Budai 33 – A budai törzshely

Budai33 2021

A Budai 33 a Széna tértől nem messze vár mindenkit remek ételekkel és szuper közösséggel. Legyen szó üzleti ebédről vagy egy baráti találkozóról, a Buda 33-ban igazán otthon érezheted magad.

 

Mikor és hogyan jött létre a hely? Mennyire volt tudatos?

A hely maga már korábban létrejött, minthogy én idejöttem. Ez volt anno a Finomító kantin, majd Ez is Budai lett a neve, és ezután jöttem én a képbe egy közeli baráton keresztül. Nagyon tetszett a hely, remek a lokáció is: úgy döntöttünk, hogy átvesszük. Eleinte maradt az Ez is Budai név, majd megváltoztattuk Budai 33-ra: szerettük volna, hogy valami megmaradjon a régi helyből is kicsit. A koncepció nem változott sokat, ugyanúgy bisztró és street food jellegű ételeket készítünk. Annyiban változtunk, hogy próbálunk kicsit változatosabb fogásokat hozni, szeretjük mindig meglepni a törzsközönségünket újdonságokkal.

 

Á la carte étlappal dolgoztok?

Van egy á la carte étlapunk, amin a legtöbb étel ugyanaz maradt, mint előtte, kisebb finomításokkal szezononként. Ezeket annyira szeretik a törzsvendégeink, hogy semmiképp sem szerettük volna levenni a menüről. Ezen kívül van napi és heti ajánlatunk is. A heti ajánlat úgy néz ki, hogy minden héten kitalálunk három olyan ételt, amibe egy kicsit többet teszünk bele, kreatívabban oldjuk meg.

 

A forgalom nagy részét a törzsvendégek hozzák?

Így van. Ez főként a környéken lakókat és a közeli irodákban dolgozó embereket jelenti.

 

 

Nem hiányzik a terasz?

De csak sajnos nem lehet, mert egy biciklis főút vonal van itt. Van parkoló, amiből ki lehetne alakítani, de a kerületben így is nehézkes a parkolás, így ezt nem hagynák nekünk jóvá. Ettől függetlenül folyamatosan agyalunk rajta, hátha találunk valami megoldást erre.

 

Mik a signature ételeitek?

Az egyik egy igazi bisztró étel: laktóz és gluténmentes zöldborsófőzelék újragondolva, amit nagyon szeretnek a vendégeink. Ezt kérhetik klasszikus vagy tükörtojással, illetve pankó morzsában sült párizsival, ami hozza a régi idők hangulatát. A másik a pankó morzsában sütött rántott sertéskaraj, melyeknek köreteit szezononként változtatjuk. Van még egy pankó morzsás csirkemellből készült cézár saláta is, aminek a szószát mi csináljuk és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk.

 

Milyen leveseitek vannak?

Minden héten van három választható leves. A nyári időszakban figyelünk, hogy legyen egy vagy kettő hideg leves is. Illetve az is fontos, hogy legyen mindig egy vega változat és minden levesünket növényi tejszínnel készítjük.
Mesélj egy kicsit a desszertekről is.
Van egy kedves ismerősöm, akinek van egy saját desszert műhelye: csak tőle rendelek. Az almáspite az egyik bestseller a vendégek körében.

 

Gondolom magyar borok vannak?

Igen főként magyar borokkal dolgozunk. Volt már koprodukciónk is magyar őstermelőkkel, ahonnan házi szörpöket és natúr borokat szoktunk venni eseményekre vagy tematikus estékre.

 

 

Hétvégén kell asztalt foglalni?

Igen mindenképp,  nyári időszakban 11.30-tól 20.00-ig vagyunk nyitva hétköznap, kivéve hétfőn és pénteken, akkor csak 18.00-ig. Szeptembertől annyiban változik, hogy szeretnénk kinyitni hétvégén és az estéket is hosszabbítjuk majd. Amit nagyon szeretek, hogy szinte mindenkivel ismerjük egymást a környéken, így tényleg egy nagyon jó kis közösség alakult ki. Szoktunk néha eseményeket is szervezni, pl. közösségi főzést a Római parton. Most is lesz egy egy ilyen esemény, ahol a törzsvendégeink és az ő barátaik jönnek el. Lesz hot dog és zene: a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát.

 

Facebook:Budai33

Írjon véleményt