10 bisztró ahol tuti finomakat fogtok enni

Top 10 bisztró

Monkey Bistro

A Várkert Bazárban nyílt tetőterasz pazar kilátással, chill zenével, koktélokkal, kézműves sörökkel és színváltós ginnel hívogatja a lazítani vágyókat. A nyugihangulat, a lazítás tűnik a fő koncepciónak az eklektikus dzsungelmiliőt kínáló Monkeyban, ahol egy hosszú nap után elnyúlhatunk egy kényelmes székben, kezünkben egy fűszeres gin-tonikkal. Noha az étlap olvasása nem vesz igénybe túl sok időt, a szánkban összefut a nyál. Ugyanígy a már jóval hosszabb itallap esetében. A minden igényt kielégítő ételkínálatban találunk csipegetős falatkatálat, kencéket, sűrű leveseket, halakat, burgert és édességeket is. A bőséges italkínálatban mindenki megtalálja a kedvencét, amivel egy fáradt nap összes nyűgét elfeledheti. A Monkey Bistro vibráló, vagány, színes, kreatív, trendi, frappáns és üde, de mindemellett megfizethető is.

Monkey Bistro címe: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4. 

 

 

Zileat Bistro & Brunch

Az első kerületben található Zileat Brunch & Bistro többfajta Bistro étellel is becsábítja a vendégeit az utcáról, melyek mindegyikében van valami gasztronómiai furfang. A mi kedvencünk a tökéletes ízharmóniájú, Gambas Pil-Pil vagy a Francia Hagymaleves  fogásuk, melyet karamellizált hagyma tesz selymesen lágy élménnyé. De ez még csak a kezdet, a Zileat ebéd- és vacsoraidőben is tartogat finom fogásokat, például a 3 mini hamburgerből álló triot (kecskesajtos, libamájas és marhahúsos) vagy Spaghetti al Nero di Seppiat. Sőt, még az esti koktélozás is kivitelezhető itt, a Zileat koktélkínálatában megtalálható például a Rossini, a Bellini vagy egy újdonság, a Chandon Garden spritz. A kutyabarát helyen három óráig lehet a reggeli és brunch ételeket kérni.

Zileat Bistro címe: 1013 Budapest, Döbrentei utca 22.

 

 

Leo Bistro

A Clark Hotel éttermében korábban nyílt Leo Rooftop nagytestvére elegáns, de elérhető. Egy olyan hely, ahol simán lehet kézzel enni a csirkecombot, de ha ahhoz szottyan kedvünk, kirittyentve is beülhetünk egy gyertyafényes vacsorára. Kínálatában kényelmesen megfér egymás mellett az ázsiai, az olasz és a magyar konyha, megfűszerezve egy csipet spiritualitással. Nem fine dining, mintsem inkább klasszikus comfort food konyhával várják a vendégeket, igazi gasztronómiai élvezetekkel. A Lánchídra nyíló káprázatos kilátás a turistákat is vonzza, így a nemzetközileg ismert ízek ugyanúgy megjelennek az étlapon, ahogyan a magyaros konyha ínyencségei, mint a gulyásleves, a tanyasi csirke, a madártej és a rosé kacsa. A melegítő, házias, laktató ételek mellett a könnyed fogások is megtalálhatóak, de kiemelt hangsúlyt kaptak a mentes ételek. A burgonyapüré például laktózmentes tejjel és vajjal készül, de vannak vegetáriánus és vegán fogások is az étlapon. A gombaerőleves nagy kedvenc, egy ázsiai fúziós, sötét és húsmentes leves, illatos gombákkal, soba tésztával, fermentált tofuval, pak choy-jal és újhagymával. Fent, a rooftop bárban inkább italokat és könnyed falatokat találunk, a lenti szint jobban fókuszál az evésre

Leo Bistro címe: 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1. 

 

 

Sport Bisztro

A zuglói Sport Bisztró a környéken lakók nagy kedvence már jó ideje. Divatos, modern, laza, sportosan elegáns hangulatban nézhetünk még meccseket is a szomszédsággal egy finom bisztróvacsora elfogyasztása közben. És hát mi kovácsolna össze jobban egy lakóközösséget, ha nem a sport, a közös szurkolás és az evés? Na ugye. Főleg, hogy a különteremben bármilyen magánrendezvény is tartható. A hely kiváló bisztró konyhájával, barátságos kiszolgálással, friss házi tésztákkal, magyaros ételekkel valamint havonta változó séf ajánlattal hívogatja a vendégeket. A napi menü is tartogat ínyencségeket, de az étlap több eleme is felveszi a versenyt a legelegánsabb éttermek kínálatával. Van itt például grillezett sertésszűz mogyorós kecskesajttal, polentával és céklalekvárral, de szmokerben füstölt érlelt marhaszegy, grillezett kukoricával és sült babbal is.

Sport Bisztro címe: 1142 Budapest, Szőnyi út 2.

 

 

Spíler Buda

Hogy milyen a Spíler Buda hangulata? A féktelen rocksztár leül megpihenni, megenni egy jó burgert, felhajtani egy italt és mesélni a turnékról. Egy las vegas-i csillogó backstage, ahová bárki bemehet, történetesen mégis a MOM Parkban vagyunk. Fiatalos, trendi, fényes és csillogó miliő fogadja a betérő vendégeket, egy kis dzsungelfílinggel. Pazar kézműves hamburgerek, elképesztő rusztikus pizzák, superfood ételek és friss saláták, valamint a város egyik legerősebb steak választéka található itt, páratlan borkínálattal. A tyúkhúslevestől a vegán spenót és csicseriborsó curryn át a ragacsos teriyaki oldalasig széles a választék, hagyományos és friss, divatos ízekből egyaránt.

Spiler Buda címe: 1123 Budapest, Alkotás u. 53. 

 

 

DNB Budapest

Noha a DNB Budapest nem sorolható a fine dining kategóriába, mégis magas minőségű, kizárólag magyar alapanyagokból készített fogásokkal, kiváló borkínálattal és nem utolsó sorban mesés panorámával várja a vendégeket. Mivel egyben borbár is, nagyon odafigyelnek az ízek harmóniájára, azaz a hazai borokból álló kínálatot úgy igyekeztek összeállítani, hogy egyrészt minden borvidékről legyenek palackok, másrészt, hogy a kínált ízekkel pompásan harmonizáljanak. Kézműves sajtok, vadhúsból készített szalámik, libamáj, lillafüredi pisztrángfilé és krémes-tejszínhabos töltött kürtőskalács – csak néhány csodafinomság ízelítőül az alapvetően magyaros ételekre koncentráló DNB étlapjáról. A különlegesebb ízek kedvelőinek pedig ajánljuk a pumpkin rizit, ami egy sütőtökös, aszalt áfonyás, kecskesajtos,rizses étel. Fontos kiemelni, hogy a DNB Budapest nem csak a Marriott étterme, hanem egy teljesen különálló bisztró, ahol a business lunch mellett a legnépszerűbb esemény a vasárnapi program, vagyis a Sunday Brunch, ahol minden hónapban különböző kultúrák ételeit kóstolhatják meg a vendégek egy szélesebb büfékínálatból, méghozzá korlátlanul. Fenséges zárása a hétnek a Duna-korzó mellett, nemde?

DNB címe: 1052 Budapest, Duna korzó /Marriott Hotel/ 

 

 

ÉS Bisztró

A belváros egyik legszebb utcájában, a Fashion Streeten található ÉS egy kötetlen hangulatú bisztró és steakhouse. A játékos, kötetlen hangulatnak a hely filozófiája és mottója is megágyaz: miért vagy, ha lehet ÉS is? Azaz, miért kellene a jó dolgok között választanunk? Miért ne kóstolhatnád meg ÉS vihetnéd magaddal a finomságokat? Hogyan? Az ÉS Deliben az ÉS Bisztró konyháján készült szendvicsek és péksütemények közül válogathatunk, ám ha az egészséges életmódra fókuszálunk, akkor frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket vagy a müzliket is kosarunkba pakolhatunk a forró és gőzölgő kávé mellé. Mint írják bemutatkozásukban, a formális éttermi étkezési szokásoktól eltérően, ha kedvünk úgy tartja, csak falatozunk sörözés, borozás ÉS beszélgetés közben. Magyar és osztrák fogásokat költhetünk el, mint például tokaji libamájpástétomot gyümölcs chutney-val és házi brióssal, gulyáslevest vagy klasszikus magyar pörköltet, illetve borjúbécsit és a legendás Tafelspitzethárom fogásban. Tökéletes választás egy vasárnapi családi ebédhez ÉS baráti beszélgetésekhez. Is.

ÉS Bisztró címe: 1051 Budapest, Deák Ferenc utca 12.

 

 

Platz Budapest 

A belváros egyik legnépszerűbb pontján, közvetlenül a Szent István Bazilika előtt található Budapest Platz már tíz éve egyik kedvenc helyünk, és nem csak a nyüzsgő panoráma miatt. Töretlen népszerűsége és sikere a megújulásban és a kifogástalan ízekben rejlik. Szezonálisan frissülő étlapján a szívet-lelket melengető levesektől és könnyű salátáktól az egyedülálló entréken keresztül az ellenállhatatlan desszertekig mindent megtalálunk. Sőt, vannak olyan klasszikus ételek is, amelyek évek óta kirobbanthatatlanul a menü biztos pontját képezik, ilyen többek között a Platz-burger, a Budapest-bélszín és a császármorzsa. Nehezen tudunk választani az új étlap fogásai közül, de amit semmiképpen nem szabad kihagyni, az a birsalmás vaddisznóragu-leves, a ginben pácolt lazac ázsiai reteksalátával, sültcékla-krémmel és gránátalmával, valamint a meggysörben szuvidált rosé kacsamell. Édesszájúaknak kötelező a málnás-kókuszos blondie (fehércsoki brownie) áfonyával és pisztáciával vagy a mákos guba aranyló mézzel és vaníliasodóval. Az ízorgia mellett az italok is kényeztetnek, sőt, a szemünk is vizuális élményekben fürdik a gyönyörűen komponált koktélok láttán. De ne feledkezzünk meg magáról a hangulatos, vibráló belsőépítészetről sem, ahol az eklektikus vintage-indusztriál terek tökéletes témát és hátteret nyújtanak a fotózni vágyóknak.

Platz Budapest Címe: 1051 Budapest, Szent István tér 4-5. 

 

 

Christies Urban Bistro

A pezsgő Király utcában egymást érik a vendéglátóhelyek. Mi azonban találtunk neked egy hihetetlenül tuti helyet, ahol fantasztikusan finom, kiadós reggelivel csillapíthatod az éhségedet. A bisztró nemzetközi konyhájából a rueben szendvicstől a többféle omletten át egészen a fenséges pastramiig (amit nem mellékesen húsmentes változatban is kérhetünk)sokféle finomság közül választhatunk. Már ha tudunk választani. Megannyi tej- és húsmentes reggeli is megtalálható a kínálatban, sőt, a bundás kenyér is kérhető mentes változatban. A Christie’s legfontosabb kiemelendő és vendégcsalogató tulajdonsága azonban, hogy szinte mindent, de a szószokat egészen biztos helyben, házilag készítenek, legyen szó majonézről, mézes-mustáros öntetről vagy akár paradicsomos babról.

Christie’s Bistro címe: 1077 Budapest, Király u. 53.

 

 

L. R. Italian

A fine bistro konyhát kínáló, igazán exkluzív és jelenlegi trendeket követő LR Italian olyannyira autentikus, hogy a séfek is olaszok. Egy modern, a mostani trendekhez igazodó, de nem túlzó vagy riasztóan „fehérterítős” hely, ahol a fő koncepció az elegancia, indusztriális és eklektikus dizájnnal, magas minőséggel, amihez minden áron ragaszkodnak, mind az ételek, mind a kiszolgálás tekintetében. A kínálatuk több mint egy bisztróé, mégsem fine dining, valahol a kettő között mozognak. Aki azonban olasz címszó alatt pizzára vágyik, az csalódni fog. Itt ugyanis hiányzik az étlapról, inkább a tészták, a könnyed, mediterrán, tengeri ételek dominálnak. Nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg, az élménnyel karöltve, hogy nyugodtan, hangulatosan elkölthessünk egy romantikus vacsorát vagy akár egy üzleti ebédet.

L. R. Italian címe: 1051 Budapest, Wekerle Sándor utca 5.

 

Írjon véleményt