Top belvárosi éttermek vol. 1

Top éttermek

Itt a tavasz, nyílnak a virágok, nyílnak a teraszok, megújul a természet, ahogyan az étlapok is. Mutatjuk, melyek a mi kedvenc belvárosi helyeink ezen a tavaszon.

 

ÉTOILE Champagne Bar / új hely/ 

 

 

Ragyogás, csillogás, pezsgés. Egy korty francia elegancia, egy csipet bohémság, páratlan választék, önfeledt játékosság. Mindezt tedd be a Párisi Udvar varázslatos miliőjébe, rázd fel és bumm, készen is van az exkluzív ÉTOILE! Ki mondta, hogy csak ünnepi alkalmakkor durranhat a francia buborékos csoda? A név csillagot jelent, és valóban a csillagok közé repít ez az egyedülálló, prémium élmény. Ehhez 50 féle pezsgőből és champagne-ból választhatunk ínyünkre valót, ha pedig megéhezünk, Lutz Lajos, a Párisi Passage executive chefje, a Bocuse d’Or Akadémia tagja által megálmodott ételekkel kényeztethetjük tovább az ízlelőbimbóinkat. Kaviár vagy vaníliában pácolt kacsamáj? Jöhet!

Étoile Champagne Bar cime: 1053 Budapest, Ferenciek tere 10. 

Facebookhttps://www.facebook.com/etoilechampagnebar

 

 

Vogue Boat Café & Restaurant

 

 

Egyre több időt töltünk a szabadban, amikor csak tehetjük, kiszakadunk a négy fal közül. Akár egy könnyed délutáni séta közben innánk egy italt, akár vacsoráznánk utána, a telt és gazdag ízekkel teli ételek mellé a lélegzetelállító panoráma is jár a Vogue hajón. Mondjuk egy íncsiklandó fogas filé, paradicsomos rizottóval, bébispenóttal  épp egy mediterrán nyaralás hangulatát idézi, mindössze egy kőhajításnyira otthonról. Egy pohár bor pedig a folyón ringatózva, lágy szellő simogatásában bármelyik hétköznapot feldobja. Sőt, ha ünnepi eseményre keresünk helyszínt, a Vogue hajó ahhoz is rendelkezésre áll.

Vogue Boat Café Restaurant címe: 1137 Budapest, Carl Lutz rakpart XIII/19.

Facebookhttps://www.facebook.com/vogueboatrestaurant

 

 

Petrol Beer & Barbeque / új hely / 

 

 

Újonnan nyílt, újhullámos BBQ hely, ahol új szemszögből közelítik meg a közismert és népszerű street food ételeket, a nyári grillezések fílingje köszön vissza az esti lakomák színhelyén. A kínálatot nem mondanánk éppen könnyednek, de a füstös, szaftos, ragacsos finomságok és a kézműves sörök szerelmesei itt egészen biztosan megtalálják a számításaikat.Hogy mást ne mondjunk, a Philly Cheese Steak szendvics, az étlap egyik legkomolyabbika: grillezett flank steak, olvasztott cheddar, karamellizált hagyma és paprika kerül a puha hotdog kenyérbe. Duplán. Folyik a nyálad, igaz? Akkor irány a Petrol, keresd az angyalmalacot! 🙂

Petrol Beer and Barbeque címe: 1085 Budapest, József krt. 35.

Facebookhttps://www.facebook.com/petrolbbq

 

 

Kató Néni Finomságai

 

 

Tudtátok, hogy már két éve kürtőskalács tanodaként is működik a belvárosi Kató Néni Finomságai üzlet? A workshopokat Kató néni unokája tartja az Október hatodika utcában, melynek során a jelentkezők saját kezűleg készíthetik el a kalácsokat. Csavard, díszítsd, kóstold vagy akár haza is viheted a kalácsokat és el ne felejtsd bezsebelni okleveled! Kató néni nyári favorit nyalánkságai egyértelműen a fagyis finomságok, amihez még a fagylaltokat is saját maguk készítik. ( ide belinkelve a regi fagyis cikk) Élükön a különböző cukorszórásos, habos, öntetes kürtős tölcsér-csodákkal. A Kató Néni Finomságaiban annyira elképesztő kreativitással készítik ezeket a desszerteket, hogy a választék egyszerűen bámulatos, nehéz kiemelni csak egyet, de érdemes megemlíteni, hogy havonta jelentkeznek a hónap kalácsa ajánlással, ami májusban a banános-csokis álom, a Banana Joe. Ha pedig a városligeti Kürtős Liget by Kató Néniben jársz, ki ne hagyd a mennyei édességeket a liget árnyas fái alatt található óriás nyugágyon heverészve!

 

Kató Néni címei: Budapest, Október 6. utca 6.  / Budapest, Állatkerti krt. 11.

Facebook: https://www.facebook.com/katonenifinomsagai

 

 

N28 Wine & Kitchen

 

 

A Nagymező utcai borétterem egyedi, magyar, kézműves borokkal és elegáns terasszal várja azokat, akik élvezni szeretnék a tavaszi, nyári nyüzsgést és a nagyváros duruzsolását. A bor örök, időtlen és minden évszakban kellemes, de most a ropogós, gyümölcsös, pezsgést adó italok kerülnek előtérbe, így az ehhez harmonizáló ételek bukkannak fel az étlapon. A kóstolótálak, pintxo, sajtok és mediterrán ízelítő mellett olyan friss, könnyű vacsorák kápráztatják el a kifinomultságra vágyó vendégeket, mint az égetett brokkoli, melyet citromos rikottával, mandulával és narancs dresszinggel bolondítottak meg.

N28 Wine and Kitchen címe: 1065 Budapest, Nagymező utca 28.

Facebook: https://www.facebook.com/n28wineandkitchen

 

 

DNB Budapest

 

 

A tavasz gazdag kincseit kínálja megújult étlapján a DNB Budapest, mely mesés kilátással a budai várra, a Duna-korzón várja a gasztroélményt kereső vendégeket. Olyanfinomságokat kóstolhatunk, mint a bébispenót-saláta grillezett etyeki kecskesajttal, a faszénen sült szilvásváradi pisztráng, de egy igazán izgalmas szezonális előétel is kacsintgat ránk: a görögdinnye-saláta, cottage cheese mousse-szal és grillezett kápia paprikával. Sőt, egy igazi nyári étel, a lecsó is szerepel már a szezonális étlapon, ezen felül folyamatosan megújuló napi menüvel is kényeztetnek, melyről az eddigi kedvenc előételünk a gránátalmás bulgur saláta mentával és petrezselyemmel.

DNB Budapest címe: 1052 Budapest, Duna korzó Marriott Hotel 

Facebook: https://www.facebook.com/dnbbudapest

 

 

Baalbek Libanoni Étterem / új hely / 

 

 

A fűszeres, egzotikus Közel-Kelet egy fantasztikus darabkája költözött nemrégiben a Bem-rakpartra. Az újranyitott libanoni étteremben autentikus konyha működik, és olyan elképesztő fogások készülnek, melyeket még egy bejrúti sem tudna megkülönböztetni a nagymamája főztjétől. Az ezeregyéjszaka meséinek hangulata rajzolódik ki a vízipipák füstjében a széles teraszon, melyről csodás kilátás nyílik a Gellért-hegyre és a Dunára. A Baalbek rendkívül izgalmas ízvilágot kínál, melyben észrevétlenül simult össze a mediterrán hatás, a török és francia uralomból származó ízek, illetve a távol-keleti konyha jellegzetességei. Aki ódzkodik attól, hogy fejest ugorjon az ismeretlenbe és azonnal töltött szőlőlevelet vagy marinált articsókát kérjen gránátalmával és citromos-olívaolajos öntettel, az a vegyes grilltállal nem lőhet mellé. Menjünk biztosra, milyen igaz, hiszen a shish tawouk, a bárány kebab, a csirke kebab, a bárányborda és a bárány bélszín már ismerős lehet, ha valaha is belekóstoltunk egy kicsit az arab gasztronómiába. Csicseriborsó, padlizsán, joghurt, fokhagyma, bulgur – csupa egészséges, könnyed és ízletes alapanyag, melyekből a Baalbek ételei is építkeznek. Laza nyári vacsorára mi sem jobb választás.

Baalbek címe: 1056 Budapest, Belgrád rakpart 22.

Facebookhttps://www.facebook.com/BaalbekLebaneseRestaurant

 

 

Beerstro14 / új helyen/ 

 

 

A Beerstro14 új köntösben nyitotta meg kapuit az YBL palotában, és ha valamiben eltérnek a megszokottól, az a terasz. Nos, igazán nem mondható mindennapinak, romantikus hangulatával a békebeli pesti bisztróhangulatot idézi, szökőkúttal, zöldellő növényekkel,megfejelve illatos csokrokkal az asztalon és ezzel teszik igazán különlegessé az atmoszférát.Kicsit olyan, mintha egy hetvenes évekbeli James Bond-film egy jelenetéhez készült volna a kompozíció. A hazai kraft és kézműves sörök széles tárházát fantasztikus steakek egészítik ki, a tavaszi szezonra pedig elég komoly kínálattal rukkoltak elő e téren, méghozzá elérhető áron.Kihagyhatatlan az a fogás, amely elindította a Beerstro14 sikersztoriját: a hanger steak édesburgonyával és baconbe tekert zöldspárgával. Kóstold meg és ess szerelembe!

Beerstro14 címe: 1053 Budapest, Károlyi u. 12. 

Facebookhttps://www.facebook.com/beerstro14.budapest

 

 

VígVarjú Étterem

 

 

A VígVarjú a VakVarjú étteremcsalád kifinomult tagja, a Pesti Vigadóban, a Dunakorzón. A vidám név egy olyan stílusos, könnyed eleganciát képviselő helyet takar, ahol a magyar konyhát meghatározó ízek egy szokatlan és ugyancsak könnyed csavarral ejtik ámulatba a vendégeket. Rendkívül prémium színvonalat kapunk minden szempontból, legyen szó az alapanyagokról, a fogásokról vagy a kiszolgálásról. Már ahogy belépünk, a pazar, romantikus, nagyvilági és fényűző életérzést sugalló enteriőr lenyűgöz és azt ígéri, hogy a nyüzsgő belvárosi élet igazi társasági színterére érkeztünk és méltán várjuk el „az egyszer élünk” hangulatot. A tányérok pompáznak a színekben, megrakodva imádnivaló zöldségekkel, és elnézve a megújult étlapot, nagy gondban leszünk a választással, a séf ugyanis brillírozik. Rozé kacsamell sárgarépapürével, pácolt rebarbarával, nudlival és sült színes répákkal vs. ropogós malacporchetta karalábétortával, zöldalmával és karalábévariációkkal vagy sertésszűz lecsókrémmel, grillezett cukkinispagettivel, konfitált lila burgonyával, savanyított paradicsommal, lágytojással és kolbászmorzsával. Most komolyan. Te el tudnád dönteni, mit válassz? Főleg, ha még a tintahalbrassói is szembejön velünk. Lehetetlen egyre rábökni, úgyhogy nincs mese, vissza kell térni újra és újra a VígVarjúba.

VígVarjú Étterem címe: 1051 Budapest, Vigadó tér 2. 

Facebookhttps://www.facebook.com/VigVarju

 

Garzon Café

 

 

