Grillezett kecskesajt ( 4 személyre )
4 szelet kecskesajt
2 db őszibarack
2 db nektarin
4 db sárgabarack
1 db cékla
150 ml olívaolaj
50 ml citrom-lime lé vegyesen
1 kk mustár (dijoni vagy angol)
1 kk méz
4 ek tökmag
só, bors
1 csokor fűszernövény (bazsalikom, menta, citromfű)
olaj a sütéshez
Előkészítés :
A céklát meghámozzuk. Vékonyan legyaluljuk.
A sárgabarackot negyedekbe, a többi barackot pedig vékony cikkekre vágjuk.
Elkészítés :
A saláta öntethez az olajat egy megfelelő méretű üvegbe töltjük a citrus levekkel együtt. Belekeverjük a mustárt, mézet, csipet sót. Alaposan összerázzuk.Hűtőben tartjuk felhasználásig.
A tökmagot serpenyőben, olaj nélkül megpirítjuk. Ezután a kecskesajtot pirítjukmeg egy kevés olajon.Legyen szép pirult kérge! Közben tegyük mellé a sárgabarack negyedeket is.
A nektarin és őszibarack cikkeket összekeverjük a salátaöntettel, frissen őrölt borssal. Ugyanezt tesszük acékla szeletekkel is.
Tálaláskor, frissen letépkedjük a fűszernövények leveleit. Átforgatjuk salátaöntettel.
Nehézségi fok 1/5
Elkészítési idő 35 perc
Séf tipp :
Ne használjunk túl érett gyümölcsöket!
A fűszernövények helyett különböző salátalevekkel is készíthetjük.
Lágyabb állagú, de grillezni való sajtot válasszunk!
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra