Kacsamáj zsírjában – Bicsár Attila séf rovata

Bicsár Attila séf

Így lesz tökéletes a kacsamájad! 

Nehézségi fok: 3/5

Elkészítési idő: 25 perc

 

 

Hozzávalók:

•1 db hízott kacsamáj ( kb.500 gr )

•500 g kacsazsír

•1 fej vöröshagyma

•2 gerezd fokhagyma

•3-4 szál friss kakukkfű

•Só, frissen őrölt bors

•Kenyér a pirítóshoz

 

 

Előkészítés:

– Meghámozzuk a hagymákat. A zsírt felolvasztjuk.

 

 

Elkészítés:

– A májat válasszuk ketté. Alaposan megsózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

– Amikor a zsír gyöngyözve forr, beletesszük a máj nagyobb részét, a hagymákat, kakukkfüvet, majd 3-4 perc múlva a kisebb részét is.

– Amikor a máj alsó fele szép pirosra sült, megfordítjuk. Még 5 percig sütjük, majd levesszük a tűzről.

– Ebben a zsírban hagyjuk pihenni. Amikor a zsír már lehűlt, de még folyékony állapotú, a májat áttesszük egy másik edénybe és a zsírt rászűrjük, majd kihűtjük.

JÓ ÉTVÁGYAT!

 

 

Séf Tipp:

A SÜTÉSHEZ AKKORA EDÉNY VÁLASSZUNK, HOGY A MÁJ PONT BELEFÉRJEN. ÍGY NEM KELL FELESLEGESEN SOK ZSÍRT HASZNÁLNUNK.

 

Videó az elkészítéséhez :

 

I

nstagram: Bicsár Attila

Facebook: Bicsár Attila 

 

 

Írjon véleményt