Egy mesébe illő helyszín-Grimm Ház

Grimm Ház Vendeglö Törökbálint

Habár a nevét nem a német testvérek után kapta, a Grimm-Házban bárki kiszakadhat egy időre a valóságból. A változatos, igényes étlapon klasszikusok szerepelnek, míg hétvégente a séf ajánlatában a legkülönfélébb konyhákkal találkozhatunk. Emellett rendszeresek a színvonalas borvacsorák, amelyek még a környékbeli településekről is idevonzzák a vendégeket.

 

Honnan a névválasztás?

A törökbálinti Grimm családtól jön. Először azt hittük, a meséből, de valóban ez a vezetéknevük! Grimm doktor (gyermekorvos)/ körorvos volt a faluban, mindenki így emlékszik rá. Tőlük béreljük a helyet, ami először kocsmaként, azután játékteremként üzemelt, majd kifőzde lett, végül a Grimm család pizzázója. Ezt vettük át, és egy másfajta vonalat szerettünk volna meghonosítani.

 

Mi jött a pizza helyett?

Mi már az elején eladtuk a pizzakemencét – épp elég pizzázó van a környéken -, én ehelyett egy kis franciás éttermet szerettem volna. Ez aztán a helyiek ízlése szerint formálódott. Teljesen közérthető fogásaink vannak, de sváb vonal is belefér, hiszen Törökbálint eredetileg sváb településAz extrább ételek a hétvégi séf menüben szoktak szerepelni. Ilyenkor szárnyal a fantáziám és a gasztroimádatom: az asztalra kerülhet kagyló, rák, vörös boros csirke kakas– (a klasszikus francia coq au vin) és sok minden más. Szerencsére elég nagy a törzsközönségünk, akiknek kell a változatosság, így a hétvégi séfmenünkre séf ajánlatainkra is van kereslet.

 

Jól tudom, hogy rendszeres rendezvényeitek is vannak?

Körülbelül 2 havonta tartunk borvacsorákat, ezekre már a nagy borászok szinte mindegyike eljött: itt volt nálunk a Polgár pincészet tulajdonosa Polgár Zoltán, Luka Enikő, Lőrinc György a Szent Andrea borászattól, Heimann Zoltán a szekszárdi borászok közül, hogy csak néhányat említsek. Volt pezsgővacsoránk is, ami remekül sikerült, minden fogáshoz más fajta pezsgőt kínáltunk. ilyenkor fehérre terített asztalokkal, gyertyákkal, virágokkal várjuk az érdeklődőket, mindenki elegánsan jön. Ezek az estek egyaránt zajlanak kint és bent is, hiszen még télen is fűtött a terasz. Egyre nő az érdeklődők száma, most már Érd, Diósd, Budaörs környékéről is jönnek hozzánk, értesítést is kérnek azt eseményekről. Ezek a Facebookunkon és a honlapunkon is szerepelnek.

 

 

Magáncélú rendezvényeitek is vannak?

Rendszeresen van nálunk esküvő, halotti tor, keresztelő, szülinap, eljegyzés… cégektől is járnak hozzánk partikra, karácsonyi vacsorákra, és szerveztünk már privát borvacsorát is. Emellett volt szürkemarha-vacsora is a Polgár pincészer boraival, nemsokára pedig a kézműves borászok következnek, akiket már a vendégeink ajánlottak a figyelmünkbe. Ezek a programok mindig izgalmas kihívást jelentenek a konyha számára is, hogy megfelelő étel-és bor párosítás jöjjön létre az általában 5 fogásos kóstoló menüben.

 

Mit tudhatunk a személyzetről?

Két szakáccsal és két séffel dolgozunk: utóbbiak Szabó Zsolt és Bukszár  Tamás, mindketten tapasztaltak, Tamás dolgozott Németországban és Franciaországban is. Igyekszünk úgy főzni, mintha otthon tennénk: nincsenek kispórolva a hozzávalók, szépek az ételeink, de nem megyünk el a fine dining felé. Mégis fontos számunkra, hogy a vendégeink itt élményt kapjanak, ne csak étkezni jöjjenek be. A válságot például úgy vészeltük át, hogy hentente változó street foodot kínáltunk: volt nálunk mexikói, francia, balkán hét, de pulled pork szendvicsek, angol fish and chips és londoni sör is.

 

Említésre méltó nálatok a vegán vonal is…

Minden nap van nálunk a menüben vegetáriánus étel, például grillezett sárgarépa-rudak bulgurral és joghurtszósszal, vagy épp padlizsánragu. A vegán menü változatos, mindig más, és úgy tapasztaljuk, a sok glutén- és tejérzékeny vendég miatt igény is van rá. Az állandó étlapon és a hétvégi séf ajánlatban is szerepel egy-egy különleges húsmentes fogás.

 

 

Mi a helyzet a saját boraitokkal?

Sokáig csak magyar borok voltak a kínálatunkban, ám ezt bővítettük: kiváló olasz, argentin és új-zélandi borokat is tartunk. Aki hozzánk érkezik, most már belekalkulálja, hogy itt igazi különlegességeket is megkóstolhat!

 

Grimm-Ház vendéglő címe: 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 34. 

Facebook: Grimm-Ház

Web: Grimm-Ház

Írjon véleményt