Tokaji aszús hordókban készült a különleges prémium rum

Dictador rum

A kolumbiai Dictador 1977-es főzete a rum márka 2 Masters sorozatának keretében ezúttal egy magyar borásszal állt össze, így elkészült a világ legelső tokaji hordóban érlelt rumja, a Dictador 2 Masters Royal Tokaji 1977.

világhírű kolumbiai luxus italmárka, a Dictador 2 Masters sorozatában a rumot a világ legnevesebb italkészítő manufaktúráihoz juttatják el a Hernan Parra, a Dictador masterblandere által kiválasztott mesterekhez, rájuk bízva az alkotás befejezését. Így a díjnyertes kolumbiai rum utolsó, öregedési szakaszában került már Bordeaux-i pezsgő, illetve bor pincészetbe, francia konyakos hordókba vagy éppen skót whiskey lepárlóba, hogy mindenhol a legkülönlegesebb italok jegyeivel, a legjobb mesterek felügyeletével teljesedhessen ki ez az izgalmas aromájú rum.

Eddig összesen hét ilyen kollaboráció született, most pedig a hungarikumnak számító Tokaji 6 puttonyos aszút tároló hordókban, Kovács Zoltán, a Royal Tokaji borásza által nyerte el végleges formáját a 43 éves rum.

A rum 1977 óta ért Kolumbiában, egy amerikai tölgyfahordóban, mielőtt idén januárban hosszú utazás után megérkezett Magyarországra, ahol hét hónapig érlelődött a Royal Tokaji Borászat 12 éves, 300 literes zempléni tölgyfahordójában. A hordóban a rum átfejtése előtt két évig 6 puttonyos Tokaji aszú volt, így az érlelésnek köszönhetően a rum immáron magán viseli a magyar hungarikum jellegzetes ízjegyeit is.

Mit lehet egy rum kedvelőnek egy ilyen idős rum illatairól elmondani? Néhány szó kevés is lenne hozzá, hiszen már maga a kóstoló pohár pára-felhője is meglehetősen komplex: édeskés-rumos, trópusi gyümölcsös, mézes, csokis, mandulás, pisztáciás, aszús és még megannyi illat keveredik lágyan. Az íze is hasonló gazdagsággal bír, apró kortyonként megmutatva megannyi csodáját, olajos, simogató, lágy és selymes minden cseppje igazi élvezet.

A prémium italból mindössze 500 üveg készült, mindegyiket Tokajban palackozták. A sorszámozott palackok üvegcímkéjét Hernan Parra és Kovács Zoltán ujjlenyomata díszíti, igazolva a rum egyediségét is. Emellett a díszdoboz belsejében a 2 Masters Certificatetalálható, mely biztosíték a termék eredetéről és minőségéről.

Az együttműködés ötlete a Dictador magyarországi disztribúciójáért is felelős Italguru Kft. cégvezetőjétől, Fehér Pétertől származik. A felső kategóriás prémium rum azoknak az ínyenceknek készült, akik szeretik megadni a módját egy-egy alkalom megünneplésének, értékelik a ritka, megismételhetetlen pillanatokat és szívesen őrzik azt lassan ízlelgetve, minden másodpercét kiélvezve, egy nemes ital kíséretében.

Írjon véleményt