A tányéron: Tökfőzelék – Bicsár Attila rovata

Bicsár Attila séf

Ha egyszer elkészíted, ezután csak így akarod majd enni!:)

 

Nehézségi fok: 2/5

Elkészítési idő: 35 perc

 

 

Hozzávalók :

•1 kg zsenge tök

•1 közepes fej vöröshagyma

•1 csomag kapor

•4 ek görög joghurt

•só, bors, cukor, ecet

•olaj

 

 

Előkészítés:

1.A tök két végét levágjuk. Meghámozzuk, félbevágjuk, belsejét kikaparjuk.

2.A tök husát kockákra vágjuk, a vastagabb vége részét a kikapart belsőhöz tesszük.

3.A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.

 

 

Elkészítés:

1.Olajon megpároljuk a hagymát kevés vízzel. 

2.Hozzáadjuk a tök belső részét, vizet öntünk rá. 

3.Sózzuk, lefedve teljesen puhára pároljuk. 

4.Ha megfőtt, krémesre turmixoljuk. 

5.Cukorral, ecettel ízesítjük.
Közben egy serpenyőben roppanósra pirítjuk a tök kockákat egy kis olajjal. 

6.Ha szükséges, öntsük rá vizet, hogy jobban puhuljon.

7.Tálaláskor keverjük össze a tökrémet a roppanós tök darabokkal, kaporral. 

8.Tetejére tesszük a joghurtot. 

 

 

 

Séf Tipp: 

PLUSZ ÍZT AD, HA TÁLALÁSKOR OLÍVA OLAJAT LOCSOLUNK A TETEJÉRE.

A KAPROT CSAK A VÉGÉN ADJUK A FŐZELÉKHEZ! ÍGY MEGŐRZI A SZÍNÉT ÉS AZ ÍZE IS INTENZÍVEBB LESZ.

HIDEGEN IS KIVÁLÓ!

 

Facebook: Bicsár Attila

Instagram: Bicsár Attila

Írjon véleményt