Tojás Fehérje, Rózsabors, Alma, Olíva Olaj, Szóda)

Olyan érzés, mintha garbót viselnél almaevés közben, miközben kint esik a hó, a kandallóban pedig ropog a tűz.

Dutch Roots (Genever, Rosé Vermouth, Banán, Tárnics)

Négy összetevő a világ különböző szegleteiből. Játékos, mégis erős a tárnics és a banán ízjegyeivel, mely vermouth-talmegtámogatva egy harmonikus aperitivót eredményez.

Bár a helyszínen alapvetően az alkoholok vannak fókuszban, a snack fogások sem hiányozhatnak az étlapról. Aki pedig különlegességre vágyik, annak a bár ikonikus ételét, a fővárosban egyedülálló, a pizzára emlékeztető elzászi tarteflambée-t ajánlják, amely különböző ízesítésekben érhető el.

Cím: 1061 Budapest, Andrássy u. 8.

fotók: Minute Lounge & Bar 

Írjon véleményt