Olaszos vendégszeretettel fogad Csopakon az Öböl Piknik

Öböl Piknik 2021

Frissen nyitott, de máris egyre népszerűbb az Öböl Piknik Csopakon, ahol az elegáns légkör, de a laza helyek kedvelői is megtalálják a számításukat. A balatoni halak mellett saját kemencében sült fogásokkal, játszótérrel és LED-fallal is várják a vacsoravendégeket, a családosokat, de azokat is, akik bringázás közben ugranának be egy gyors ebédre. Szalai Nikoletta tulajdonossal beszélgettünk.

 

Hogyan jött a hely ötlete?

Ez nekünk egy igazi szerelemprojekt. Van több cégünk is, a fő profilunk nem a vendéglátás, de a férjemmel megálmodtunk egy vendéglátóhelyet, amiben örömünket leljük. Mi Balatonfüreden lakunk, Kecskemétről költöztünk ide 6 évvel ezelőtt. Értesültünk róla, hogy ezt az üzlethelyiséget megvették. Azóta épült-szépült, mi pedig megtudtuk, ki áll mögötte, és őt kerestük meg. Szerencsére jól egymásra találtunk, hasonló a víziónk: egy laza, de igényes helyben gondolkodtunk.

 

Mikorra sikerült ezt megvalósítani?

Május elsején nyitottunk: minden annyira friss, hogy április végén került az utolsó szög a falra. Teljesen átalakítottunk mindent, csak a pince és a kis ház maradt meg. Van sok izgalmas stíluselem, amik keverednek egymással, de jó összhangot alkotnak: a kövek például egy kastély kertjéből származnak az 1700-as évek végéről, a 100-150 éves deszkákat egy régi lovardától szereztük.

 

Honnan jön maga az Öböl Piknik név?

A név adta magát a Kerekedi-öböl miatt, a piknik pedig a lazaságot képviseli: nem egy feszengős fine dining-étterem volt az elképzelésünk. A vendégek itt tudnak kiöltözve vacsorázni, de akár napközben is beugorhatnak egy gyors ebédre. A családokat, kutyusokat is szeretettel látjuk. Fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatokat, ebben számunkra az olasz vendéglátás a modell: annyira szeretettel csinálják, gyakorlatilag a gyerekek is az étteremben nőnek fel. Nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi alapanyagokra, a személyzet kedvességére is.

 

 

Mi a helyzet az ételekkel?

Reggelire nagy favorit az Öböl bundáskenyerünk cheddar sajttal és sonkával töltve, emellett van virsli, croissant, de chia puding is az ételallergiásoknak tej és cukor nélkül. Az á la carte étlapunkon könnyedebb előételek is szerepelnek, amiket a biciklisek is szívesen fogyasztanak. A legjobban a vízi dolgok mennek nálunk, a top 3 ételünk jelenleg a garnéla, a fogas és a retro hekk. A nehezebb fogások közül sok a saját kemencénkben készül, így a csülök, a kacsamell és a kacsacomb is. Hétköznap vannak napi ajánlataink is kedvezőbb árban: ezek általában egytálételek, például főzelék valamilyen feltéttel, ha csak gyorsan beugrana valaki.

 

A vacsorához érdemes asztalt foglalni?

Most tapasztaljuk csak igazán, hogy beindult a szezon: sokat számít, hogy már nem kell oltási igazolvány, és a szállodák is tudnak vendégeket fogadni a környéken. A vacsora a legerősebb este 8-tól kezdődően, ezért estére mindenképp érdemes foglalni hozzánk. Az Európa-bajnokság idején tele voltunk: hátul van LED-falunk is, ahol kényelmesen lehet meccset nézni, de a jövőben kertmozit is tervezünk. Számomra fontos szempont volt, hogy lekössük a gyerekeket, ezért játszótérrel várjuk őket.

 

Öböl Piknik címe: 8230 Balatonfüred, Kerekedi utca 1. 

Facebook: Öböl Piknik

 

 

Írjon véleményt