A spanyol életérzés a Zrínyi utcába költözött

Felisa Tapas bar 2021

Az utóbbi hónapokban alaposan átalakult a belváros, legalábbis ami az étterem- és bárkínálatot illeti – sok hely megszűnt, viszont pár új hely is nyitott. Szerencsénkre az utóbbiak közül akad olyan is, amiről már most megjósolható, hogy nagyon könnyen a pesti gasztronómiai élet egyik figyelemre érdemes pontjává válhat. Ilyen hely a Zrínyi utcában található Felisa Tapas bár, ahol a hely tulajdonosával, Nagy Felíciával beszélgettünk.

 

Hogyan jött az ötlet, hogy a belváros egyik legfelkapottabb helyén nyiss tapas bárt?

A covid miatt az utóbbi hónapokban egyre több kiadó hely lett a belvárosban, így találtuk meg a Felisa Bárt is, ami egy nagyon frekventált, hangulatos lokációban van, csodás rálátással a Bazilikára. A Tapas Bar mondhatni egy családi vállalkozásból indult, édesapámnak van egy másik étterme, ez a Nagy Fatál Konyhája a Kígyó utcában.

 

 

A Felisa Tapas Bár is édesapád ötletei mentén valósult meg?

Nem, én találtam ki, hogy szeretnék egy ilyen tapas bárt, én vagyok az étterem tulajdonosa, a tervezők az én ötleteim, ajánlásaim alapján hozták létre a belső enteriőrt, ahogy az étlap kialakításában is nagy szerepem volt.

 

 

A tapas az egyik legnépszerűbb spanyol étel. Miért pont a spanyol gasztronómiának szentelted az éttermet?

Többször is voltam Spanyolországban, nagyon megtetszett az ottani emberek viselkedése, az életfilozófiájuk és persze az ételeiket is imádom.  A recepteket is onnan hoztam, három-négy hónap alatt készült el az étlap. Mi tapas csomagokat kínálunk, hogy egyszerre többfélét is ki tudjanak próbálni a vendégek, egyszerre a halasokat és a húsosokat is megkóstolhassanak, de természetesen külön-külön is meg lehet őket ízlelni.

 


Ha a legkedveltebb spanyol étel a tapas, akkor mi a legnépszerűbb spanyol ital, ami nálatok is kérhető?

A sangria, amit mi házilag készítünk. Gint is nagyon gyakran isznak a spanyolok, ez az ital koktélok alapanyagául is szolgál. A spanyol koktélok általában picivel fűszeresebbek, édesebbek, mint amihez talán a többség szokva van. Nem lehet kihagyni a bort sem, ebből van fehér, vörös és rosé is. Sőt, még spanyol söreink is vannak.

 

 

Mi a helyzet a desszertkínálatotokkal?

A katalán krém és a churros az a két desszertünk, amit  legjobban szeretnek a vendégeink.

 

Neked melyik a kedvenc fogásotok?

Sok van, az egyik például a majonézes csirkés padlizsánsaláta, amit mi egy picit másképp csinálunk, a sajátunkká formáltuk. Ezenkívül imádom a sonkáinkat vagy az ízletes mediterrán sajtjainkat.

 

 

Milyen jövőbéli terveitek vannak?

Egy-két apróbb finomhangolást szeretnék eszközölni a menün, magyar ételeket is feltennénk rá, mivel a vendégeink egy jelentős rész, mondjuk a fele, turista, akik a magyar gasztronómia fogásaira is kíváncsiak. Ezért bővül a kínálatunk például gulyáslevessel vagy kacsacombbal. Továbbá terveink között szerepelnek az élőzenés, tematikus estek is.

 

 

Felisa Tapas Bar címe: 1051 Budapest, Zrínyi utca 16.

Facebook: Felisa Tapas Bar

 

 

 

Írjon véleményt