Vibráló, vagány, színes, kreatív, trendi – ez a Monkey Bistro

Monkey Bistro

A Várkert Bazárban nyílt tetőterasz lenyűgöző kilátással, chillzenével, koktélokkal, kézműves sörökkel és színváltós ginnel hívogatja a lazítani vágyókat.

 

A budai oldal, főképp a vár környéke úgy él sokak fejében, mint a „bulizók rózsadombja”, egy szupertrendi és emiatt talán túlárazott környék. Talán így is van, azonban üde színfoltként, sőt, festékbombaként robbant be ide a MonkeyBistro, ami az elérhetően fancy kategóriát képviseli.

 

Nyugalom, van itt látnivaló!

A nyugihangulat, a lazítás tűnik itt a fő koncepciónak az eklektikus dzsungelmiliőt kínáló Monkeyban, ahol a majmos gegeken jókat lehet derülni. Benyomásom szerint, ahuszonéves, de már dolgozó, rohanó korosztálynak suttog és nyújt munka utáni menedéket a hely. Mi is lehetne annál királyabb életérzés, mint hogy egy átkozottul pörgős munkanap után elnyúljunk egy kényelmes székben, kezünkben egy fűszeres gin-tonikkal és a háttérből bekúszó, aláfestő lounge zene mellett bámuljuk a kivilágított várost, miközben a barátainkkal kifújjuk és kibeszéljük a stresszt. Nem sok, azt hiszem.

 

 

Azonban, ha italozás előtt, közben, után kissé megéhezünk, haraphatunk is valamit, Vannak könnyedebb, frissebb ételek, de komolyabbak is. A minden igényt kielégítő ételkínálatban találunk csipegetős falatkatálat, kencéket, sűrű leveseket, halakat, burgert és édességeket is. Gasztrokalandoroknak ajánljuk a rosé kacsamellet, csicsóka gratinnal, rebarbara marináddal, portoi jussal, vagy a grillezett fogasfilét kapros tigrisrákkal és parmezános rizottóval.

   

 

GINpánz Bar

Le kell szögeznünk, hogy vélhetően a szóviccek és a nyelvi lelemények minden korosztályt lehengerelnek. Egy fancyhelyen elvárható, hogy frappáns és üde legyen, a MonkeyBistro pedig ezt az elvárást is megugorja. Noha az étlap olvasása nem vesz igénybe túl sok időt, a szánkban összefut a nyál. Ugyanígy a már jóval hosszabb ittallap esetében. A reneszánszát élő és örök kedvenc gin-tonik variációk mellett koktélok, a nagy sikerű BudaPrés Cider italai, a hideg idő beköszöntével pedig a hütték kínálatát is megkapjuk, meleg alkoholok italok képében. Prémium borok, kézműves csapolt és üveges sörök, limonádék, teák öblítik le a munka fáradt porát a lazítókról. Maximális feltöltődés, nulla nyűg.

 

 

Monkey Bistro címe: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4. 

Facebook: Monkey Bistro

Írjon véleményt