Séf fesztivál Tihanyban

Séf fesztivál Tihany

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között.

A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra” – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüben egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek. 

Segal Viktor

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

Széll Tamás

Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság panorámával a Belső-tóra

„A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban.” – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nem csak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3.000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.

Varju Viktor

A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA

Reggeli:

Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
Mini kakaós csiga és lekváros batyu
Jégbe hűtött dinnyefalatok
Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
Mayer szörpök
Francois pezsgő
Kávé, ásványvíz, szóda

Ebéd-vacsora:

Grill ételek:

Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával

Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,

Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,

Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával

Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve

Bogrács ételek:

Tihanyi marha gulyás

Lecsó mangalica grillkolbásszal

Cukkinis vega lecsó

Beregi csirkepörkölt krumplival

Főtt kukorica sós vajjal
Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
Jégbe hűtött dinnyefalatok
Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
Mayer szörpök
Francois pezsgő
a Bortársaság balatoni borai
Kávé, ásványvíz, szóda

További praktikus információk a Tihanyban megrendezésre kerülő Séf Fesztivállal kapcsolatban:

Az egyes étkezések – a reggeli, az ebéd és a vacsora –külön jegyekkel látogathatóak. A jegyek a teljesfogyasztást magukban foglalják a felszolgált ételekből és italokból.
A reggeli ára: 10 000 Ft / fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft / fő
A felszolgált ételek és italok a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óraközött, a vacsora esetében 18 és 21 óra között kerülnek szervírozásra. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30 perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.
Az esemény online regisztrációt, jegyrendelést és a részvételi díj befizetését követően látogatható. Jegyek a Broadway Jegyirodában valamint a www.broadway.hujegyértékesítő hálózaton keresztül vásárolhatók.
Részletes információk az esemény honlapján és közösségi felületein:

www. seffesztival.hu

Írjon véleményt