Grillezett kecskesajt Bicsár Attila séftől

Bicsár Attila grillezett kecskesajt

Grillezett kecskesajt ( 4 személyre )

4 szelet kecskesajt

2 db őszibarack

2 db nektarin

4 db sárgabarack

1 db cékla

150 ml olívaolaj

50 ml citrom-lime lé vegyesen

1 kk mustár (dijoni vagy angol)

1 kk méz

4 ek tökmag

só, bors

1 csokor fűszernövény (bazsalikom, menta, citromfű)

olaj a sütéshez

 

Előkészítés :

A céklát meghámozzuk. Vékonyan legyaluljuk.

A sárgabarackot negyedekbe, a többi barackot pedig vékony cikkekre vágjuk.

 

Elkészítés :

A saláta öntethez az olajat egy megfelelő méretű üvegbe töltjük a citrus levekkel együtt. Belekeverjük a mustárt, mézet, csipet sót. Alaposan összerázzuk.Hűtőben tartjuk felhasználásig.

A tökmagot serpenyőben, olaj nélkül megpirítjuk. Ezután a kecskesajtot pirítjukmeg egy kevés olajon.Legyen szép pirult kérge! Közben tegyük mellé a sárgabarack negyedeket is.

A nektarin és őszibarack cikkeket összekeverjük a salátaöntettel, frissen őrölt borssal. Ugyanezt tesszük acékla szeletekkel is.

Tálaláskor, frissen letépkedjük a fűszernövények leveleit. Átforgatjuk salátaöntettel.

Nehézségi fok 1/5

Elkészítési idő 35 perc

Séf tipp :

Ne használjunk túl érett gyümölcsöket!

A fűszernövények helyett különböző salátalevekkel is készíthetjük.

Lágyabb állagú, de grillezni való sajtot válasszunk!

 

Írjon véleményt