Izgalmas ízek a budai télikertben-Park Vendéglő

Park Vendéglő

Ugye, mennyire izgalmasan hangzik a narancsos-csoki kacsa sütőtökkel? A Park Vendéglő tulajdonosa, Grünvald Balázs mesélt nekünk arról, hogy a megszokott ízek mellett milyenehhez hasonló őszi-téli újdonságokkal és ínyencségekkel és egyéb meglepetésekkel várják a vendégeket.

 

Milyen változásokról tudsz beszámolni, így a hidegebb napok közeledtével?

Lassan átrendeződik az egész étterem, ugyanis nyitjuk a télikertet. Minden évben ősz végén, ahogy egyre hűvösebb lesz az idő, már készülünk vele, nagyon népszerű a vendégek körében. Az étlap ugyancsak minden őszi-téli időszakban megújul. Vannak olyan alap ételek, amik megmaradnak, mert nem lehet hozzájuk nyúlni, de valahogy a hidegebb évszakban mindig kreatívabbnak tűnik a választék. Minőségben nincs változás, de tálalásban igen, illetve bátrabb, izgalmasabb variációkat kínálunk.

 

Melyek azok a fogások, amiket ajánlasz, vagy kedvenc lehet ebben az időszakban?

A vadételekre nagy hangsúlyt fektetünk, a szarvas mellé egy kakukkfüves őzragu fog készülni, amit baconös burgonyatekerccsel tálalunk. Ez áttörés lehet, mert még nem próbáltuk, vaddisznó már volt, de őz még nem, ez nekünk isteljesen új. A babgulyást is megváltoztatjuk, mert ez is egy olyan népszerű alap fogás, amit nem vehetünk el, valamiért nagyon szeretik. A mi Jókai bablevesünk viszont csurgatott házi tésztával készül, nem csipetkével, ez benne a csavar.

 

 

Lesznek tökös ételek?

Igen, lesz sütőtökkrémleves és lesz köretként is felkerül az étlapra: a narancsos-csokis kacsamellhez kínáljuk. Ez szintén egy új, izgalmasabb ízvilágot képvisel és talán megosztó lesz, de szerintem nagyon jó lesz. Illetve, ha már szokatlan párosítás, egy zöldborsókrémlevest is készítünk fűszeres panna cottával.

 

Desszertekben is változtattok?

Havi séf ajánlataink vannak, melynek keretén belül nemrég kipróbáltuk a házi mákos nudlit vaníliasodóval és konyakos meggyel. Akkora siker lett, hogy elkezdte kiszorítani a szuflékat. Egyrészt talán azért, mert sok hely kínálja a maga szufléját, nem tudom, de egy ideje egyszerűen nem tudja semmi legyőzni. Úgyhogy évszaktól függetlenül muszáj szerepeltetnünk az étlapon, mert irdatlan mennyiségben kérik. Egyébként tényleg itt készül, itt nyújtják, szaggatják, nempedig mélyhűtött alapanyagból van. Ezt kizárólag a séf készíti, nem adja ki a kezéből. Ha kell, bejön a szabadnapján, hogy elkészítse.

 

 

Új italokkal is készültök?

Igen, azokban is alkalmazkodunk az évszakhoz. Az üzletvezető – aki az öcsém –, szokta kitalálni, mi legyen az itallapon. Lesz természetesen forralt bor, az mindig van, de tavaly volt grog, puncs és meleg koktélok is.

 

Visszatérhetünk a télikertbe, áruld el, idén mivel várjátok a vendégeket?

A télikert egy kandallóval fűtött külön helyiség, amit bentről lehet megközelíteni és teljesen el tud oda vonulni akár egy nagyobb társaság is. Maximum 40 fő fér el, bár az már egy kicsit zsúfolt, de 30 főig nagyon meghitt, otthonos hangulata van. A vendégek nagyon szeretnek céges bulikra, családi összejövetelekre ide asztalt foglalni. Egyébként nagyon sok a céges rendezvény, már október elejétől elkezdték lefoglalni a helyiséget. Úgyhogy aki szeretne nálunk vacsorázni, vagy összejövetelt tartani, már most érdemes érdeklődni, mert folyamatosan jönnek a foglalások, és hamar le lehet csúszni. Két-három héttel előbb érdemes foglalni, mert már decemberben is telik lassan a naptárunk.

 

Dizájnban is újítotok?

Három évig sílécekből jöttek ki a lámpakarok, olyan hangulata volt, mint egy hüttében. Idén ezek eltűnnek, új lesz a világítás, otthonosabbra tervezzük, mintha egy ház része lenne. A virágok mellett a babérbokrok is kint maradnak, így nem csak fények és színek lesznek, hanem illatok is. Más lesz a terítés, a színek, a gyertyatartók, tehát igen, kicsitmegváltozik a dizájn. De a teraszon is lesznek hőgombák, így oda is ki lehet majd ülni még, amíg az idő engedi.

 

Park Vendéglő címe: 1126 Budapest, Böszörményi út 44-46.

Facebook: Park Vendéglő

Írjon véleményt