Christie’s Urban Bistro

Christie’s 2021

Hiába csendesedett valamennyit a nyüzsgő Király utca az utóbbi járványidőben, még mindig a város egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb utcája, ahol minden második utcasarkon különböző vendéglátóegységekbe ütközünk. Van azonban közöttük egy, amiről csak jókat lehet hallani, és a mi véleményünk is egyértelműen és hangsúlyosan pozitív: a Christie’s Urban Bistro Budapestet ajánljuk.

 

A Christie’s Urban Bistro Budapest apró, ám annál vendégcsalogatóbb hely a Király utca egyik kellemes szakaszán, mely egy házaspár odaadó, szenvedélyes munkájának eredménye. A tulajdonosok, akik már rutinosan mozogtak a turizmus világában, nemrég úgy döntöttek, a vendéglátás területén is kipróbálják magukat. Döntésük helyességét a rengeteg pozitív visszajelzés igazolja.

A Christie’s reggel 8-tól délután 4-ig várja a vendégeket, a korai órákban egy kiadós reggelivel, később pedig más finom falatokkal és frissítő italokkal. A bisztrónak nemzetközi konyhája van, a rueben szendvicstől a többféle omlettig egészen a fenséges pastramijukig sokféle finomságot megtalálni itt, ám amit mindenképpen érdemes kiemelni, hogy a vegánok is megtalálják a kedvükre való falatokat, ugyanis rengeteg hús- és tejtermékmentes ételt kínálnak. Így például a pastraminak is van húsmentes változata (sőt, még a bundás kenyérnek is), de ezen kívül is van még mire felhívnunk a potenciális vendégek figyelmét. A Christie’s-ben minden szószt helyben, házilag készítenek, legyen szó majonézről, mézes-mustáros öntetről vagy akár paradicsomos babról: mindegyik azért olyan isteni finom, mert a Christie’s szakácsának kezei közül kerül ki.

 

 

A Christie’s-nél az egyik legfontosabb kulcsszó a minőség: beszállítóik a lehető legjobb minőségben állítják elő a bisztróba szállított termékeiket, így legyen szó akár a kovászos kenyérről, akár a húsról, biztosak lehetünk benne, hogy isteni falatokba harapunk majd bele.

Mielőtt még azt gondolnád, hogy a bisztróban csak enni lehet, gyorsan leírjuk, hogy ez természetesen nincs így, innivalók közül is bőven van miből válogatni. Hagyományos, sötét pörkölésű kávéjukkal indíthatod a napod, később pedig visszatérhetsz, hogy megkóstold az egyik jeges-egzotikus italukat. Itt még nem értünk a lista végére, alkoholjaik is vannak, pezsgők, sörök, és persze borok, melyek túlnyomó többsége magyar borvidékről származik, a Christie’s tulajdonosai ugyanis fontosnak tartják, hogy ezzel a gesztusukkal is támogassák a magyar gazdaságot.

 

 

Az apró alapterületű, háromszintes bár jelenleg hétfőként zárva van, de tervezik a nyitvatartási idő bővítését, hogy vendégeik este nyolcig felkereshessék őket. A jelenlegi helyzet miatt a hozzájuk betérők többsége magyar, azonban külföldi vendégekből sincs hiány, ahogy a pozitív értékelésekből, sőt, cikkekből sem. Ha ránk hallgatsz, legközelebb, amikor a Király utcán jársz, nem hagyod ki a Christie’s Urban Bistrót, és ha még egy tippet adhatunk, a pastramijukat biztosan megkóstolod.

 

Christies Urban Bistro címe: 1077 Budapest, Király utca 53. 

Facebook: Christie’s

 

Írjon véleményt