Jéghideg gazpacho görögdinnyéből!
Nehézségi fok: 1/5
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók
-
250g hámozott kígyóuborka + 100 g a tálaláshoz
-
400g paradicsom
-
500 g görögdinnye belső része, ha lehet mag nélkül + 300 g a tálaláshoz
-
200g kápia
-
10g fokhagyma
-
50g olívaolaj + pár csepp a tálaláshoz
-
100g jég
-
Só, hosszúbors, chili szósz, sherry ecet
Előkészítés:
-
Az uborkát meghámozzuk.
-
A dinnye belsejét magtalanítjuk.
-
Kimérjük a megfelelő mennyiséget.
-
A fokhagymát megtisztítjuk.
-
A paradicsomokat cikkekre vágjuk.
Elkészítés:
-
A paradicsomot, fokhagymát, kápiát sütőlemezre tesszük.
-
Olívaolajjal meglocsoljuk, megsütjük.
-
200 C 15 perc.
-
Ha kész, alufóliával lefedjük a kápiát.
-
Hűlni hagyjuk, majd kimagozzuk, héját lehúzzuk.
-
Az összes hozzávalót a fűszerekkel együtt simára turmixoljuk.
-
Ha szükséges, hideg vízzel hígítjuk.
-
Szűrön átszűrjük.
-
A tálalásoz szükséges uborkát és dinnyét apró kockákra vágjuk.
-
Felhasználásig hűtőbe tesszük.
-
Az elkészült levest hideg tányérba öntjük.
-
Belerakjuk a dinnye és uborka kockákat.
-
Olívaolajjal meglocsoljuk.
-
Mentával díszítjük.
Séf tipp :
LEZÁRHATÓ ÜVEGBEN, HŰTŐBEN 5-6 NAPIG ELTARTHATÓ.
forrás: Bicsár Attila
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra