Pizza, ami ránk van hangolva – Tasty Pizzéria

Tasty Pizzeria

A legfinomabb nápolyi pizza, a magyarok ízlésére hangolva – Tasty Pizzéria és Étterem

Sok mindenért szeretjük a Bartók Béla utat, ami az utóbbi években nemcsak kulturális, hanem gasztronómiai szempontból is a város egyik kiemelt részévé avanzsált. A nemrég nyílt Tasty Pizzéria és Étterem egy újabb példa arra, miért is mondhatjuk azt, hogy ezen az utcán minden megtalálható, amire csak vágyunk. A pizzázó tulajdonosaival, Kárász Rékával és férjével, Kárász Ervinnel beszéltünk a Tasty történetéről és kínálatáról.

 

 

Hogyan jött az ötlet, hogy pizzázót nyittok?

Kárász Réka (KR): Mindkettőnknek vendéglátós múltja van, Ervin már régebb óta a szakmában dolgozik, korábban séfként dolgozott több helyen. Körülbelül két évvel ezelőtt fogant meg bennünk a gondolat, hogy egy saját helyet szeretnénk nyitni, valamit, ami csak a miénk és amit teljes szívvel-lélekkel tudunk csinálni.

 

Akkortájt jött a covid, nem?

Kárász Ervin (KE): Igen, a covid miatt tolódott az egész történet, ugyanakkor a világjárvány megerősített bennünket abban, hogy saját helyet szeretnénk. Láttuk, milyen sok étterem, bár zárt be, vagy tudott csak csökkentett módban, az alkalmazottak elküldése árán tovább üzemelni.

 

 

 

Mi volt az alapkoncepciótok a pizzázó megnyitásakor?

KR: A legelején még csak azt tudtuk, hogy egy olyan helyet szeretnénk nyitni, ahol pizza is van, de nem az volt az alapötletünk, hogy csakis ez lesz a kínálatunkban. Amikor rátaláltunk erre az üzlethelyiségre, egyből megtetszett, annak is örültünk, hogy van egy kis terasza, ami nyáron nagyon hangulatos, ott is tudtak a vendégeink fogyasztani.

KE:  Az elején még hamgurgereink is voltak a menün, de aztán leszűkítettük a kínálatot csak pizzákra. Az olasz gasztronómia összetett, a különböző tájegységeknek különböző jellegzetes ételei vannak, a pizzának is több változatát készítik. Mi a nápolyi fajtáját csináljuk, úgy gondolom, a pizzák között ez jelenti a legfelsőbb szintet. Mivel jelenleg egyedül vagyok a konyhán (igaz, hamarosan bővülünk), nem fatüzelésű, hanem elektromos kemencével dolgozom, ami 530 fok felett is tud üzemelni. A pizzák hosszú, 72 órás érleléssel készülnek, azután sütjük ki őket. A végeredmény olyan, mint a legjobb nápolyi pizzázókban: könnyű, levegős tészta, párducmintás széllel.

 

A pizzák tésztája nápolyi módra készül, de mi a helyzet a feltételekkel?

KE: A vendégeink többsége magyar, a covid miatt még nincs is sok turista.  Úgy tapasztaltuk, a magyarok kedvelik az olaszos ízeket, a kevés, de jó minőségű feltéteket a pizzákon, ugyanakkor szeretnek jókat enni, a magyaros ízeket is imádják. Igyekszünk minden igényt kielégíteni, vannak visszafogottabban és bőségesebben feltétezett pizzáink is igy mindig mindenki megtalálja a saját száj ízének a legmegfelelőbb választást.

 

 

 

Mi a legkülönlegesebb pizzátok?

KE. Vannak szezonális, gourmet pizzáink, ősszel például a sütőtökös volt az egyik nagy kedvenc, de a szarvasgombást is nagyon szeretik.

KR: Fontos hozzátenni, hogy nemcsak pizzánk, hanem salátáink is vannak. Itt is találni klasszikusokat, mint például a C-zár-saláta, de olyan különleges finomságokkal is készültünk, mint a Körtés kevert saláta céklával és grillezett kecskesajttal. Desszertkínálattal is büszkélkedhetünk, Tiramisut és Panna Cottát is csinálunk, valamint egy különleges olasz édességet is, ahol a pizzatésztát mascarponéval kenjük meg, ezt megsütjük, majd Nutellát és banánt teszünk rá. Ez egy nálunk kevésbé ismert, nápolyi édesség.

 

Milyen terveitek vannak a jövőben?

KR: Rengeteg tervünk van a jövőre. Szeretnénk idővel egy nagyobb helyre költözni, mert jelenleg véges a kapacitásunk, addig azonban folyamatos célunk megőrizni és átadni a megszokott minőséget, alázatot, kedvességet és szeretetet a vendégeinknek az éttermünkben. Aki pedig nem tud személyesen eljönni hozzánk, a Food Panda, a Wolt és a Bolt Food alkalmazáson keresztül rendelhet tőlünk.

 

Tasty Pizzéria címe: 1113 Budapest, Bartók Béla út 93. 

Facebook: Tasty Pizzéria 

Fotók: Tasty Pizzéria 

Írjon véleményt