Buborék Brunch – Egy igazán királyi reggeli

Buborék Brunch

Reggelizz úgy, mint a király, tartja a mondás, aminek egyre könnyebb eleget tenni, hiszen egyre divatosabbá válik a brunch, vagyis a késői, már-már ebédidőbe nyúló reggelizés. A legjobb hétvégén bruncholni, amikor nem kell munkába rohanni, amit valószínűleg a Buborék Brunch szervezői is tudtak. Ugyanis szeptember végén már második alkalommal rendezték meg az ország legekluzívabb reggelizését. Hogy pontosan miről is van szó? Arról Horváth Zsolt, a KicsiZso tulajdonosa beszélt nekünk.

 

Mi pontosan a Buborék Brunch, és hogy született meg a fejedben az ötlet?

Régóta, már több mint 10 éve vagyok szakács, annak az ötlete viszont, hogy tartsunk egy reggeliző fesztivált, csak két éve pattant ki a fejemből. Tulajdonképpen nem is egy fesztiválról van szó, hanem egy reggelizős eseményről, amin több reggeliző is képviseli magát. A járvány sajnos közbeszólt, lelassította a tervezést, de idén június közepén végre megtarthattuk az első Buborék Brunchot. Először belvárosi helyszíneket néztünk, de végül a Törleyvel fogtunk össze és a budafoki pezsgőmanufaktúrájukban tartottuk meg a második eseményt is.

 

 

A Törley pezsgőkre utal a buborék jelző?

Pontosan. Viccesen mondhatnám úgy, hogy egy pezsgőzésben gazdag eseményen találkoztam a Törley egyik menedzserével, Gáncs Zoltánnal, a közös beszélgetés alatt pedig kiderült, hogy a céljainkban van közös nevező: én a reggelizést, reggeliző helyeket szerettem volna népszerűsíteni, ő pedig azt, hogy a nap első étkezésénél hangsúlyosabb helyet kapjanak a pezsgők.

 

 

Milyen tapasztalatokat szereztél az első Buborék Brunchon?

Már nagyon vártuk, hogy idén júniusba megszervezhessük, eredetileg tavaly tartottuk volna az első ilyen eseményt. Több reggeliző helyet is felkerestünk, volt, aki egyből rábólintott, mások kis gondolkodási időt kértek, és olyanok is akadtak, akiknek nem volt elég alkalmazottjuk ahhoz, hogy részt tudjanak venni az eseményen. Annak ellenére, hogy kissé nehézkesen sikerült összehozni, szenzációsan sikerült, a KicsiZson kívül még három reggelizőhely volt jelen, a vendégek száma pedig 250 fő volt.

 

Milyen volt a szeptember végén megrendezett, második Buborékos Brunch?

Egy meseszép helyszínen, a Törley Pezsgőmanufaktúra kertjében tartottuk meg ezt is. A brunch előtti hét elején még „csak” 93 eladott jegyünk volt, szombat reggelre, vagyis egy nappal az esemény előtt, már több mint ötször ennyi, 522 érdeklődő vásárolt belépőt. Az eseményen résztvevő reggelizők létszáma is megnőtt, bekapcsolódott például a Gentry Coffee, a Venison Gusto, a Mokka Cukka, a Szimply Food a Horizont Caféval karöltve. A megnövekedett érdeklődés annak is köszönhető, hogy mivel az első ilyen eseményen már túlvoltunk, jobban tudtuk megtervezni a következőt, sokkal több emberhez jutott el a hírünk.

 

 

Hogyan kell elképzelni egy ilyen brunch hangulatát?

Mindig vasárnap tartjuk, reggel kilenctől, körülbelül délután háromig. A reggeli árában benne van egy pohár pezsgő is. A Törley Pezsgőmanufaktúra remek helyszínnek bizonyult, az árkádos része különösen hangulatos. Volt DJ is, sokan a magukkal hozott pokrócokon feküdtek végig és úgy eszegettek-beszélgettek, de babzsákok is voltak, azon is helyet tudtak foglalni a reggelizők.

 

Mi volt a vendégek favoritja?

A füstölt libamáj bundás kaláccsal nagy kedvenc, de a különböző pezsgőkből, habzóborokból is szépen fogyott.

 

Hogyan tovább? Lesz harmadik Buborék Brunch?

Igen, lesz méghozzá most december 18-19-én. A második buborék brunch a különböző online felületeken több mint százezer emberhez ért el, és azóta is terjed az esemény jó híre. Célom, hogy vidéki reggelizők is csatlakozzanak a buborék brunchoz, ezért december 18 és 19-n buborék brunch hétvégét tartunk, amihez az ország egész területéről csatlakozhatnak reggeliző helyek.  Minden hely két fix reggeli ajánlattal készülne, fix áron, amihez egy pohár pezsgő is társulna. Február első hétvégjén pedig egy buborék farsangot szeretnénk rendezni, limitált, körülbelül 250 fős létszámmal, korlátlan pezsgőfogyasztással.

 

Következő esemény: 2021.12.18-19.

Facebook: Buborék Brunch

Fotók: Lídia Paseczki

 

Írjon véleményt