Császármorzsa, ha már unod a palacsintát!
Nehézségi fok: 2/5
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók (1 személyre):
•60 g liszt
•140g tej
•1 db tojás
•40 g vaj
•1 tk barnacukor
•só
•sárgabaracklekvár és porcukor a tálaláshoz
Előkészítés
1. A lisztet, tejet és a vajat kimérjük.
.
Elkészítés :
- A tojást szétválasztjuk.
2. A fehérjét lágy habbá verjük.
3. A sárgáját simára keverjük a tejjel és a liszttel.
4. Pici sót teszünk bele.
5. Serpenyőben habzásig olvasszuk a vajat.
6. Ráöntjük a tejes masszát és kevergetés nélkül addig sütjük közepes lángon, amíg a tészta alja megpirul.
7. Ezután óvatosan megfordítjuk.
8. Mikor az alsó része szintén kezd pirulni, két fakanál segítségével darabokra tépkedjük.
9. Rászórjuk a barnacukrot és hagyjuk, hogy karamellizálódjon.
10. Ekkor már megkeverhetjük a tészta darabokat.
11. A kívánt pirulási fokozatra sütjük.
12. Megszórjuk porcukorral.
13. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Séf Tipp:
HA MAZSOLÁVAL KÉSZÍTJÜK, ÁZTASSUK BE FELHASZNÁLÁS ELŐTT
Web: Bicsár Attila
Facebook: Bicsár Attila
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra