Sztárséfekkel erősít a Garzon Café 2. rész- Horváth Zsolt KicsiZso

KicsiZso a Garzonban

Korábbi cikkünkben az olvasók megismerhették Mészáros Balázst, aki egy menő étteremben, a Garzonban egyesítette erőit Horváth Zsolt KicsiZsoval. Most ő meséli el, hogyan vágtak bele, és mit érdemes tudni erről a merész lépést tett étteremről.

 

KicsiZso mindig is szeretett volna egy olyan reggeliző helyet, ahol nem a klasszikus szendvicsekben, rántottában és péksüteményekben merül ki a kínálat, hanem valami mást nyújt, így indult minden.

 

KicsiZso 2? Na ne!

– A Tom’s Bagelben szólt az üzlettársam, Tomi, hogy az egyik ismerősének van egy jó helyen lévő kávézója, aminekmegüresedett a konyhája, nem akarok-e ott valamit csinálni. Mondtam Balázsnak, hogy gyerünk, nézzük meg, mi a koncepció. Nézegettük, tetszett, számolgattunk és végül belevágtunk. Leültünk étlapot írni, de rájöttünk, hogy ez teljesen KicsiZso másolat lett, úgyhogy egyikünknek sem tetszett. Csináljuk meg ugyanazt még egyszer? Minek? Nemezt akartuk – meséli KicsiZso a Garzon kezdeteiről. –Elkezdtünk agyalni, és felmerült, hogy csinálhatnánk tök jó reggeli tányérokat, például fullos angol reggelit, Ozsváth Gabi kolbászával. Egyik ötlet jött a másik után, míg végül a koncepció kinőtte magát, és végül nem csak reggeliző lettbelőle – mondja.

Noha a brunch a húzóerő, de mindhárom étkezés elég erős felhozatalú lett. Az ebédidő laza és kellemes, vacsorára pedig újra beindul és fellendül az étterem. Úgy gondolták, estére legyen megint különlegesség: beizzították a Bodrog Hibachi, a faszénen folyamatosan sülnek az érlelt húsok, van marhaszegy, pulled pork hús.

  

 

Kiemelkedő vegán kínálat

– Láttuk, hogy ez jól alakul, de kellene még valami plusz. Ez az extra lett februártól a vega-vegán vonal. Balázs mindig azt mondja, hogy ne ez a kiherélt, gombás, tészta vonal legyen az emberek fejében, ha vegán ételekről van szó, mutassuk meg,és csináljunk valami igazán vagány dolgot. Olyan jó kis fogásokat sikerült összerakni, amire még én, a hatalmas húsimádó is azt mondtam, hogy elég komoly étlapot raktunk össze. Szerencsére a vendégek körében is osztatlan sikert aratott – fűzi hozzá KicsiZso.

Mint mondja, először az az ötlete támadt, hogy csináljanak egy teljesen vegán kocsmát, csak vegán ételekkel. A többiek mondták, hogy ennyire azért nem kellene elrugaszkodni a valóságtól… Inkább egy olyan kínálatban érdemes gondolkodni, ami széles közönség igényeit elégíti ki. Ha például egy pár egyik tagja szereti a húst, de a másik nem, akkor mindketten találjanak kedvükre valót – mint például a kecskesajtos, céklás kalácsot, amiért mindenki megvan bolondulva. Épp így működnek ők is együtt: míg Mészáros Balázs a vega-vegán irányt viszi, addig Horváth Zsolt a reggelik és a húsok birodalmát uralja. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy néha ő is szeret könnyedebbeket enni, például a fent említett kecskesajtos, céklás kalácsot is a feleségével együtt találták ki.

 

 

Ennek a merész húzásnak köszönhetően cserélődik a vendégkör is. Sokan maradtak a régi törzsvendégkörből, akik örülnek, hogy újdonságokat is kipróbálhatnak, de az új betérők is egyre többen vannak, akik a legtöbben visszajárók lesznek, teszi hozzá KicsiZso.

 

Garzon Café címe: 1075 Budapest, Wesselényi u. 24.

Facebook: Grazon Café

nyitókép fotó: Szindbád az utazó 

Írjon véleményt