Normafa Grill Terrace – Már nemcsak a túrázás miatt érdemes Normafára menni

Normafa Grill Terrace 2021

Normafa Budapest egyik, ha nem a legkedveltebb kirándulóhelye. Ám nemcsak a jó levegő, csodás természet és fantasztikus panoráma miatt érdemes arrafelé vennünk az irányt. A Normafa Grill Terrace egy tökéletes hely, ahol kipihenhetjük a túra fáradtságát, de akkor is érdemes ide betérnünk, ha csak szeretnénk egy hangulatos helyen, isteni finom (grill) ételeket enni. Az étterem séfjével, Papdi Lászlóval beszélgettünk a helyről.

 

Vissza tudsz emlékezni az étterem történetének legelejére?

A tulajdonosoknak mondhatni egy spontán, ösztönös ötlete volt, hogy nyitnak itt egy éttermet, ahol már korábban is egy vendéglátóegység volt. Szerencsére olyan csapat állt össze, akikkel gördülékenyen tudtuk venni az akadályokat, viszonylag gyorsan és zökkenőmentesen meg tudtunk nyitni.

 

Pontosan mikor is történt ez?

Tavaly, a járvány első két hulláma között. Nagyon jó döntés volt, hogy ekkor nyitottunk meg, mert az embereknek volt egy nagy része, akik már nagyon vágytak fel a Normafára és persze örültek, hogy végre bemehetnek valahova enni-inni.

 

Hogyan jellemeznéd az éttermetek ételkínálatát?

Házias ízű, könnyen értelmezhető, egyszerű ételeket kínálunk. Nagy fókusz van a grillen készült fogásainkon is. Ezek az ételek nemcsak finomak (grillezéskor keverem a faszént és a fát), de az elkészítésük látványos is. Nem egy embert csalt már be az utcáról az, hogy látták, ahogy a grillrácsokon készül az étel. Olyan különleges hangulata van az egésznek, amivel a város legtöbb étterme nem dicsekedhet.

 

Mondhatni, látványkonyhátok van.

Amikor a szakácsok kint főznek, a vendégek odamehetnek, és sokan oda is mennek, hogy megnézzék, hogy készül az ételük, kérdeznek róla, mi pedig válaszolunk. Nagyon kellemes a hangulata. De nemcsak grillételeink vannak, a terasz egyik végében van egy konyhává átalakított lakókocsi, ahol újhullámos street foodot készítünk. Maga a főkonyha az épületrészben van, ennél a kinti konyhánál már csak befejezzük a munkát. A grillteraszunk péntektől vasárnapig van nyitva.

 

Milyen street food jellegű ételeitek vannak?

Van pulled pork szendvicsünk, steak vagy lazac steak burgerünk. Sőt, még vegán burgerünk is van, amit banánvirágból készítünk. Ezek a már jól ismert street food ételek, amiken egy picit változtattunk, hogy egyedi ízvilágú ételek kerülhessenek a vendégekhez. Természetesen van a la carte étlapunk is, ami szezonálisan változik. Amit csak lehet, mi magunk készítünk el, így az ételhez használt szószok is mi csináljuk. Bár most velem, a séffel beszélgetsz, egy remek kreatív csapat áll mögöttem, együtt találjuk ki az ételeket a szakácsokkal. Szeretek velük leülni egy asztal köré, ahol mindenki elmondhatja az ötleteit, véleményét. Sokan dolgoztak külföldön is, sokan, sokféle különböző étellelt szembetalálkoztak már. Ebben a szakmában a tanulás folyamata végtelen.

 

És mi a helyzet a desszertekkel?

Nyolcvan százalékuk glutén- laktóz- és cukormentes. A cukrászaink nagyon ügyesek, óriási kihívás „mentesen” sütni, úgy, hogy a végeredmény íze semmiben sem térjen el a megszokott, „nemmentes” desszertektől. A glutén- és laktózmentes hozzávalók másképp reagálnak, mint a megszokott hozzávalók, ezért nehezebb és körülményesebb velük dolgozni, de ez persze nem látszik a felszolgált finomságokon, amik nemcsak ínycsiklandóak, de látványnak sem utolsók.

 

Kik térnek be hozzátok leginkább?

Fiatalok és idősek vegyesen. Vannak olyan korosabb társaságok, akik túrabottal sétálnak egy nagyot Normafán, majd betérnek hozzánk egy kávéra és édességre, de fiatalabbak is járnak hozzánk, hétköznap és hétvégén is.

 

Normafa Grill Terrace:

 

Írjon véleményt