A legjobb vidéki helyek Budapest közelében 2021-ben

Ki a szabadba, meneküljünk a nagyvárosból, mert az árnyas fák alatt, a hőség is jobban elviselhető. Ha pedig a fák alatti ejtőzés egy kellemes ebéddel társul, senkinek sem lesz ellene kifogása. Fogjuk az egész családot, pakoljuk be az autóba és még csak olyan nagyon messzire sem kell mennünk, hogy találjunk egy jó éttermet Budapest környékén. A mi kedvenc helyeink következnek Budapest vonzáskörzetében.

Groenk Deli – Velence

A 2021 májusában nyitott deli belopta magát a szívünkbe. Családi vállalkozásként igazi gyöngyszemet nyitottak a Velencei-tónál, mely bisztró és delikát üzlet is egyben. Vagány bisztró ételek, a legjobb hamburgerek, klasszikusok mint a rántott hús, a töltött paprika, a lecsó vagy a tojásos nokedli és friss tésztából készült olasz tészták várnak. A delikát részben pedig olasz, spanyol és magyar sonkák, szalámit és kolbászok, sajtok és tartós élelmiszerek is kaphatók. Külön figyelemre méltó a borválasztékuk: közel 90 féle bor kapható, mind kis pincészetekből, akik természetes borokat készítenek organiukus vagy biodinamikus szemlélet szerint. Nyitva a hét minden napján!

www.groenkdeli.hu

Groenk Deli Velence - étterem Velencén

Étterem a Velencei-tónál

Rókusfalvy Fogadó – Etyek

Az egyik legkedvencebb helyünk Budapest környékén, Etyek. A Rókusfalvy Fogadó az elsők között volt, aki ki tudta mozdítani a pestieket egy kis romantikus kirándulásra. A jó bor, finom étel és a csodálatos környezet kombója, mágnesként vonzza most már nem csak a fővárosiakat. Hagyományos, magyaros alapok, szuper tálalás. Amit mindenképpen kóstoljunk az a kacsaleves és a szarvasprökölt.

(Fotó: Facebook)

 

Cinnamon étterem – Etyek

Az Etyek-Budai borvidék másik gyöngyszeme a Haraszthy Vallejo Pincészet. A magyar-argentin borászat 2007-ben nyitotta meg Cinnamon éttermét, mediterránba hajló minimalista stílusban. Kényelem, medencepart, napsütés és az argentin konyha remekei, szezonnal változó kínálattal.

(Fotó: Facebook)

Rosinante étterem- Szigetmonostor

A Szentendrei-sziget hagyományos kiránduló célpontja a fővárosiaknak és jó ha tudjuk, hogy van itt, Szigetmonostoron, egy családi étterem, ahol romantikus környezetben esküvőzhetünk, céges rendezvényezhetünk és persze vasárnap ebédelhetünk a családdal. A konyha kézműves, lelkes és újító és a SVÉT oszlopos tagja.

(Fotó: Facebook)

Natura Hill – Zebegény

Vendégház és étterem Magyarország egyik legszebb panorámájával, a másik szerintünk a balatonlellei Majtényi csárdáé, és csodálatos helyben termesztett alapanyagokkal. A hangsúly itt mindenekelőtt a helyi alapanyagokon van, ami nemcsak bio, de a legtöbb esetbe fairtrade is. Romantika ON! 

(Fotó: Facebook)

Schieszl Vendéglő és Borház – Budakalász

Igazi sváb hangulatot megidéző borozó és vendégfogadó, árnyas kerthelyiséggel, ami már pontosan 121 éve tárja ki kovácsoltvas kapuját vendégei előtt. Itt kérem, borozni illik, és lehet is, mert az ország különböző régióiból kínálnak tételeket, hozzá pedig válasszunk a sváb klasszikusok közül csülköt, kolbászt, párolt káposztát, tört burgonyát és Bécsi szeletet.

(Fotó: Facebook)

Őrház Chill & BBQ- Tahitótfalu

Végre egy hely, ahol a sör illik, mert valljuk be őszintén, lehet grill és bbq ételek mellé finom bort fogyasztani, de minek bohóckodnánk vele, mikor helyben csapolt cseh sört is választhatunk?! Az Őrház Chill & BBQ pont ilyen hely, kertiparti hangulat, és BBQ minden mennyiségben és formában: oldalas, marhaborda, marhaszegy és csirke.

(Fotó: Facebook)

 

  1. Szerintem érdemes a Stube Éttermet kipróbálni Pilisvörösváron. Sváb jellegű étterem, bár az ételek között csak pár igazi sváb étel van. Amiben erősek az a minőség az alapanyagokban és az odafigyelés. Véletlenül keveredtünk egyszer oda, azóta visszajárunk. A kemencés pizza is isteni és nagyon jó a hambi és a street food kínálatuk is…

Írjon véleményt