Követi a trendeket, de a hagyományt is őrzi a csopaki Vígmolnár csárda

Vígmolnár Csopak

Az állandóság mellett az újító szellem is jelen van a csopaki Vígmolnár csárdában, ahol az országban elsők közt használtak sous vide technológiát. A családi vállalkozásnál azonban így nagy hangsúlyt kap a hagyomány: a máglyarakáshoz például maguk gyúrják a kalácsot.

 

Hogyan jött a csárda ötlete?

Még 2011 márciusában indultunk: az egész család vendéglátózott, és láttuk ebben a helyben a potenciált. Úgy döntöttünk, megvesszük és elkezdjük felújítani. A gasztrotudásunk is elsősorban a magyar konyhán alapult, így kifejezetten tetszett nekünk a csárda ötlete. Szerettünk volna egy családias légkörű, de magas színvonalú konyhát megvalósítani.

 

 

Családi vállalkozás vagytok

Igen, anyu vezeti a konyhát, 35-40 év szakmai tapasztalattal a háta mögött. Az öcsém besegít neki, én kinn viszem az üzletet és a szervízt, a húgom pedig ott segít be, ahol éppen szükséges.

 

Mennyit fejlődtetek, modernizálódtatok az évek során?

A gasztroforradalom elérte a Balatont is, és ez alapvetően pozitív irányú változás. Figyelemmel kísérjük az országos trendeket, ebből is építkezünk, például már 2012-ben bevezettük a sous vide-ot. Szerintünk is fontos, hogy túllépjünk a lecsós szeleten és a cigánypecsenyén, de azért szem előtt tartjuk a családi üzemeltetést, nem rugaszkodunk el a fine dining irányába.

 

 

Mik a slágerekaz étlapon?

A halászlénk a nyitás óta rengeteg dicséretet kap, sokan mondják, hogy Szegeden is megállná a helyét. Nem csoda, hiszen 11 éve ugyanaz az ember főzi. Hangsúlyt fektetünk a paprika, hagyma, hal beszerzésére is. Van marhavadasunk is angus marhából, ami sous vide technológiával készül, de konfitált bőrös malacsült is. Kacsát, libát csak kistermelőktől szerzünk be. A házi máglyarakásunkhoz minden nap magunk sütjük a kalácsot, igazi jó házi baracklekvárral szolgáljuk fel. Van táblás ajánlatunk, szezonon kívül pedig hétvégi ajánlataink. A vendégek mindig találnak újdonságot, mivel az étlap is minden évben megújul.

 

 

A borokat a balatoni lokációból szerzitek be?

A vörösboraink villányiak és szekszárdiak, a fehér és a rosé Csopakról és Balatonfüredről jön. A vendégek igénye a helyi borokat kóstolni, a pincészetek részéről pedig szerencsére olyan a kiszolgálás, amire megemeljük a kalapot!

 

Hogy alakul nálatok a nyitvartartás?

Hétfőtől vasárnapig, egész évben nyitva vagyunk, egyedül november közepétől december közepéig tartunk zárva. Mondani szoktuk, hogy hozzánk bármikor be lehet esni, de nyáron, valamint tavasszal és ősszel a hétvégéken érdemes foglalni. Sok a törzsvendég, akiknek biztos pontot jelentünk, és a biztonság számunkra is fontos érték.

 

Vígmolnár Csárda címe: 8229 Csopak, Kőkorsó utca 1. 

Facebook: Vígmolnár Csárda

Web : Vígmolnár 

 

Írjon véleményt