A tányéron: Császármorzsa – Bicsár Attila sorozata

Bicsár Attila séf

Császármorzsa, ha már unod a palacsintát! 

 

Nehézségi fok: 2/5

Elkészítési idő: 25 perc

 

Hozzávalók (1 személyre):

•60 g liszt

•140g tej

•1 db tojás

•40 g vaj

•1 tk barnacukor

•só

•sárgabaracklekvár és porcukor a tálaláshoz

 

Előkészítés

     1. A lisztet, tejet és a vajat kimérjük.

. 

 

Elkészítés :

  1. A tojást szétválasztjuk. 

     2. A fehérjét lágy habbá verjük. 

     3. A sárgáját simára keverjük a tejjel és a liszttel. 

     4. Pici sót teszünk bele.

     5. Serpenyőben habzásig olvasszuk a vajat. 

     6. Ráöntjük a tejes masszát és kevergetés nélkül addig sütjük közepes lángon, amíg a tészta alja megpirul. 

     7. Ezután óvatosan megfordítjuk. 

     8. Mikor az alsó része szintén kezd pirulni, két fakanál segítségével darabokra tépkedjük. 

     9. Rászórjuk a barnacukrot és hagyjuk, hogy karamellizálódjon. 

   10. Ekkor már megkeverhetjük a tészta darabokat. 

   11. A kívánt pirulási fokozatra sütjük.

   12. Megszórjuk porcukorral.  

   13. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.

 

 

Séf Tipp:

HA MAZSOLÁVAL KÉSZÍTJÜK, ÁZTASSUK BE FELHASZNÁLÁS ELŐTT

 

Web: Bicsár Attila

Facebook: Bicsár Attila 

Írjon véleményt