Ha egyszer elkészíted, ezután csak így akarod majd enni!:)
Nehézségi fok: 2/5
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók :
•1 kg zsenge tök
•1 közepes fej vöröshagyma
•1 csomag kapor
•4 ek görög joghurt
•só, bors, cukor, ecet
•olaj
Előkészítés:
1.A tök két végét levágjuk. Meghámozzuk, félbevágjuk, belsejét kikaparjuk.
2.A tök husát kockákra vágjuk, a vastagabb vége részét a kikapart belsőhöz tesszük.
3.A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
Elkészítés:
1.Olajon megpároljuk a hagymát kevés vízzel.
2.Hozzáadjuk a tök belső részét, vizet öntünk rá.
3.Sózzuk, lefedve teljesen puhára pároljuk.
4.Ha megfőtt, krémesre turmixoljuk.
5.Cukorral, ecettel ízesítjük.
Közben egy serpenyőben roppanósra pirítjuk a tök kockákat egy kis olajjal.
6.Ha szükséges, öntsük rá vizet, hogy jobban puhuljon.
7.Tálaláskor keverjük össze a tökrémet a roppanós tök darabokkal, kaporral.
8.Tetejére tesszük a joghurtot.
Séf Tipp:
PLUSZ ÍZT AD, HA TÁLALÁSKOR OLÍVA OLAJAT LOCSOLUNK A TETEJÉRE.
A KAPROT CSAK A VÉGÉN ADJUK A FŐZELÉKHEZ! ÍGY MEGŐRZI A SZÍNÉT ÉS AZ ÍZE IS INTENZÍVEBB LESZ.
HIDEGEN IS KIVÁLÓ!
Facebook: Bicsár Attila
Instagram: Bicsár Attila
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra