Mit rejtenek a kapszulák? Itt a nagy kávé teszt!

Nespresso 2019

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 24 terméket vizsgáltak, ebből 16 koffeintartalmú, míg 8 koffeinmentes változat volt. Jelölési hibák miatt összesen hat esetben indult hatósági eljárás, amelyből háromnál megtévesztő jelölés miatt bírságot is kiszabtak a hivatal felügyelői. A komplex ellenőrzés alapján azonban elmondható, hogy a kapszulás kávék biztonsággal fogyaszthatók.

Több mint 1400 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el a szakemberek. A vizsgálat az alapvető beltartalmi értékek feltárása mellett néhány paraméter esetében az elkészített kávékra is kiterjedt. Két terméknél nem egyezett a kapott laboratóriumi eredmény és a csomagoláson jelölt kávéfajta. A laboratóriumi-hatósági vizsgálatok eredményeként a súlyosabb, fogyasztót megtévesztő jelölési hibák miatt az összesített rangsorból végül kizártak három kapszulás kávét.Szerencsére a komplex ellenőrzés biztonsági és minőségi hibát nem tárt fel, a kapszulás kávék tehát biztonsággal fogyaszthatók. A laboratóriumi vizsgálatok és a kockázatértékelés alapján az is elmondható, hogy alumínium bevitel szempontjából – az átlag fogyasztói bevitelhez viszonyítva – még napi fogyasztás mellett sem jelentenek élelmiszerbiztonsági kockázatot a vizsgált kávék.

Lássuk a rangsort!

Koffeintartalmú kávék

1. Nespresso Espresso Livanto

Bár a kedveltségi lista élén valójában egy Davidoff kávé végzett, a terméket jelölési hiba miatt kizárták a rangsorból, így a Nespresso brazil és közép-amerikai prémium arabicakávékból készült kapszulái érdemelték ki az első helyet. A frissen őrült kávéra jellemző a telt, kiegyensúlyozott ízvilág, amely gabonás, malátás és karamellás, valamint finom gyümölcsös ízjegyekkel büszkélkedhet.

2. Lavazza Espresso Armonico

Ez a magas intenzitású, testes kávé 100%-ban dél-amerikai arabica kávébabból készül. Ízvilágában a pörkölt gabonafélék és a karamell aromája is felfedezhető.

3. Bellarom Classico Espresso

Az őrölt, pörkölt arabica kávé ízvilága édeskés, malátás jellegű, melyben a karamell és az égettcukor aromája is felfedezhető.

4. L’OR Espresso Colombia Andes

Kolumbia gazdag természeti világa és az El Dorado legendája ihlették ezt a kávét, mely egy kimondottan testes, gazdag és intenzív karakterű eszpresszó, hosszan tartó ízzel.

 

5. Jacobs Espresso 7 Classico

A kellemes Jacobs Espresso Classico 7 eszpresszó kapszulák ötvözik a kiváló minőségű Arabica kávék lágyabb karakterét a Robusta fajtára jellemző intenzív aromákkal. Ideális választás azoknak, akik egy kifinomult aromájú és kellemes, gyümölcsös ízjegyeket hordozó, kiegyensúlyozott eszpresszóra vágynak.

Koffeinmentes kávék

1. Amaroy Bar Italia Decaffeinato

Az Aldi által forgalmazott koffeinmentes kávé kellemes ízével és finom illatával ideális választásazoknak, akik igazi kávéélményre vágynak, de nem akarnak koffeint fogyasztani.

2. L’OR Espresso Decaffeinato

Ízvilága gyengéd és kiegyensúlyozott, a kakaó és a bogyós gyümölcsök ízjegyeit hordozza.

3. Nespresso Arpeggio Decaffeinato

Miután kivonták a koffeint, a latin amerikai arabica kávészemekből finomítanak rajta egy kicsit a pörköléssel és az őröléssel, hogy a keverék hűen adja vissza az arpeggio gazdag krémes ízét és jellegzetesen kakaós aromáját.

4. Nescafé Dolce Gusto

Az íze olyan mintha igazi kávét innánk, de ezt a verziót egész nap büntetlenül lehet fogyasztani. Testes, intenzív aromájú kávé.

5. Tchibo Cafissimo Caffé Crema Decaffeinated

A továbbfejlesztett Espresso decaffeinated intenzív és telt aromájú, 100% Tchibo Arabica kávébabbólkészül, kíméletesen koffeinmentesített és egyedi pörköléssel készített intenzív-telt aromájú kávé.

Írjon véleményt