Venison Gusto tarolt az angol élelmiszeripar BAFTA-ján

Venison Gusto 2021

Közzétette idei díjazottjainak listáját a világ első számú kézműves és specialty termékeket felügyelő szervezete, az angol Guild of Fine Food (GFF), amelyre a világ 108 országából delegáltak prémium minőségű, kézműves élelmiszereket. Az élelmiszeripar BAFTA-díjának is nevezett Great Taste Awards-on közel 15 000 termék között 88 magyart díjaztak az angol szakértők. Összesen11 begyűjtött csillaggal taroltak az idén első alkalommal versenyző Venison Gusto füstölt vadhúskülönlegességei, amelyre a Great Taste történetében még nem volt példa.

 

35 élelmiszeripari terület megannyi kategóriájában hirdette ki 2021-es díjazottjait a világ legrégebben fennálló, egyben legnagyobb presztízzsel bíró kézműves-élelmiszeri iparkamarája, az angol Guild of Fine Food (GFF). A Great Taste Awards évről-évre a világ legjobb minőségű kézműves és specialty termékeinek mustrája, amelyre idén összesen 14 113 terméket neveztek be a világ 108 országából. Az 1994-ben életre hívott esemény tétje nem kicsi, miután az Egyesült Királyságban hatalmas rangot jelentő csillagokat a termelők egy éven keresztül használhatják a díjazott termékek csomagolásán, jelezve a vásárlóknak: kiváló minőségű, egyedi árut tartanak a kezükben.

Az idei évben az Egyesült Királyság 355 szakértő és elfogulatlan ízlelője – köztük szakírók, étteremtulajdonosok, kereskedelmi szakemberek és gasztronómiaimédiaszemélyiségek – vettek részt a termékek vakkóstolásában a GFF iparkamara szigorú szabályrendszerét követve. A minőségi standardokat jól szemlélteti, hogy a 15 000 nevezett termék mindössze tizede nyerte el a legmagasabbnak számító 3-, illetve 2-csillagos értékelést a bíráktól. A magyar kézműves élelmiszerkészítők számára büszkeségnek számít, hogy összesen 88 magyar terméket ismertek el a világon mindenütt elfogadott Great Tastecsillagokkal.  

 

 

A magyar díjazottak közül idén a legnagyobb sikert a paprikakülönlegességek aratták az angol ítészeknél. Így kiemelkedő, három csillagot hozhatott el Londonból a Best of Hungary gourmet deli szegedi csípős fűszerpaprikája, valamint a Fajszi Paprika Manufaktúra fűszerpaprika-olaja, és szintén három csillaggal díjazták a Szicsek pálinkaház IrsaiOlivér szőlőpálinkáját. Ritkán látott tarolást hajtott végre továbbá a négy 2-csillagos terméket, összesen 11 csillagot behúzó Venison Gusto, amelyet a Cured Meat & Charcuteriefüstöltáru kategóriában értékeltek kiválóra. Olyan hungarikumok arattak zajos sikert Angliában, mint a vízibivaly kolbász vagy a sertésmentes csípős paprikás szarvas szalámi.

Írjon véleményt