Fagylalt a felhők felett

Cloud9

Boldog, örömteli, felhőtlen lét – fagylaltdesszert formájában

A Cloud 9 angol kifejezés, annyit jelent: boldog, örömteli, felhőtlen lét. Janovszky Márk és Dobár Attila számára ez az érzés a fagylaltban testesül meg, így tavaly nyárra, évekig tartó előkészületek után Budapest belvárosában, az Arany János utcában megnyitották a Cloud 9 fagylaltdesszertezőt. Most pedig az első születésnapjukat ünneplik.

 

Az első fagylaltdesszertező Franciaországtól keletre

A Cloud 9 az országban egyedülálló desszertélményt kínál,páratlan fagylaltalkotásaival a fagylaltozás élményét egy magasabb szintre emeli. Az itt kapható fagylaltdesszertek alapvetően három összetevőből épülnek fel, ezek: a legkiválóbb alapanyagokból készült fagylalt, a házi készítésű tészta (ami lehet morzsasüti, brownie, granola vagy akár piskóta) és a gondos odafigyeléssel kivitelezett díszítés(általában gyümölcs vagy csokoládé öntet, magvak, liofilizált gyümölcsök). Ezekből állnak össze rendkívül finom alkotásaik, mint például a passiógyümölcs-mangó-kókusz, a sóskaramell-törökmogyoró vagy a mára ikonikussá vált eper-pisztácia fagylaltdesszertjük.

 

Fagylalt a felhők felett

A Cloud 9-nál szeretnék a fagylalt iránti rajongást és a minőség melletti elkötelezettséget minél több fagylaltra alapuló termékben megmutatni, így idén kibővült palettával várják a vendégeiket. Természetesen megmaradt az itthon egyedülálló fagylaltdesszert, kínálatuk azonban folyamatosan bővül, miközben továbbra is minden a fagylalt körül forog.Idén kaphatunk már náluk gombócos fagylaltot is, így mindenki megkóstolhat egy igazán minőségi, a „fagylalt szentháromságából”, az íz-állag-alapanyag harmóniájából megalkotott fagylaltkülönlegességet.

 

Fagylaltdesszert torta – a fagylalt-szerelem kiteljesedése

A fagylalt rajongói számára egy egészen különleges alkotással készül a Cloud 9 születésnapjuk alkalmából. Ekkor debütál ugyanis fagylaltdesszert tortájuk, ami nem egy egyszerű parfé torta; a fagylaltdesszerthez hasonlóan megtalálhatóak benne a különböző textúrák és ízélmények. Az ihletet a tavalyi évben ikonikussá vált eper-pisztácia fagylaltdesszertjük adta, amely szicíliai pisztácia fagylalt, eper sorbet, mandulalisztes pisztáciás morzsatészta, pisztácia töret, eper öntet, valamintliofizált eper hihetetlenül finom elegyéből épül fel.

Cloud 9 születésnap: sztárvendég a pisztácia

A Cloud 9 első születésnapján, június 13-án szombaton a pisztácia kerül fókuszba: az eper-pisztácia fagylaltdesszert torta bemutatásán túl szeretnék, ha vendégeik megszavaznák, hogy a barna vagy a zöld szicíliai pisztácia fagylaltjuk a finomabb, ezért a kóstolást egész nap lehetségessé teszik. A fagylaltélmény itt még nem ér véget, ugyanis a szavazók között egy 10.000 forintos Cloud 9 vásárlási utalványt sorsolnak ki.

 

A Cloud 9 a klasszikus desszertek világából kilépve válik egy olyan hellyé, ahol mindannyian megélhetjük egy kicsit az egyszerű boldogság könnyed érzését. Valóban érdemes hozzájuk ellátogatni.

 

Cím: Budapest, Arany János u. 15, 1051

Írjon véleményt