Top 10 budai étterem

top 10 budai Étterem

Ha csak egy dolgot említhetnénk, ami nem változik Budapesten, akkor azt mondanánk, hogy időről időre tűnnek fel új gasztróhelyek a város mindkét részén, Budán és Pesten is. Valamelyiket egyből megszeretjük, valamelyiket kevésbé. Mi most azokat az éttermeket fogjuk bemutatni, melyek vagy csak nemrég nyíltak vagy pedig már régebb óta várják a vendégeiket, de az biztos, hogy imádjuk őket, és mind Budán találhatóak.

 

 

Park Vendéglő

 

 
A 12. kerületi Park Vendéglő árnyas teraszán és hangulatos belső terében is érdemes megpihenni, ahol éhségünket házias ízvilágú, magyar alapanyagokból készült finomságokkal csillapíthatjuk. A konyha magyaros jellege mellett olyan szuperegészséges fogásokat is kínál, melyeket a tudatosan táplálkozók sem tudnak nemet mondani. Itt is vannak napi menük, többféle leves, főétel és édesség közül lehet választani, az igazi ínyenceknek pedig prémium főételekkel készülnek. A Park Vendéglő különböző rendezvények megtartására is alkalmas, az esküvőtől kezdve a céges rendezvényekig.
 
Park Vendéglő címe: 1126 Budapest, Böszörményi út 44-46.

 

 

Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

 

 

 

A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő egy 120 éves múltra visszatekintő étterem, mely kisebb nagyobb megszakításokkal immáron több mint egy évszázada szolgája ki vendégeit.  A Budakeszin található helyre a túrázók is gyakran betérnek a teljesítendő útvonaluk előtt vagy után, de rengeteg helyit is törzsvendégként üdvözölnek a családias hangulatú helyen, aminek több mint százfős befogadóképessége különböző rendezvények megtartására is alkalmassá tesz.  A vendéglő családias mivolta elsőre nem tükrözi szortimentük prémium sokszínűségét, évek óta éttermi rendezvények díjazottjai , számos exkluzív rendezvényen találkozhatnak a nevükkel, mint Magyar Borok Bálja, vagy exkluzív borvacsorák. Október 18-tól teljesen új menüvel készül az étterem, de jellemző rájuk a szezonalitás. A desszertek terén sincs oka szégyenkeznie a vendéglőnek, ha egyszer itt jársz, muszáj megkóstolnod süteménykínálatuk bármely ellenállhatatlan opcióját.

Budai Gesztenyés Nagyvendéglő címe: Budakeszi Fő út 1. 

 

 

Riso Ristorante & Terrace

 

Szokták mondani, hogy az éttermeknél nemcsak az a fontos, hogy milyen finomak az ételeik, hanem az is, milyen a hely elhelyezkedése. A Riso egyik szempontból sem panaszkodhat: a Budai Vár lábánál található étterem a mediterrán életérzést kelti életre ételkínálatukkal. Az étterem neve árulkodó: nemcsak családias hangulatú teraszuk, hanem széles rizottó választékuk is van, na de mit érne a mediterrán életérzés pizzák és házi készítésű tészták nélkül? A fatüzeléses kemencében sült pizzáikat a legnagyobb odafigyeléssel készítik, amihez ajánlunk, fogyassz el egy pohár bort vagy proseccot!

Riso Ristorante címe: 1012 Budapest, Lovas út 41. 

 

 
KicsiZso Reggeliző & Kávézó
 
 
 

 

Margit-híd budai hídfőjétől pár percnyire található KicsiZsónál jobb napindító helyet el sem tudnánk képzelni. Itt nem arra helyezik a  hangsúlyt,hogy az alapanyag minél különlegesebb legyen, hanem inkább a játékosságra és kreatívságra. Az alapanyagokat úgy használják fel, ami másnak az eszébe sem jutna. A változó, időszakosan megújuló étlapjuk egyik legizgalmasabb tétele a Croque Monsieur szendvicsük, amiben nem mustáros besamel, hanem bacon-cheddar szósz van. Ha pedig valami káprázatosan különleges reggeli opcióra vágysz, ajánljuk a libamájas bundás kalácsukat, ami régóta az étlap ékköve. A KicsiZsonak saját blendkávéja is van, amiből a baristák hozzáértő kezei alatt, tökéletes kávék készülnek.

KicsiZso Reggeliző, Kávézó címe: 1027 Budapest, Frankel Leó u. 11. 

 

 

Cafe 57 Blue Restaurant

 

 

 

 

Az idén 20 éves jubileumát ünneplő CAFE 57 Blue Restaurant az első minimalista étteremként debütált Budapesten és azóta is egyedülálló alkotásokat kínál nemzetközi konyhájával látogatói számára a gyönyörű Rózsadombon.
A vendégek véleménye alapján 2019-ben a budai éttermet választották az Országos Étterem Héten a prémium kategória legjobbjának, valamint óriási bravúr, hogy a 2020-as év viszontagságai ellenére még egyszer a képzeletbeli dobogóra állhattak, az előkelő második helyezéssel. 2019-ben Tripadvisor díj elismerésben részesültek, 2021-ben pedig hatodik helyezést értek el. Fine Dining kategóriában ugyancsak a Tripadvisoron!
À la carte étlapjukon szereplő fogásokat mindig az adott évszak kínálta legfrissebb alapanyagok felhasználásával készítik, a minőségről pedig kiváló konyhafőnök párosuk, Herbály Zsigmond és Péli Dániel séf gondoskodik. Az ételek mellé pedig válogatott minőségű borokat kínálnak. Az étteremben reggelizési lehetőség is adott, egyszerű vagy akár extravagánsabb kaviáros reggeli különlegességekkel!

Cafe 57 Restaurant címe: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 57.

 

 

Budai 33

 

 

 

 

A Széll Kálmán tértől pár percnyi sétára lévő Budai33-ban nemcsak az ételeket szeretjük, hanem azt is, hogy kutyabarát. De most mégsem erre hegyeznénk ki az étteremről szóló részt, hanem inkább arra, hogy az ár-érték arányban verhetetlen, hetente frissülő menüajánlatuknak nehéz ellenállni, főleg, hogy a legkülönbözőbb ízvilágú leveseket és főfogásokat tűzik kínálatukra. Hetente egyszer elondították új tematikus sorozatukat, #vigalom néven, itt a zsíroskenyértől kezdve a több fogásos borvacsorák keresztül szinte bármi lehet. Ezzel a sorozattal a helyieket szeretnék megszólítani és a lokációból egy közösséget létrehozni, ami szerintünk egy fantasztikus kezdeményezés.

Budai33 címe: 1027 Budapest, Varsányi Irén utca 33.

 

 

Leo Bistro

 

 

 

 

A Clark Ádám tér hamar ikonikussá vált épületéről a Hotel Clarkról a legtöbbeknek a csodás panorámával büszkélkedő Leo Rooftop bár jut az eszébe, amit valóban érdemes egyszer (vagy többször) kipróbálni, de a hely többet is tud a páratlan kilátásánál és a fantasztikus koktéljain túl. A Clark Adam téren található Bistro a magyar és a nemzetközi konyha legjobb fogásait vonultatja fel, a mottójuk pedig lehetne az is, hogy egyszerű, de nagyszerű. Mindenféle felesleges bonyolításoktól mentes, a szemnek és a szájnak is gusztusos ételek kerülnek eléd a tányéron.

Leo Bistro címe: 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1. 

 

 

Fenyőgyöngye Vendéglő

 

 

 

 
A Fenyőgyöngye Vendéglő múltja is régre nyúlik vissza: az étterem az 1930-as években nyílt. Ezek után nem meglepő, ha étlapjukon többnyire a magyar konyha klasszikus fogásainak lehető legfinomabb változatait találjuk, de emellett persze néhány „modern fogás” is helyet kapott. Ja, és abban is biztosak lehetünk,hogy nem kell nagyítóval keresni az ételt a tányéron, itt a bőséges adagokban hisznek. A Szépvölgyi úton található vendéglő nemcsak a helyiek szívéhez áll közel, sok túrázó is útba ejti vendéglőt.
 
Fenyőgyöngye Vendéglő címe: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 155. 
 
 
 
 
Gléda Vendéglő
 
 
 


A 3. kerületben található Gléda Vendéglőben a klasszikus és a modern egyszerre van jelen. Ételeiben, hangulatában klasszikus, konyhatechnológiáját tekintve azonban modern. A két tulajdonos, Kerekes Sándor és Deli János nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a betérő vendégek minden tekintetben teljeskörű kiszolgálást kapjanak, remek levesek, főételek és desszertek közül válogathatnak, nem utolsó sorban pedig tekintélyes borlappal is dicsekedhet a Gléda. A hihetetlenül kreatívan tálalt ételek mellett érdemes szót ejteni a vendéglő csendes teraszáról is, aminél ideálisabb helyszínt el sem tudnánk képzelni egy fárasztó nap lezárásához. Egy remek bor és házias ízek!
 
Gléda Vendéglő címe: 1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4.
 
 
 
 
Spiler Buda
 
 
 


Miután a Gozsdu udvar közkedvelt helyszínévé vált, a Spíler Budát is bevette, és a MOM Parkban megnyitotta új egységét. Azóta már rengetegen törzsvendégként térnek be az étterembe, ahol az izgalmas enteriőrhöz passzoló, ízekben és látványában a maximumra törő ételek fogadják a vendégeket. Annyi finomság van itt, hogy nehéz lenne csupán egyet kiválasztani, de ha muszáj, akkor a BBQ hamburgerükről állítanánk azt, hogy a kedvencünk.
 
Spiler Buda címe: 1123 Budapest, Alkotás u. 53.
Keresőszavak:

Írjon véleményt