Illatok, ízek és látvány a jubileumi, X. Avasi Borangoláson

Avasi Borangolás

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület 2022. május 12. és 14. között ismét elhozza az avasi pincesorokra a legfinomabb nedűket, a legízletesebb falatokat és a jól megszokott, lehengerlő hangulatot.

 

Miskolc egyik legvonzóbb és legnépszerűbb rendezvényén immár tizedik éve vehetik birtokba a borgasztronómiai szerelmesei az avasi pincesor macskaköves, kanyargós utcáit. A város ennek a semmivel össze nem hasonlítható szeglete évről évre mágnesként vonzza az érdeklődőket, nem csak a környékről, hanem az ország egyre távolibb pontjairól is. A rendezvény sikerét mi sem példázza jobban, mint hogy az évek alatt háromnapossá duzzadt, melynek első napja idén is a szakmáé. A második naptól már az avasi pincesorok teljes területén a Kisavastól a Mélyvölgyön át a Nagyavasig, közel 60 helyszínen sok-sok meglepetéssel, helyi és országosan elismert borászok, pincészetek mestermunkái várják a borkedvelőket.

 

A legnemesebb és legfinomabb borok mellett az elmaradhatatlan harapnivalókkal is készül a Borangolás, igazi ínyencségek és a jól megszokott ízek kavalkádjában kalandozhat a megéhezett látogató. Megannyi fellépő változatos műfajban gondoskodik majd a pompás hangulatról (hiszen mit ér a bor zene és tánc nélkül), melyek között mindenki megtalálhatja a kedvére és vérmérsékletének valót.

 

 

Fellép többek között a Bíborszél, az Akvarell, a Dynamit Dudes, az Agyagbanda, a Muzsik és Volkova, a Red One House, a Marching Jazz Band és Iván Alexandra is. Ahogy a rockerek, úgy a jazz szerelmesei is megtalálják a kedvükre valót, a népzenei hangulattól a jazz muzsikán és az összebújós dallamokon át a mezítlábas örömtáncolásig megannyi stílus rajongóit bűvölik majd el a remek zenekarok, zenészek énekesek.

 

Életre kelnek az Avasi Borangolás karakterei is: Berci, Marci, Emese, vagy Hajnalka segít majd eligazodni a helyszínek, programok és tudnivalók sűrűjében.

 

Különleges borcsevejekkel, vakkóstolókkal kápráztatják el a nagyérdeműt, sőt, nem csak bort, hanem a legjobb magyar gineket is megkóstolhatják, melyek már a világot is lenyűgözték. A fesztiválon a karitatív tevékenység is kiemelkedő szerephez jut: a szervezők miskolci séfekkel közösen főznek majd, melynek bevételét jótékonysági célra ajánlják fel. Érkeznek a környék legjobb vendéglátósai, hogy a kifejezetten erre az alkalomra összeállított menüikkel kényeztessék az ízek szerelmeseit. De ez még nem minden! Gyönyörű portékáikat kínálják majd a megye kézművesei, de akár táncosokkal is összefuthatnak az utcán, akik megpörgetnek minden arra járót. A borangolók megismerhetik a selmeci diákhagyományokat, a Miskolci Egyetem több száz évre visszanyúló gyökereit, múltját és jelenét, a slam poetry lehengerlő műfaját is.

 

 

És hogy az összes érzékszervünket elkápráztassuk és kényeztessük, az ízlelőbimbók és a fülek mellett szemet gyönyörködtető fényfestés és személyes élményfestés is szerepel a jubileumi Borangolás csábító programjában. A legkisebbekről sem feledkeznek meg, folytatódik a népszerű Bandukoló program kézműves- és mesefoglalkoztatókkal, illetve az Avasi Matiné programmal, melyek a kisgyermekes családoknak nyújt tartalmas, közös programot.

 

A legfontosabb feladat azonban a közönségre vár, ugyanis nem csak meg kell választaniuk a legszebb Avasi Pincét, de a jubileumi rendezvényen avatják fel a Borangolás Barátság falát is.

 

Érdemes lesz ellátogatni, hiszen az egész avasi pincesor illatos, tavaszi fényárban úszik majd, az felsoroltak pedig csak a kezdet.

 

 

web: borangolás

fotók: Szindbád az Utazó

 

Keresőszavak:

Írjon véleményt