RetroBurger– egy különleges hamburgerező, nem csak nosztalgiázóknak

Retro Burger 2020

Zsemle, húspogácsa, lilahagyma, kígyóuborka, paradicsom, szószok. Ezek a hagyományos retro burger összetevői, amibe ha beleharapunk, azon nyomban előtörnek belőlünk a gyerekkori emlékek. A RetroBurgerben a klasszikus ízek mellett kreatív variációkkal is találkozhatunk, hiszen számtalan feltétet hozzáadhatunk az alap burgerhez, és legalább ötvenféle szószból választhatunkOfella József tulajdonossal beszélgettünk.

Miért választottad a hamburgert?

Nem én választottam a hamburgert, a hamburger választott engem. Korábban zöldségesként dolgoztam a Rákóczi téri piacon, és amikor a recesszió elérte a Csarnokot, sok étterem tönkrement, így sajnos folyamatosan csökkent a forgalmunk. Ismertem egy hamburgeres srácot, aki kiköltözött Németországba, én pedig úgy döntöttem, hogy átveszem tőle a helyet.

Gyorsan beindult az üzlet?

Az első pár hónapban éppen hogy csak üzemeltünk. Szívtam is a fogam, hogy ebből nem fogunk megélni. Aztán változtattam néhány minőségi dolgon, emeltem a húsméretet hét dekásról nyolc dekásra, illetve bevezettem a tizenhárom dekás húst, a kolbászkarikát és a Cheddar sajtot is. Különböző sajtokat teszteltem, hogy kiderítsem, mely ízek olvadnak össze a legharmonikusabban a búra alatt. Ahogy elkezdtem szélesíteni a palettát, úgy egyre jobban ment a hely is.

Mi okozta a nagy áttörést?

Öt évvel ezelőtt Jancsa Jani első cikke nagyot lendített a forgalmon. Azon a héten, amikor a cikket publikálták, minden nap öt órakor bezártam, mert elfogyott a zsemlém. Egy évvel később bevezettem az Angus marhát, amiről szintén nagyon jókat írtak, és ez tovább növelte a hely népszerűségét. Aztán 2016-ban részt vettem a Street Food Éjszakáján, ahol igazán különleges hamburgereket kínáltunk, és a Flyerz Magazinabban az évben beválasztott minket Budapest 25 legjobb streetfood helye közé.

Szerinted mi pozícionálta a RetroBurgert ilyen magasra?

Egyrészt nagy adagot kínálunk, jó a burgereink ár-érték aránya, másrészt mindig dicsérik a vendégek a kiszolgálást is. Sokat beszélgetek a vendégekkel, és szeretnek visszajárni. Még három évvel később is rajta voltam a Flyerz listáján, pedig évről évre egyre több hamburgerező nyílt a fővárosban.

Mi teszi egyedivé ezt az éttermet?

Az egyik barátom 2015 környékén kóstoltatott velem amerikai, ausztrál és német szószokat, és annyira ízlettek, hogy hozattunk belőlük külföldről. Akkoriban még senkinél nem lehetett ilyen termékeket kapni Magyarországon, csak nálunk. Szerintem kiemel minket a tömegből az is, hogy ötvenféle szószunk van, amelyek segítségével számtalan kombinációban kipróbálhatod a burgereket, így sose lesz unalmas. Egyébként mostanában mindenki amerikai típusú burgereket csinál, pedig a magyaros kalácstésztás verzió, amit mi is készítünk, még mindig nagyon ízlik az embereknek. Ráadásul, ha bejössz hozzánk, te választod ki a feltéteket és a szószokat, vagyis összeállíthatod magadnak a tökéletes hamburgert.

Honnan érkezik a zsemle?

A bucit hét éve a Dankó utcából rendeljük, a Kalácska pékségből. A zöldséget is én magam válogatom a piacon. Igazán különleges érzés, amikor kimész, átválogatod a zöldségeket, kiveszed, megnézed, megszagolgatod és tudod, hogy amit a vendégek elé teszel az jó. Nyilván ezzel időt veszítesz, de megéri, mert ettől lesz az uborka roppanós, a saláta pedig gyönyörű zöld. Számomra az a legfontosabb, hogy a vendégek igazán jó hamburgereket kapjanak a RetroBurgerben.

 

Retro Burger címe: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 30.

Írjon véleményt