A belvárosi Garzonban megtapasztalhatod, hogy hús nélkül is mennyei fogásokkal kényeztetheted magad és jól lakhatsz. A fiatalos, laza, pezsgő helyen ugyanis az étlap kevesebb mint felén szerepelnek húsos ételek. Ennek az az oka, hogy lépést akarnak tartani a modern világgal, a megváltozott igényekkel, ezért szeretnének azokra építeni, akik figyelnek az ökológiai lábnyomukra, az egészségükre és vegán vagy vegetáriánus étrendet követnek.Olyan ételekkel operálnak, melyek mindenkinek ínyére valók. A reggelik mellett egész napos könnyű fogások várják a vendégeket, vacsorára pedig a baráti beszélgetések mellé is inkább a csipegetős, kis adag ételek kacsintanak ránk, természetesen a főételek mellett. Izgalmasan hangzik a gombakolbász, ahogy szintén felpiszkálja a fantáziánkat a céklás wrap vagy a húsos ételek közül a rozé kacsamell és füstös hízott kacsamáj mézben sült céklával, pak choival, pisztáciával. A húsevőket kárpótolandó pedig omlós, csodás steakek készülnek Mészáros Balázs konyhájában.

Garzon Café Címe: 1075 Budapest, Wesselényi u. 24.

Facebook: https://www.facebook.com/garzoncafe

 

 

Little Budapest

 

 

Egy csipet budapesti életérzés, egy csipet élőzene, egy csipet belvárosi hangulat, egy díjnyertes belső tér és egy csipetnyi szenvedély. A kozmopolita, extravagáns, art deco belső pazar ízélményeket kínál, legyen szó az egyszerű cukkini krémlevesről kecskesajttal vagy a lazac steakről zöldborsópürével, lime-mal és langyos bulgur salátával. Közkívánatra visszatért a tavaszi-nyári étlapra a szezon sztárja, a meglepő kacsa brassói, de ezen nem is csodálkozunk. Ám ha kipróbálnánk valamit, ami még ennél is páratlanabb, akkor érdemes érdeklődni az osztrigakínálat felől.

Little Budapest címe: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 11. 

Facebookhttps://www.facebook.com/Little-Budapest-340511033454292

 

 

Firkász

 

 

Kíváncsi vagy, milyen lehetett egy olyan étteremben ebédelni, ahová Krúdy Gyula, Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Karinthy Krigyes, József Attila is járt falatozni, vacsoráért verset írni vagy cikkeket az esti lapba? A Firkász ezt az elképesztő és sokak számára vonzó légkörtkívánja visszacsempészni, az időutazáshoz megannyi korhű kelléket bevetve: a falakról tapéta helyett régi újságok címlapjai, százéves plakátok pillantanak le ránk, kopogó írógép foglal helyet a szomszédos asztalnál, töltőtollak, épp csak a cigarettafüst hiányzik a tökéletes rekonstruáláshoz. A külcsíny mellett azonban a belbecsre is ügyelnek, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy megannyi szakmai elismerést bezsebelhettek már. A magyaros fogások között olyan ritkán fellelhető előételeket is kiszúrhatunk, mint a haltepertő vagy a velős pirítós. A juhtúrós sztrapacskától a sült kolbászokon át a borjúpaprikásig és a túrógombócig találunk klasszikusokat az étlapon, melyektől a nagy írók is, akik igazán szerették a hasukat, megnyalnák mind a tíz ujjukat.

Firkász címe: 1136 Budapest, Tátra utca 18.

Facebookhttps://www.facebook.com/firkaszbp

 

 

TGI Fridays Budapest

 

 

Amcsi fíling, a tévében sportközvetítés, urbánus környezet. Csontról leomló fűszeres sült oldalas, ahogy Texasban szeretik. Szaftos steakek, végtelenül sajtos tészta, brutál burgerek, cheddar, cheddar, cheddar. Pont olyan, amilyennek elképzeled az amerikai éttermeket, nem véletlenül világhírű az étteremlánc. A strandról hazafelé lepirult bőrrel vagy az egész napos bringázás után remek választás a kalóriapótlásra. Na jó, a csirkeszárnyak egy esti mozihoz is jöhetnek már most, ha nem tudjuk kivárni, hogy házhoz hozzák majd a légkondis lakásba.

 

TGI Fridays Oktogon: 1067 Budapest, Oktogon tér 3.

TGI Fridays Westend: 1062 Budapest, Váci út 1-3. Westend Bevásárlóközpont földszint

https://fridays.hu/

 

Írjon véleményt