Sztárséf receptek : Lecsó Bicsár Attila séftől

Lecsó Bicsár Attilától

Hozzávalók:

 10 db tv.paprika

4 db paradicsom

2 nagyobb fej vöröshagyma

4 nagyobb gerezd fokhagyma

4 tk fűszerpaprika

1 kk őrölt kömény

1 szál kolbász

100 g szalonna

1 db hegyes erős paprika ( opcionális )

Előkészítés:

A paprikákat kicsumázzuk, alaposan átöblítjük. Először hosszában kettévágjuk. Az ereket kivágjuk, majd tovább daraboljuk.

A paradicsomokat 10-15 mp-re forrásban lévő vízbe mártjuk. A héját lehúzzuk, erre már nem lesz szükségünk. A paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk.

A vöröshagymákat megpucoljuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük.

A fokhagymát apróra vágjuk.

A kolbász bőrét lehúzzuk, majd felszeleteljük.

 

Elkészítés :

Egy edénybe tesszük a szalonnát és a kolbászt és közepes hőfokon kipirítjuk a bennük levő zsiradékot. Majd a szalonnát, kolbászt kiszedjük egy tányérra és papírtörlő segítségével felitatjuk a még bennük maradó zsírt.

Az edényben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát. Pirulás után kevés vizet öntünk rá, hogy alaposan megpuhuljon. Mikor a víz elpárolgott és a hagyma újra elkezdett pirulni, rászórjuk a fűszerpaprikát. Ismét egy kevés vizet öntünk rá. Rászórjuk a köményt is, majd hozzáadjuk a darabolt paprikát. Sózzuk. Nem főzzük teljesen puhára, kb. 12-15 perc, közepesnél kicsit erősebb lángon. A végén adjuk csak hozzá a paradicsomot. Forraljuk még 2 percet és le is zárhatjuk a lángot. Tálaláskor a tetejére szórjuk a pirított kolbászt, szalonnát. Aki szereti, vághat rá erős paprikát.

Nehézségi fok 2/5

Elkészítési idő 40 perc

Séf tipp :

LEHETŐSÉG SZERINT, HASZNÁLJUNK HÁZIAS ÍZESÍTÉSŰ, ENYHÉN FÜSTÖLT SZALONNÁT ÉS KOLBÁSZT.

A SÁRGA TV PAPRIKÁN KÍVÜL, FŐZHETÜNK MÉG BELE 1-1 KÁPIA VAGY KIEREZETT ZÖLDPAPRIKÁT IS.

Írjon véleményt