A változások útján-Zeya Restaurant

Zeya Restaurant

A belvárosi Zeya Restaurant teljesen megújult, ennek kapcsán beszélgettünk az üzletvezetőkkel Király Noémivel és Paragi Róberttel, illetve az étterem Séfjével, Csik Gáborral. Izgalmas degusztációs menükkel készülnek, amiket érdemes kipróbálni.

 

Miben újuljatok meg? Mit érdemes tudni a Zeya-ról?

Június elsejével nyitottunk újra, majdnem mindenben megújultunk, de leginkább személyzetben, étel- és ital felhozatalban történt változás. Teszteltük az étlapot, a degusztációs menüt, aminek borpárosítását és a borlapot Evans Victoria írta, aki a tavalyi év sommelier bajnoka volt. Signature ételünk a rosé kacsamell, aminek egyszerűségében rejlik az eleganciája, mindenképp érdemes kipróbálni. Felkerült séfünk tavalyi Bocuse dOdöntőjében készített halételének éttermi átgondolása, a pisztráng tekercs. Konyha téren régen a fine BBQ vonalat vitte az étterem, most azonban teljesen mást képviselünk.

Ha kategorizálni kéne az éttermet, akkor mit mondanátok?

Egy nemzetközi, mindenki számára érthető mégis kifinomult irányvonalat képviselünk, ahol mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő fogásokat.

 

Milyen ételeket emelnétek ki az étlapról? Mit kell tudni a degusztációs menüről?

Vendég visszajelzések alapján a kacsamell füstölt fehérrépa pürével és feketegyökérrel, a malaccsászár káposztával és hagymával, illetve a kacsamáj házi brióssal és szezonális gyümölcsökkel a kiemelendő fogásaink, de minden ételünknek megvan a maga varázsa.

A degusztációs menü hat fogásból áll, amihez kérhető borpárosítás is. Ezt mindenkinek ajánljuk, de legfőképp azoknak, akik szeretnének egy átfogó képet kapni az étteremről és arról, amit képviselünk. A menü az étlap legjobb fogásaiból lett összeválogatva úgy, hogy az változatos és laktató legyen. Hamarosan két választható degusztációs menü is lesz: az egyik kicsit egyszerűbb és közérthetőbb lesz, a másik valamivel összetettebb és játékosabb.

Vannak törzsvendégeitek?

Akik kipróbálták az új koncepciót azok közül sokan visszatértek. A régi törzsvendégektől is pozitív visszajelzést kaptunk.

 

Desszert vonalon mik változtak?

Desszertekben is szeretnénk abba az irányba mozdulni, hogy könnyed mégis komplex ízeket rakjunk össze.

Minden adottsága megvan a helynek, hogy mindig teltházas legyen!

Igen. Az a célunk egyébként, hogy az emberek ne féljenek bejönni ide, ne gondolják azt, hogy ide csak öltönyben és estélyiben lehet jönni. Épp ellenkezőleg, nagyon vendégközpontúak vagyunk a szerviz is lazább és közvetlenebb már-már baráti, ugyanakkor legjobb tudásunknak megfelelően dolgozunk és elhivatottak vagyunk a szakma iránt.

 

Változott a nyitvatartás?

Szerencsére keddtől vasárnapig nyitva tudunk lenni, déltől éjfélig ebben a kaotikus időszakban is. Vendégeink telefonon és interneten is egyaránt tudnak asztalt foglalni, mellyel lehetőségük van előre jelezni esetleges allergiájukat és speciális igényeiket.

 

Zeya Restaurant Címe: Budapest, Sas utca 4.

Asztalfoglalás:+36 70/ 905 0149

Zeya Restaurant 

 

Írjon véleményt