Piknik Kert: egy igazi oázis a városligeti zöldben

Piknik kert

A Mőcsényi Mihály Botanikus kertben található Pinik Kert egy unikális vendéglátóhely, amire nem vonatkoznak az éttermek kötöttségei: itt akár a fák tövében, a fűben ücsörögve is ehetünk, ihatunk, beszélgethetünk. László Norbert üzletvezetővel beszélgettünk.

 

Hogyan kezdődött a Piknik Kert története?

A közelmúltban nagyon sok beruházás indult a Városligetben, várhatóan lesznek is még hasonlók. A Városliget Zrt. célja, hogy kapcsolatba hozza az embereket a természettel. Korábban nem nagyon volt itt vendéglátóegység, de a Stefánia-Ajtósi Dürer sor sarkát eddig is sokan parkként használták, hiszen futópálya is van itt. Beleillik a képbe egy olyan laza hely, mint a Piknik Kert. Májusban nyitottunk, és már most érezzük, hogy a koncepció és a kinézet is nagyon tetszik az embereknek. Szerencsére már eddig is várakozáson felül teljesítettünk!

 

Miben kínál mást a hely, mint a többiek?

Nálunk nem csak asztalokhoz lehet leülni, hanem – a névhez hűen – a Botanikus kertben is lehet piknikezni. Ehhez a vendégek külön bérelhetnek plédeket, kisasztalokat és nemsokára különböző összeállított piknik kosarakat is. Külön kosarakat készítünk össze a pároknak, a barátoknak és a családoknak is. A mottónk: “gyere, dobd le magad, itt nincsenek kötöttségek!”. Hozzánk jöhet nyugdíjas, fiatal – a lényeg, hogy jól érezze magát, egyen-igyon, élvezze a természetet. Sok gimnazista, egyetemista is megfordul nálunk, mivel az áraink elfogadhatóak, mégis minőség van mögöttük.

 

 

Milyen ételt, italt választhatnak a piknikezők?

Alapvetően street food jellegű ételeink vannak: sokféle tortillát lehet kapni nálunk, köztük vega grill mozzarellás, marha- vagy sertéshúsos, grill csirkecombos, házilag pácolt kacsasonkás és lazacsonkás változatban is. Van emellett görög- és pikniksalátánk kétfajta feltéttel, csirkemellel vagy grill mozzarellával. A desszertek közt van almásrétes vaníliasodóval, churroscsokoládéöntettel vagy epervelővel, illetve háromfajta muffin. A gyors kiszolgálás a hely egyik legfőbb előnye! Az italokat illetően széles a skála: szerepelnek köztük smoothie-k, fehérjeitalok a sportolóknak, turmixok, szörpök, limonádék, üveges és dobozos sörök és persze koktélok. Emellett három rosé és háromfajta fehérbor közt lehet választani, de van egy vörösborunk is.

 

 

Tartanak nálatok rendezvényeket is?

Persze, hiszen hangulatos alternatívát nyújtunk az olyan programokhoz, mint a lánybúcsú, a szülinapok, céges meetingek, csapatépítők. Akár a reggeli jóga is szervezhető hozzánk! Minden nap 11-től este 10-ig vagyunk nyitva, kivétel ez alól a péntek-szombat, ilyenkor éjfélkor zárunk. Cél, hogy a Városligetről ne csak a Majális jusson az emberek eszébe! Örülnénk, ha New York-i mintára akár azt a szokást is sikerülne meghonosítani, hogy az irodai alkalmazottak a parkban töltik az ebédidejüket.

 

Piknik kert címe: 1147 Budapest, Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződésétől 20m-re a Városligetben

Facebook: Piknik kert 

Web: Piknik kert 

Írjon véleményt