Idén visszatér a Gourmet Fesztivál

Gourmet fesztivál

Két év „koplalás” után idén újra végigkóstolhatjuk az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát, felsorakoztatva többek között a legjobb éttermeket, borászatokat, cukrászdákat. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont pedig május 27-29.

A szervezők bejelentették: 2022. májusának utolsó hétvégéjén újra jelentkezik az ország és a régió legnagyobb gasztronómiai ünnepe, a Gourmet, melynek idén az OTP Bank a névadó támogatója.

„2020 tavaszán még lelkesen készültünk a jubileumi, 10. fesztiválra, melynek témája – rendhagyó módon – az örökség lett volna” – meséli Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője. „Sajnos azonban ezt, az ismert okokból, le kellett mondanunk, mint ahogy a 2021-es fesztivált sem tudtuk megvalósítani. 2022-ben így onnan folytatjuk, ahol két éve abbahagytuk. A Gourmet idén is ugyanúgy jubilál, hiszen ez lesz a 10. rendezvény és a kulcsszó is marad az örökség. Ennek jegyében arra kérjük a kiállító éttermek séfjeit, hogy személyes recepteket, ételeket vegyenek majd elő, megfűszerezve azokat saját történeteikkel” – tette hozzá a főszervező.

Gerendai Károly, a Gourmet megálmodója elmondta: „Nehéz időszak volt a hazai gasztronómia számára az elmúlt két év, sokan bezártak és az újrakezdés is rengeteg nehézséget okoz. A Fesztivált azzal a céllal hívtuk életre annak idején, hogy a minőségi gasztronómiát a szélesebb hazai közönséggel is megismertessük. Az elmúlt időszak, a turizmus jelentős visszaesése azt erősítette meg, hogy mennyire fontos a hazai közönség, milyen nagy szükség van a magyar látogatókra ahhoz, hogy az itthoni gasztronómia kiváló képviselői talpon tudjanak maradni.”

 

Írjon véleményt