Pizzák amiket kár lenne kihagyni

legjobb pizzák 2020

Ki ne rajongana az olasz konyha legismertebb fogásáért? Mindegy, hogy húsimádó vagy vegán, vékony vagy vastag peremű, mindenkinek akad egy személyes kedvence. A Gastro Guide most elkalauzol a legjobb helyekre Budapesten, ahol autentikus minőségben élvezheted a ropogós tésztájú, eredeti olasz pizzát!

 

La Familia Ristorante /új hely /

Ha valóban az autentikus, olasz pizza rajongói vagyunk, akkor imádni fogjuk a frissen nyílt La Familia Ristorantét, ahol a pizzát fa tálon szolgálják fel.  Ha viszont inkább kísérletezős kedvünkben vagyunk, itt olyan egyedi különlegessségeket is megtalálunk, mint a csillag calzone vagy a gypsy dream! A névválasztás sem véletlen, hiszen az étterem teljességgel családi vállalkozás. A família apraja-nagyja a tökéletes minőségű pizzák megalkotásán dolgozik, az alapanyagoktól a megvalósításig. Előszeretettel látogatnak ide olyan hazai celebek is, mint például Emilio vagy Kökény Attila.

La Familia Ristorante címe: 1048 Budapest, Megyeri út 205.

 

Riso Terrace & Ristorante

Kevés hangulatosabb helyszínt választhatunk a pizzázáshoz, mint a Bécsi kapunál, a Budai vár tövében található Riso-t. A vendégek idilli környezetben, a zöld növényzettel körülölelt teraszon foglalhatnak helyet. A klasszikusok mellett egy külön menüről olyan gourmet pizzákat is végigkóstolhatunk, mint például a szarvasgombakrémes Tartufo, vagy a marharagus Riso Picante pizza. Ezen felül találunk az igazi ínyencek kedvére való leveseket, tésztákat és desszerteket is. Több se kell egy igazán meghitt légyotthoz vagy jó hangulatú vacsorához!

Riso Ristorante & Terrace címe: 1012 Budapest, Lovas u. 41.

 

Porcellino Grasso Ristorante 

Ez a nagy múltú mediterrán étterem a Rózsadomb egyik zöld, árnyékos utcájában fekszik, de lehetne akár Firenzében is. Prémium minőségű alapanyagokból, de ősi, hagyományos technológiával készülnek a kemencében sütött pizzák, amelyek az észak-olasz stílust követik: a megszokottnál jóval gazdagabb feltét kerül rájuk és vékonyabb a peremük. A kockás abroszos asztalok mellett, igazi toszkán környezetben élvezhetjünk őket, ahogyan a rizottók és tészták óriási kínálatát is. A Porcellino maximálisan család- és gyerekbarát, a tágas teraszon elfér minden generáció!

Porcellino Grasso Ristorante címe: 1024 Budapest, Ady Endre u. 19.

 

Marazzi Pizza

A Kálvin tértől mindössze két percre találjuk a Marazzit, a turisták és egyetemisták útvonalához közel. Az étteremben azt találjuk meg az étlapon, amit akár Sorrentóban is: margheritát, quatro formaggit, prosciuttót, esetleg marinarát. A pizzatésztát 48 órán át kelesztik, ahogy az eredeti szokás megkívánja. A belvárosi lokáció ne tévesszen meg senkit, a Marazziban akár kétezer forintból is jóllakhatunk! A felújított hely faláról eközben nagy színészek grafikái tekintenek le ránk, így ebédelhetünk akár Marilyn Monroe vagy a Keresztapa társaságában is.

Marazzi Pizza címe: 1093 Budapest, Lónyay u. 3.

 

Pizzi Budapest

Ez a Szondi utcai kis pizzázó a tökéletes választás, ha beugranál egy friss, ropogós és ár-érték arányban kifogástalan pizzaszeletért. Ha úgy tartja kedved rendelhetsz egész pizzát is (a körtés-dióst bechamel alapon ne hagyjátok ki). Ha pedig éppen kreatívabbnak érzed magad, összerakhatod a saját pizzádat: a szósz és a sajt mellett 5 feltétet, a klasszikus helyett pedig akár teljes kiőrlésű tésztát is választhatsz hozzá. A Pizzi a Wolt-on keresztül házhozszállítást is vállal, ám ha személyesen térsz be hozzájuk, akár a tésztanyújtástól kezdve nézheted végig, ahogy a pizzád elkészül.  
 

 

Pizzi Budapest címe: 1062 Budapest, Szondi u. 19.

 

Trattoria Toscana

Ez a nagy múltú, autentikus olasz étterem idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját. Nem csoda, hogy a két évtized alatt a város egyik legnívósabb Olasz étteremként vonult be a köztudatba, és ennek megfelelően nagy törzsközönséggel is büszkélkedhet. A Belgrád rakparti étterem mindenben az olasz vendéglők hangulatát idézi, a fagerendás tetőszerkezettől a téglakemencéig. Itt készülnek a hamisítatlan toszkán pizzák, amik mellé 120 féle olasz és magyar bor közül választhatunk.

Trattoria Toscana címe: 1056 Budapest, Belgrád rakpart 13.

 

Raffaello Ristorante

Az Újbuda szívében megbúvó Raffaello igazi klasszikusnak számít: a nyári hónapokban különösen hangulatos, hűsítő teraszával és olasz dallamokkal vonzza magához a pizzaimádókat. A fogások itt tradicionális házi receptek alapján, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, a séf megújuló ajánlata pedig arról is gondoskodik, hogy minden alkalommal valami újat próbálhassunk ki. Ha azonban maradnánk a klasszikusoknál, több, mint húszféle pizzából válogathatunk, a Margheritától a prosciuttóig.

Raffaello Ristorante címe: 1113 Budapest, Karolina u. 72.

 

Blitz Pizza

Ez az egyik legizgalmasabb kezdeményezés a magyar pizzafronton: a Blitz Pizza a “Dave-pizzától” indult, ami az alapító baráti körében vált legendássá, majd átlépte annak határait, és mostmár a budapesti közönség is élvezheti. A Blitz Pizzát sokáig csak a Pontoonon fogyaszthattunk, ám mostantól az újonnan nyílt Blitz Kertben, Budapest első számú pizza kertjében, a Kazinczy utcában is megtaláljuk, és hamarosan új helyen is felbukkannak Budán! A járvány óta házhoz is rendelhetjük, akár DIY, saját magunknak összerakható és kisüthető változatban is.  Pizzájukat nem szeretnék beskatulyázni, ezért sem tradicionális olasz pizzának, sem a nápolyi pizzának nem nevezhetjük, egyszerűen csak finom, és kész. Igyekeznek viszont a magyar alapanyagokat előtérbe helyezni a feltéteket illetően, így például ikonikus Quasi Ungherese pizzájukon Pallér Sanyi díjnyertes kolbászmorzsájával találkozhatunk.

Blitz Pizza Budapest címe: 1075 Budapest, Kazinczy u. 21.

 

Impasto Pizza

Mi lehetne eredetibb, mint egy olyan étterem, aminek még a tulajdonosa is olasz? Renato Barile nem volt rest kiutazni az őshazába, hogy megtanulja a nápolyi pizzasütés minden fortélyát, de még az igazi kézműves fagyit is a hagyományos módszert követve készíti. Aki ide betér, válogathat a minőségi feltétekkel bőven megpakolt pizzák közt. A tésztát itt 48 órán át kelesztik, épp ettől lesz ilyen ropogós, könnyű és vékony. A diétázók kipróbálhatják a teljes kiőrlésű, sokmagvas változatot is! Nem csoda, hogy a vendégek áradoznak az Impasto-ról.

Impasto Pizza címe: 1095 Budapest, Mester u. 40-44.

 

Tommy di Napoli

A Tommy di Napoli egy klasszikus nápolyi trattoria módjára működik, sőt: külön minősítéssel rendelkezik róla, hogy itt tradicionális olasz ételek és pizzák készülnek. Utóbbaiakat kemencében süti a pizzaszakás, akinek már a betanítását is egy híres olasz mester végezte. Olaszországból érkeznek az alapanyagok, így a halak például Velencéből, a mozzarella Nápolyból, a paradicsom pedig egyenesen a Vezúv lábától. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Tommy dícséretesen állt helyt a krízishelyzetben: a karantén alatt napi 200, összesen több mint 5000 pizzát szállítottak ki az orvosok és az egészségügyi dolgozók részére.

Tommy di Napoli címe: 1023 Budapest, Árpád fejedelem u. 8.

 

+1 ráadás Jamie Oliver’s Pizzeria Budapest

Aki valami teljesen másra vágyik és szeretné cifrázni a pizzázást, annak érdemes ellátogatni a Jamie Oliver’s Pizzerie Budapestbe a Gozsdu Udvarba. Az egyik kedvenceünk a Pármai sonkás, amin mindig jó sok a rukkola, és a sonka sincs lesporólva. Szombaton és vasárnap 18:00 óráig a gyerköcök étkezését az étterem állja, 7 év alatti gyerekeknél 1 felnőtt fogyasztása mellett! Ajánlott mindenkinek kipróbálni, viszont hétvégén érdemes foglalni, mert lehet nem marad üres asztal!

 

 

Írjon véleményt