Nyakkendő helyett kötény, élménysütögetés profikkal – Hot Stone Steakhouse

Hot Stone Steakhouse Budapest

A Hot Stone nemcsak egy levédett márkanév, hanem egyedülálló élmény is, ahol senki nem veszi rossz néven, ha az ember a maga pecsenyéjét, azaz steakjét sütögeti, sőt. 🙂 Képzeld el, hogy az étteremben, miután kiválasztottad a húsfajtát, hozzá a köretet, hamarosan érkezik egy hatalmas kerámia tál, rajta egy 400 fokos lávakő. Mellette a gyönyörű szelet nyers hús, a profi pincér kíséretében és kezdődhet a sütés!

 

 

A sercegő, szaftos, forró steaket ugyanis a szakképzett felszolgáló segítségével és útmutatása alapján a vendég fejezi be. A pincérek teljes körű kiképzést kapnak, amikor elkezdenek a steakhouse-ban dolgozni, az állat anatómiájával és a sütési eljárásokkal is maximálisan tisztában vannak. Kikérdezik a vendéget és annak megfelelően ajánlanak húst. Kezdetnek általában egy zsenge szarvasmarha bélszínt szoktak javasolni, mert egészen másabb a húsa, mint a tenyészállatoké, köszönhetően annak, hogy szabadtartású, organikus táplálású állatok.

 

 

Interaktív, élményközpontú

Így válik a Hot Stone-ban elköltött vacsora teljesen interaktív, egyedi élményközpontú estévé. Ez a plusz vonzza be a vendégeket, hogy az ember hozzátett a saját vacsorájához, sikerült isteni finomra elkészítenie egy steaket, amely nem száradt ki, nem maradt nyers, pont az ő ízlésének megfelel. Célirányosan emiatt foglalnak asztalt akár nagykövetségek is, jellemző a csapatépítő vacsora, de szoktak itt tárgyalást is folytatni, melynek végén a nyakkendő helyett kötényt kötnek a felek, és megkoronázzák a megegyezést vagy az üzletet.

 

 

Megújulás

A budapesti étterem nemrégiben teljes belső ráncfelvarráson esett át: lecserélték a csempéket,kifestettek, új asztalok és székek kerültek a vendégtérbe, ezáltal kapott egy egészen új dizájnt.

De nem csak a külleme alakult át, friss étlappal várják a steakek és omlós húsok szerelmeseit. Noha az étlap inkább egyszerűsödött, húsok tekintetében a paletta így is nagyon széles. Mangalica, különböző fajta marhahúsok, és a magyar szürkemarha szerepel többek között a kínálatban. A minőségben nincs kompromisszum, igazán különleges és egyedülálló ételek is szerepelnek a kínálatban, melyeket egész Budapesten kizárólag itt lehet kapni. Ilyen a bivalyhús és a Parlagi szamárhús, ezeket a Mátrai Bivalyrezervátumból kapják, ahol mindössze negyedévente vágnak. Az igazi büszkeségük azonban a szürkemarha, amely a Kiskunsági Nemzeti Parkból érkezik, három különböző helyről.

De nem csak steakeket ehetünk, vannak burgerek, levesek és saláták is. Mint megtudtuk, az abszolút sláger a 400 grammos ribeye és a t-bone, ez nagyon kedvelt, főleg, ha az ember nem tudja eldönteni, hogy puhább vagy karakteresebb húst szeretne. Ez jó választás, mert a hús jellegéből adódóan egyszerre kipróbálhatja mindkettőt.

A desszerteken is folyton variálnak a törzsvendégek miatt, de természetesen, ami bevált, azon nem szoktak változtatni, csak apróbb csiszolások vannak. Jelenleg italfronton a Buda Préskézműves ciderével újítottak be.

 

 

Az étterem egyébként olyannyira népszerű, hogy egy héten belül szinte képtelenség asztalt foglalni, úgyhogy aki ki akarja próbálni, idejében foglaljon!

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal is, hogy hova is foglalunk asztalt, mivel az elmúlt időszakban több alkalommal megpróbáltak az étterem nevével visszaélni és ezzel félrevezeti/megtéveszteni az embereket. Az eredeti Hot Stone – amiről mindenkinek a minőség és a profi szolgáltatás juthat eszében Magyarországon jelenleg csak egy van: a Hot Stone Steakhouse!

 

 

Hot Stone Steakhouse címe: Budapest Október 6. utca 7.

Facebook: Hot Stone Steakhouse

Keresőszavak:

Írjon véleményt