Újra dübörög a “Banda” – Á la Maison Buda/Pest

Á la Maison

Két francia testvér külön stílussal: mást kínál a pesti és a budai Á la Maison

Pest ikonikus reggelizője a Szervita téri Á la Maison, ami a magyarokkal is megszerettette a brunch műfaját. Nemrég azonban megnyít a Maison budai párja is, ami nem egy az egyben emeli át a pesti rokon kínálatát, hanem merőben új ételekkel is várja a gasztroimádókat a Hegyvidéken innen és túl.

 

A Hegyvidék Bevásárlóközpont lassan kiérdemli, hogy Buda új gasztro-központjaként hivatkozzunk rá: itt kap helyet több nívós étterem között az új Á la Maison is, ahol már a séf, Csató Dávid személye is garantálja a minőséget.

 

Az embereknek az Á la Maisonról alapvetően a reggeli jut az eszébe. Szeretnénk tenni érte, hogy ezt a képet kibővítsük– mondja Csató, aki Londonban közel 7 évet töltött el, ez idő alatt három Michelin-csillagos, fine dining étteremben is tapasztalatot szerzett. Ezt a modern bisztrókonyhát igyekszik megvalósítani itthon is:

 

 

Magyarország más világ, mint London. Itt gyakran előfordul, hogy az emberek csak egy fogásra jönnek az étterembe, ezért fontos, hogy azzal is jóllakjanak– hangsúlyozza.  A budai Maisonban a napindító étkezés kicsit más, mint amit Pesten megszokhattunk: a választékban találunk bécsi, angol és francia reggelit, valamint vega opciót is. A Croque Madame-hoz és Monsieurhoz – más helyektől eltérően – igazi gruyere sajtot használnak, míg a fetás-spenótos omlett lágyan, francia stílusban kerül a tányérra.  Igazi signature étel a papaya bowl mézes-fahéjas zabkásával, mangóval és házi granolával, ahogyan a sóskaramell fagyival, mogyoróvajas karamellel és sült banánnal tálalt french toast is. A vendégek nagy kedvence a flat avocado toast, posírozott tojással, kecskesajttal, avokádókrémmel –és salsával. Népszerű választás még a grillezett sajtos szendvics savanyított uborkával, de a közel-keleti lecsóra emlékeztető shakshuka is.

 

 

Ami azonban új fordulat, hogy a budai Maisonban helyet kap a francia bisztrókonyha is, így az étterem a reggelik mellett a hegyvidékiek kedvelt ebédelőhelye is lehet. Az á la carte menü havi ajánlattal egészül majd ki, ahol négy előétel, három főétel és két desszert közt lehet majd választani.  Lesz többek közt marhatatár, Franciaországból hozott tengeri halak, húsleves, amit három napig főzünk, és külön tálaljuk hozzá a betétet– mondja a séf, aki a desszerteket maga találja ki, így citromtorta és rebarbarás sajttorta is szerepel majd a kínálatban. Emellett az is valószínű, hogy nem sokára külön süteményes pultban találkozhatunk az olyan finomságokkal, mint a creme brulée, a citrom parfé, vagy az újragondolt madártejre emlékeztető floating island.

 

 

Eközben persze továbbra is nyitva áll a Szervita téri, eredeti Á la Maison, amit a turizmus nélkül is egyre nagyobb érdeklődés övez. Itt továbbra is a bőséges brunch-kínálattal találkozhatunk: csak egg benedictből hatféle közül választhatunk, a libamájastól az avokádós hollandi mártással készült változatig.  Széles a paletta a reggeli tálakból is, amelyek a világ különböző pontjaira kalauzolnak el. Kérhetünk akár Los Angeles-i vagy New York-i reggelit is, utóbbinál többek közt bacon, juharszirup és hash brown burgonya kerül a tányérra. A pesti Maisonban nagyobb hangsúly kerül az édességekre, így igazi mennyország a cukorimádóknak: a klasszikus amerikai palacsinta, a belga waffle, de fagyis és egy epres french toast is helyet kap a felhozatalban.

 

Ez persze nem jelenti, hogy az idősebbik Maison csak reggelit kínálna, ehetünk náluk például lazac steaket bulgur salátával, rántott csirkecombfilét, de Á la Maison burgert is. A két hely beszállítói ugyanakkor azonosak, így aki már megszerette a Szervita téri hely minőségét, az ugyanerre számíthat a Hegyvidék Bevásárlóközpontban is.

 

Á la Maison címe:

PEST

Budapest 1052, Szervita tér 3.

Minden nap 8:00 – 15:00

BUDA

Budapest 1124, Apor Vilmos tér 11.

Hétköznap 8:00 – 16:00

Hétvégén 8:00 – 17:00

Facebook: Á la Maison 

Instagram: Á la Maison 

Web: Á la Maison 

Írjon véleményt