Így lesz tökéletes a kacsamájad!
Nehézségi fok: 3/5
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
•1 db hízott kacsamáj ( kb.500 gr )
•500 g kacsazsír
•1 fej vöröshagyma
•2 gerezd fokhagyma
•3-4 szál friss kakukkfű
•Só, frissen őrölt bors
•Kenyér a pirítóshoz
Előkészítés:
– Meghámozzuk a hagymákat. A zsírt felolvasztjuk.
Elkészítés:
– A májat válasszuk ketté. Alaposan megsózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
– Amikor a zsír gyöngyözve forr, beletesszük a máj nagyobb részét, a hagymákat, kakukkfüvet, majd 3-4 perc múlva a kisebb részét is.
– Amikor a máj alsó fele szép pirosra sült, megfordítjuk. Még 5 percig sütjük, majd levesszük a tűzről.
– Ebben a zsírban hagyjuk pihenni. Amikor a zsír már lehűlt, de még folyékony állapotú, a májat áttesszük egy másik edénybe és a zsírt rászűrjük, majd kihűtjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Séf Tipp:
A SÜTÉSHEZ AKKORA EDÉNY VÁLASSZUNK, HOGY A MÁJ PONT BELEFÉRJEN. ÍGY NEM KELL FELESLEGESEN SOK ZSÍRT HASZNÁLNUNK.
Videó az elkészítéséhez :
I
nstagram: Bicsár Attila
Facebook: Bicsár Attila
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra